Jaka u was pogoda?

Ja kupilam euro cart volt pro . Wazy 7,6 kg , skladany 1 reka i jest naprawde malutki . Taki typowy miejski wozeczek

A ja uważam, że lepiej jak tego placu nie będzie. Według mnie ten cały plac był bezsensu i bardziej stresował niż sama jazda na mieście :grinning:

Co do jeżdżenia - nie lubię, może to dlatego, że nie czuję się zbyt pewnie za kierownicą, a spowodowane to jest tym, że inni kierowcy są nierwowi, trąbią jak tylko trochę zwolnisz i czuje ich oddech na plecach :sweat_smile:

Noooo SUVy mają niby duże wizualnie bagażniki a jak się pakuję to jest gorzej. Mój tata ma combi i jak byłam mała o jeździliśmy na wakacje w piątkę to dawało radę. Wszystko wchodziło do tego bagażnika :rofl: Jak w przyszłości nie będzie wózka który dużo miejsca zajmuje to będzie dobrze :muscle:

1 polubienie

My oprócz wózka dla synka zabieramy pieskom legowiska i czasami schodki jak jedziemy na dłużej :see_no_evil: więc bagażnik musi być duży

No my psów nie mamy a i tak wózek dużo zajmuje ale w sumie w samym aucie jest miejsce bo jak jedziemy w trójkę to dwa miejsca wolne by coś tam włożyć

To u nas te 2 miejsca są zajęte przez psy i ich foteliki :see_no_evil:

A ja myślę, że plac był dobry bo uczył porządnie manewru tyłem. Chociaż niektórzy mówili że to nie na logikę tylko liczenie słupków, czego nie ma w normalnej jeździe

@Mamuska357 no ja jestem ciekawa jak my się ogarniemy w 4 na wakacje

Noooo będzie rozkmina jak się dobrze spakować :crazy_face: ale jak się to zrobi z głową to pewnie da się

No właśnie u nas koło Kauflanda często parkują ludzie bez dzieci

1 polubienie

U nas piękne słońce ale dość chłodno bo niecałe 20 stopni :face_with_peeking_eye: zaraz obiadek i spacerek

No właśnie rozumiem na placu ruszanie pod górkę itd ale ta jazda do przodu i tylu z liczeniem słupków jest całkowicie nie życiowa. Jeszcze gdyby można było się zatrzymać, zrobić korektę to spoko, to samo z parkowaniem. Przecież nikt w normalnym życiu tak nie parkuje

1 polubienie

Nienawidzę tego a jeszcze jak ktoś zajeżdża tobie drogę, parkuje na to miejsce i se idzie ja mam wtedy mord w oczach

1 polubienie

Dlatego właśnie uważam, że ten plac był bezsensu, łuku idzie się nauczyć “na pamięć” za pierwszym widocznym słupkiem szybko kręcisz dwa razy kierownicą i idealny łuk zrobiony, gdzie to w realnym życiu nigdy tak nie będzie :melting_face::face_with_peeking_eye:

Lepiej daje parkowanie w mieście na egzaminie niż te manewry na placu bo ich można się nauczyć i wyćwiczy na pamięć.

Dokładnie, na placu wszystko na pamięć, parkowanie na mieście też, w normalnym życiu nikt nie parkuje na 3 razy.
Ja pamiętam jak na egzaminie stałam na światłach (3 pasmowa droga) i po prawej stronie stał autobus i jak zapaliło się zielone to stałam - miałam takie przeczucie że jak autobus stoi to pewnie ktoś chce przejść na czerwonym świetle . Egzaminator już trochę zniecierpliwiony się zapytał czemu stoję to powiedziałam że nie mam pewności czy nikt nie przechodzi skoro autobus stoi a ja mam ograniczoną widoczność i akurat w tym momencie przeszła starsza osoba z laską, która po prostu nie zdążyła przejść na swoim zielonym. Egzaminator wtedy stwierdził że mu zaimponowałam i tego się nie spodziewał, myślał że się zagapiłam i że ruszę jak się zapytał czemu stoję.Na szczęście po tej sytuacji zdałam i już mnie nie męczył dalsza jazda.
A wcześniej oblałam na placu :see_no_evil:

3 polubienia

To fakt , duzo osob jezdzilo luk wlasnie na pamiec , moj instruktor sie smial , ze mozna to zrobic z zamknietymi oczami :see_no_evil: ale prawda jest taka , ze naprawde spora czesc ludzi ma problem z parkowaniem "wzdłuż " i wydaje mi sie , ze powinni instruktorzy na to klasc nacisk rowniez , bo to tez idzie “wyuczyc” a jednak nadal sprawia to taki problem . Ja mowilam juz kiedys , ze jesli o mnie chodzi to mam dusze kierowcy i przez jakas czesx swojego zycia bylam zawodowym , jak parkuje przy kims to sie smieje , jak reaguje "o matko to juz , nie musisz poprawiac " :sweat_smile: ale to wynika z praktyki , praktyki i jeszvze raz praktyki
@ o kirna Sylwia , no naprawde na egzaminie takie opanowanie to klasa !

1 polubienie

U nas piękna dziś pogoda korzystaliśmy , ruszyliśmy na spacerek

:smiling_face_with_three_hearts:

7 polubień

Pieknie ja czekam na sloneczniki :slight_smile:

Boska rodzinka :heart_eyes:
Uwielbiam zdjecia na polu rzepaku no przecudne są .

1 polubienie

Jak pięknie :heart_eyes::heart_eyes: w której to części Polski ?

1 polubienie