Brrr. To u Nas bylo 0 z samego rana.
Dzisiaj popoludniuw koncu zaczelo sie przejasniac. I pojawilo się sloneczko
U nas pogoda dziś świetna. Korzystałyśmy w pełni. Były i zabawy w piasku i rowerek ![]()
![]()
No i ja skorzystałam, bo w końcu pranie schnie pięknie i szybko na dworze haha ![]()
![]()
Ahh pewnie tylko ten chłop by wiedział o co mu chodziło ![]()
. Pierwszy raz.sie spotkałam z takim zachowaniem i podejściem i mam nadzieję, że ostatni! ![]()
U nas dziś było piękne słoneczko. Oczywiście dziecko by z chęcią latało w samej bluzeczce ale no nie. Była kurtka jeansowa i na to bezrękawnik ale nie wiem czy to nie było za mało bo coś zaczęła kaszleć przed snem i mówić że ją gardło boli.
Natomiast w niedzielę ma być 20 stopni tak więc super się składa bo dzieciaki jak będą szukać slodyczkow to w słoneczku a nie w zimnie (mam nadzieję że zające i jajka się nie roztopią)
Prawda jest taka że teraz coraz więcej kobiet wchodzi w męską energię i stają się „mężczyznami” a z facetów są miękkie fujarki. Ja jestem przerażona bo to nie prowadzi do niczego dobrego. Mam wrażenie że teraz kobiety ciężko pracują a faceci to najlepiej Jakby nie pracowali i tylko wymagają albo odbębnia 8 h i wielce zmęczeni. A kobieta musi ogarnąć wszystko pracę dom dzieci… kiedyś chłop z pracy szedł w pole a teraz…. Prędzej kobieta zrobi „męską” rzecz niż mężczyzna bo jak ma prosić o coś milion razy to woli zrobić sama.
Jak przychodzą do mnie klientki i mówią „a bo mój facet nie pracuje i ma problem nawet węgiel do kotłowni wrzucić” to mi ręce opadają. I ona to robi za niego bo jak ma prość to woli sama zrobić. I to nie jest jeden taki przypadek gdzie kobieta utrzymuje dom a facet siedzi w domu „bo ma depresję” albo jest zmęczony życiem
Nawet jak się widzi teraz super auto to kiedyś tylko faceci jeździli takimi lepszymi autami a teraz kobieta są na tyle zaradne i samowystarczalne że jak już widzę fajne auto to wiem że to będzie babeczka jechała.
I oczywiście nie mówię że wszyscy tacy są ale z tego co słyszę od klientek i obserwuje to takie odnoszę wrażenie że faceci to księżniczki i trzeba ich na rękach nosić
U nas też dzisiaj było ładnie , ale pogoda ma się zepsuć ![]()
Ja mysle , ze teraz wszytsko sie zrownalo . Kobieta sama sobie wymieni kolo na drodze , a faceci coraz czesciej wchodza w zenskie zawody .
Zdazaja sie meskie “ksiezniczki” ale i niestety dziewczyny takie sie zdarzaja , ze tez najlepiej niech chlop na nie robi a one by chcialy tylko lezec i pachniec i z zawodu byc po prostu “zoną” , ale przy tym nie pobrudzic sobie paznokci .
U mnie obecnie tylko maz pracuje , ja jestem z mala w domu , i tez zdazy mi sie nie posprzatac domu , nie ugotowac czy nie zrobic zakupow . Za to maz czasem ugotuje , pozmywa czy poodkurza . Nie wydzielamy sobie obowiazkow na zasadzie “Ty pracujesz a Ty zajmujesz sie domem” roznie bywa . Jednak przy tak malym dziecku tez jest sporo “roboty” zdazaja sie gorsze dni , gdzie mala potrzebuje wiecej mamy w mamie ![]()
Ale i maz miewa takie dni , gdzie wraca z pracy i jest naprawde zmeczony .
