Drogie Panie, proszę o poradę: planuję zakup dobrej patelni na której mogłabym przygotowywać potrawy z minimalną ilością tłuszczu, czy mogłybyście mi doradzić jaką?
Polecam kupno profesjonalnej patelni przystosowanej do użytkowania w restauracjach:
https://sklep.technica.pl/patelnie-do-grillowania
Rozgrzewamy sucha patelnie kiedy jest już gorąca, nalewamy minimum oleju powinny tworzyć się takie skaczące kropelki. Dajemy mięso i przykrywamy. Możemy ja dużo szybciej wyłączyć bo w tym czasie ona już smaży mięso i je dusi żeby nie było surowe . Dodatkowo mega trzyma ciepło. Dłużej niż zwykła patelnia.one są mega ciezkie ;) No ale coś za coś. Ja juz się do tego przyzwyczailam. I mi obecnie juz wcale nie przeszkadza.
Ja używam z Tefal i smażę bez tłuszczu. Choć po roku już zaczyna mi się scierać teflon. Z ambition też mam,ale wolę z Tefal
A ja używam nie żadnej firmowej tylko kupionej gdzieś tam w Biedronce w dobrej cenie i super się smaży bez tłuszczu . Nic nie przywiera . Nie zawsze to co firmowe jest super . Czasami tr tańsze tez się sprawdzają
Ja niestety w tym wątku nie pomogę bo ja jestem osobą która patelnie zmienia kilka razy w roku lubię mieć zapasy ze 4 w domu różnej wielkości patelnię i przeważnie Kupuje je w Pepco czyli to takie zwykłe najzwyklejsze najprostsze niedrogie patelnie czasem też w Biedronce tam sie zdarzają już patelnię z troche lepszej firmy. Natomiast ja mam kilka ale tańszych i gorszych jakościowo bardzo chętnie poczytam tutaj w komentarzach o tym jakiej dobrej patelni się przyjrzeć w sklepie bo być może w końcu się zmobilizuję i sprawie sobie jedną taką konkretną na której faktycznie będzie można użyć minimalną ilość tłuszczu aby jeść troszeczkę zdrowiej
Ja mam anbition polecam
Ja od bardzo dawna kupuję Tefal i są naprawdę godne polecenia. Każda służy mi minimum dwa lata.
Podobnie jak moniczka tefal lub ambition to mój faworyt nie tylko jeśli chodzi o patelnie ale także garnki
Co masz na myśli do przyrządzania na patelni?
Ja dużo rzeczy jak ryba czy warzywa zamiast na patelni zaczęłam przygotowywać w piekarniku, gdzie wogóle nie używam oleju lub tyko skrapiam.
Madzia u nas też częściej teraz piekarnik jest w użyciu lub nawet parowar
ja właśnie ostatnio przy promocji w biedronce 2plus2 kupiłam garnki i patelnie z Tefala z oddzielną rączką. Jeszcze nie używałam, ale siostra mowi, że są super.
U nas również króluje tefal w promocjach super ceny i służą na długo i chyba nie ma gorszej serii tej firmy
MamaRóża własnie słyszałam dużo pozytywnych opini;P
Ja mam Tefal i jestem zadowolona
dodam również że dzisiaj zauważyłam ze nowe patelnie mam gerlacha i również są swietne
My kielismy swego czasu tefala jednak jak się zniszczyły wymieniliśmy na inne jedna jest ambition i służy już coś w granicach 3 lat nic się z nia nie dzieje nie przypala się nic z tefalem ostatnio kialam problem jeśli chodzi o duza patelnie jak i do naleśników, ale to te ceramiczne czy jakieś wymyślne dziadostwo takie ze nic nie szlo na nich smazyc
Ja mam patelnię z tefala i jestem bardzo zadowolona. Korzystam z nich już 5 lat i nic się nie dzieje. Kupiłam też kiedyś wok w biedrze z teflonową powłoką i też nic mi się z nim nie dzieje. Jestem bardzo zadowolona.
Teraz kupiłam rodzicom na święta zestaw patelni z firmy Russell Hobbs ze zdejmowaną rączką. Koleżanka mamy ma i chwali bo są dobre jakościowo i zajmują mniej miejsca.
Ogólnie to też pewnie kwestia jak się o patelnie dba.bo Jak się troszkę podkopci.... albo przerysuje to wiadomo że zywotność też nie ta
oj tak, wiele zależy od użytkowania. ja polecam tefal. użytkowaliśmy również patelnie z ikea, ale szybko porysowana i zdarta.
AgataAr dokłądnie mieliśmy woka bardzo krótko posłużył gdzie generalnie jestem fanką IKEA