U nas na kolki pomogło picie jedynie z Lovi. Każda inna była nieodpowienia, a próbowałam chyba z 6 różnych na czele z Medelą, tak polecaną.
To jakas nowa butelka przeciw kolkowa haberman bo pamietam jak szukalam.ja dla synka w 2014roku…cos nie moglam znalesc albo zle szukałam i w koncu.kupiłam z lovi a canpol ma dobre tez ceny bo nie drogie i jakosciowo tez dobre;-) ciesze sie ze tez ma mnóstwo fajnych rzeczy grzechotki, karuzela, maty i wszystko w przystępnej cenie;-). Ale.moj synek mual takie kolki ze czasem to wariowalam…he…ale byc moze gdyby nie butelka przeciw kolkowa , byloby jeszcze gorzej…zawsze to pomagają by za duzo powietrza nie wplywalo do dziecka.
ewcia też mam tą antykolkową haberman, ciekawa jestem jak sprawdzi się w praktyce. Wygląda ciekawie i konkretnie
medela jest przereklamowana co do butelki hebermann kuzynka miała i miałam okazję z niej karmić kuzynki syna i powiem wam wszystko fajne ale jak ma się lakomczucha to można nie nadążyć bo trzeba do smoczka wlewac mleko z butelki jak się tego na czas nie zrobi to i tak powietrze się dostanie no i dużo mycia i składania
u nas z kolei synek pogardzil butelkami najlepiej używać takich co nie zaburzaja odruchu ssania ale też należy pamiętać że jeden raz podana butelka może też przyczynić się do tego że dziecko już nie ruszy piesi tylko z butelki będzie chciało
My kupiliśmy butelkę anty-kolkową Lovi. Maluszkowi dobrze się z niej pije. Ja jestem z niej zadowolona
My też karmimy się z Lovi. Córka chętnie je. Karmienie trwa dłużej niżej tradycyjna butelką, ale o to chodzi - maluch musi się napracować
Jak maluch pracuje a mleczko samo nie leci to bardzo dobrze. Wtedy rzadziej wtedy odrzuci pierś na rzecz butelki bo nie ma różnicy w tym jak szybko leci mleko.
Czy w butelce haberman jak sie kończy mleko , to dziecko wypije również ze smoczka czy Nie, bo nie dostaje sie tam powietrze? Trzeba przygotowac więcej mleka o ilość ktora zapełnia smoczek?
Jamajka przygotowujesz porcje taka jaka zje maluch nie trzeba więcej bo całe mleko idzie do smoczka tylko na kilka razy trzeba wlać do smoczka mleko jest takie coś koło smoczka do tego taki jakby guziczek i dziecko pije jak się kończy to znów trzeba wcisnąć i dolać tego mleka do smoka i wszytsko z butelki idzie przelać do smoczka i dziecko wszytsko wypija tzn jeśli tyle akurat zje.
Jamajka przygotowujesz tyle mleka ile potrzebujesz i nie musisz więcej. Dziecko wypije mleko do końca.
My uzywamy tommee tippe zero problemow brzuszkowych
To dziecko czesto wybiera bo nie dla kazdego dztcka butelka jaka sie poda od razu sie dzrcku spodoba . np kuzynka kilkanawcie butelek uzywala i dopiero canpol habermann jej syn zlapal i byl pokojny przy jedzeniu najlepoej wybrac taka ktora oprocz tego ze jest antykolkowa nie zaburza tez odruchu ssania u dziecka.
Aisa ale dziecko nie wybiera butelki ale smoczek który mu pasuje. Butelka sama w sobie nie ma najmniejszego znaczenia. To każda firma różni się smoczkiem i to one w niektórych wypadkach kiwi dopowiadają dziecku.
Ale zgadzam się z reszta smoczek pownien być antykolkowy i nie zaburzać odruchu ssania.
Kasia tak wiem zdecydowanie chdzi o smoczek tylko ze kazda firma ma inny ksztalt butelki przez co inne smoczki i nie da sie kupic smiczka innego do danej butelki wiec poiedziakam ze po prostu czasem trzeba kombinowac z butelka tak by dzievku odpowiadal smoczek.
Aisa owszem to prawda każda firma ma inne butelki i jeśli dziecku nie pasuje smoczek to trzeba zmienić całą butelkę jednak nie zmienia to faktu, że dziecku może nie odpowiadać smoczek a nie butelka.
Kasia tak to prawda ale skoro smoczek nie pauje to tak czy tak trzeba wymienic butelke bo smoczek z lovi nie bedzie pasowac do butelki canpol np itd wiec to vylo juz w skrocie butelka
Aisa dokładnie to napisałam w poprzednim komentarzu
https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=3&t=678
W tym wątku opisałam 3 butelki które uzywam
Witam.Jak najbardziej najlepsze dla dzieciatka jest karmienie piersia,ale coz bywa niektore mamy(ja tez) wiec od poczatku karmie mm.Jezeli chodzi o butelki to oczywiscie anty kolkowe z Canpolbabies rowniez polecam samopodgrzewajaca buteleczke z yoomi,bardzo przydatna w nocy orazw podrozy
Na rynku dużo butelek fajnych jest choć jak dla mnie Canpol ma bardzo fajny wybór butelek i w przystępnych cenach