To racja teraz to nie wiadomo do końca kto kobieta a kto mężczyzna. Ja mam koleżankę która siedzi w domu z 8 latka bo no nikt jej nie pomaga, mąż za granicą a ona biedna w domu musi być bo co zrobi z dzieckiem. No błagam to 8 latka jest. Trafiła się super robota na pół etatu 5 km od domu. Zadzwoniłam do niej że szukają kogoś na kuchnię do przedszkola a ona jest po żywieniowe ale powiedziała że nieeee bo na pół etatu to jej się nie opłaca jeździć. Ale siedzi w domu i jęczy że pracy nie ma. Masakra.
Ale to tez właśnie jej wina bo facet się że ona to zrobi za niego więc po co ma nosić. Faceci to te cwane bestie jak wiedzą że kobieta zdobi coś za nich to sami się nie rusza. Jak facet zostanie sam z dzieckiem nawet na 2-3 dni to jakoś wszystko jest w stanie ogarnąć tonie zadziwia
Właśnie o tym mówię. Że wiele facetów w obecnych czasach jest takich „zniewieściałych”.
Oczywiście sia też tacy co dużo robią i pomagają kobietom. Sama takich znam. Ale to co się dzieje z jednej strony jeśli chodzi o kobiety jest super. Bo są niezależne, przebojowe, wszystko sobie ogarną i nie chodzi tu tylko o samochody czy ogródek ale to samo się dzielę w dużych czy mniejszych firmach gdzie kobiety ona się zasłużenie po szczeblach kariery zawodowej. Mają wiele pomysłów i niejednokrotnie so najzwyczajniej w świecie lepsze od facetów.
Problem w tym że wielu facetów dalej nie wszyło z mentalnego potrzasku w którym według nich kobieta niewiele umie czy wie i powinna myć gary, oporządzać dzieci czy prasować. Ale to tylko pokazuje ich ograniczenie umysłowe.
Ja zawsze w swoim życiu walczyłam o to by być niezależna finansową i umieć wszystko załatwić bez faceta ale to nie znaczy że czasami nie chce by on przejął rolę mężczyzny. Akurat mam faceta męża.ktory jest zaradny i potrafi wszystko załatwić jak chce
…. Ale jesteś takiego szukałam. A wzor mojego taty który był głową rodziny i złota rączka ![]()
U nas cudowna
noc, jak małego położyłam po 21 to prześlą do 6:40
Zero karmienia nocnego. Wreszcie się wyspałam ![]()
8 lat to juz pannica ![]()
no wiesz jesli ktos nie musi pracowac , to luz niech siedzi w domu , ich sprawa . Tyle , ze wlasnie niech nie jeczy , ze chce do pracy a pracy nie ma ![]()
Ja mam taka kolezanke , ktora ciagle siedziala w domu , utrzymywali ja rodzice . Na okroaglo mlwila , ze nie ma pracy . Ja tez wyslalam jej ogloszenia , bo bylo mi jej szkoda , ale w koncu zrozumialam , ze to nie jest problem braku pracy tylko braku checi . Jak 28 letniej dziewczynie rodzice brali telefon najnowszy a abonamencie na siebie , dawali na fajki czy na jedzenie to co jej wiecej brakowalo ![]()
Kurcze ja mam 9 latke i ona spokojnie zostanie w domu sama, nawet pondzie do sklepu kupi co trzeba
a taka praca na pol etatu to super na pare godzin dziennie pewnie
No wlasnie o to chodzi , ja sie smieje , ze nie moge sie doczekac az moja coreczke wysle.do sklepu po jajka . Nawet jak będę miala 30 jajek w domu to pojdzie ![]()
W ogole co do pogody to dzisiaj i do mnie doszlo takie “zalamanie” zimno strasznie i zapowiada sie jakby padac mialo . Caly dzien taki szary bedzie a mialam nadzieje na swiatecznego grila jak maz ma wolne ![]()
![]()
U nas rano padalo a teraz wyszlo ladne sloneczko
jutro ma byc 21 stopni zobaczymy:rofl:![]()
A ja myślę, że ważne jest co kto lubi. Ja bym nie dała rady z facetem, który by próbował dominować, mówić co mam robić. Oczekiwać, że mam być typową żoną.
Oczywiście ważna jest równowaga. Jednak popatrz przez takie myślenie że coś jest babskie coś jest męskie kobiety długo nie mogły studiować w już zwłaszcza kierunków medycznych. Dopiero relatywnie niedawno kobieta może stać się chirurgiem te 40 lat temu ta specjalizacja była zarezerwowana tylko dla mężczyzn.
Myślę, że nadal wiele kontrowersji wzbudzałby facet stylista paznokci, czy pracujący jako nauczyciel wychowania przedszkolnego
@Karcia jejku jak ja nie lubię takich narud dla marudzenia, fajna praca pół etatu źle, tym bardziej, że 8 latka ma obowiązek szkolny to tym bardziej, ta kobieta przez pół dnia “nie ma co robić”. Oczywiście w domu zawsze się znajdzie a to pewnie a to coś, ale jednak… Tym bardziej, że nie rozumiem kobiet, mających dziecko i nie próbujących zabezpieczyć Sobie przyszłości. Sorry nie życzę źle, ale ma bardzo dużą lukę w CV. Mężowi coś się stanie i nie mają żadnego zabezpieczenia finansowego
Trochę nie zgodzę się że jak facet zostanie sam z dzieckiem to wszystko jest zrobione zazwyczaj coś jest zrobione ale oj daleko jest to od całości
Ja tez chce wrocic do pracy po macierzystkim . 2 lata i wracam . Pewnie znajde cos innego , bo moja poprzednia to praca w sumie 24/7 , urlopy, swieta , chorobowe z laptopem i telefonem sluzbowym , wiex teraz to odpada . Glownie z przyczyn , ktore opisujesz z nie chce byc zalezna tylko od meza , a druga sprawa chce do ludzi i wole wiecej pieniedzy niz mniej pieniedzy , bo wtedy mozemy sobie na wiecej pozwolic , czy to wakacje czy remont
Aaa a faceci fryzjerzy , stylisci paznokci czy nawet makijazysci sa juz coraz częściej widoczni . Mi na przyklad fryzure slubna robil mezczyzna ![]()
Ale i coraz czesciej widac kobiety za kolkiem ciezarowki czy pracujace jako.mechanik
w sumie to jest fajne , bo kazdy mozne sie spelnic w kazdym zawodzie , nie zaleznie od plci
No kurczę chyba większość ludzi oczekuje od życia więcej niż fajek czy telefonu. Praca pracy nie równa. Nie znam tej dziewczyny i nie wiem jakie ma kwalifikacje czy wykształcenie ale to jest tak że jak ktoś szuka pracy w konkretnej dziedzinie czy branży to trudno żeby był zachwycony praca na przykład na zmywaku. Chodzi mi o to że w mojej rodzinie też były przypadki że ktoś stracił pracę i szukał jej 2 lub 3 lata i owszem wszyscy w koło gadali że len ze tyle ofert pracy a to nie prawda bo jak przychodzi co do czego to wcale tej pracy nie ma tak dużo, oferty się powtarzają, czasem wysyłasz i zero odzewu.
Byłabym daleka od oceniania ludzi w ten sposób
@AnetteSo nakwiecrj kontrowersji wzbudza mężczyzna położnik. W sumie to ciekawe czy tacy są. Ja się nie spotkałam.
Ja wracam do pracy po macierzyńskim normalnie. Mały będzie miał 14 miesięcy. Ja nie wyobrażam sobie siedzieć w domu dłużej. Chcę wyjść do ludzi a kontakt małego z babcią, mężem na rodzicielskim a potem opiekunka też pozwoli mu się rozwijać i spędzać czas z innymi ludźmi. Jak skończy 3 latka to pójdzie już do przedszkola.
Zazdroszczę
u mnie ma być 18 stopni ale wietrznie i deszczowo , a w poniedziałek tragedia , więc @asiam1 ciesz się bo u mnie gorzej ma być ![]()
U mnie w poniedziałek tez juz brzydko 12 stopni