Jaka u was pogoda?

A zapowiadało się tak ładnie

A u mnie cieplutko i piękna pogoda

U mnie znowu sie rozpogodzilo , ja juz nie rozumiem tej pogody :rofl::rofl:

To może internet robi sobie z nas żarty i tak na prawdę będzie ładna pogoda ? :smiley:

1 polubienie

Aaa no i dodam jeszcze że ma bliźniaków 17 letnich dziewczynę i chłopaka. No to kurcze też mogą z nią zostać przecież :rofl::rofl: ale spokojnieeeee już za rok skończy się 800+ na dwójkę to trzeba będzie tyłek ruszyć :rofl::rofl: @asiam1 dokładnie to nie jest kwestia braku pracy tylko lenistwa i nic więcej. A to jęczenie mnie do szału doprowadza. Ostatnio mi powiedziała że mam buty z CK i ona też by takie chciała ale ją nie stać to jej powiedziałam że trzeba dupkę ruszyć to o na buty będzie :crazy_face::crazy_face: chyba nie zrozumiała aluzji :rofl: a najlepsze jest to że ona rzęsy zrobione, pazy zrobione permanentne kreski na oku, brwi też a ja na buty za 450 zł nie stać no błagam. I tak się czasem zastanawiam czy ona jest taka głupia mówiąc mi to że jej nie stać czy myśli że ja jestem taka głupia i jej wierzę :rofl::rofl:

Już nie wspominając o jakiej kolwiek emeryturze.

Owszem ale wiesz jak jest jak nie ma roboty i nie ma kasy to się człowiek złapie wszystkiego żeby tylko mieć pieniądze. Ja rozumiem że dla kogoś z niewiadomo jakim wykształceniem praca na zmywaku nie będzie spełnieniem marzeń ale można pracować na zmywaku co miesiąc mieć wypłatę i szukać pracy takiej jakiej się chce a nie jęczeć że mnie nie stać bo pracy nie ma. Takie moje zdanie. Żadna praca nie hanbi ale z każdej jest jakiś grosz. Ale jak się daje pracę ze 100% gwarancja że cię przyjmia. Godziny idealne i praca w swojej dziedzinie a ktoś nie idzie bo ma tysiąc wymówek to już jest lenistwo w czystej postaci niestety

2 polubienia

Dokładnie mam takie same podejście. Kto chce znajdzie sposób i zaciśnij zęby pójdzie do byle jakiej pracy aby mieć kasę i będzie w międzyczasie szukać, a kto nie chce znajdzie powód do usprawiedliwienia sytuacji. Czy to przypadkiem nie w Kiepskich była mowa że nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem czy coś w ten deseń

1 polubienie

Wczoraj tak ładnie a dziś to strasznie wymarzyłam

Oczywiście że żadna praca nie hańbi ale jak się pracuje to już nie tak łatwo zmienić pracę i szukać innej bo się ma mniej czasu na to.
Owszem są też osoby które nie pójdą do pracy bo lubią żyć na zasiłkach czy innych dodatkowych pomocach socjalnych i jak się policzy to wychodzisz lepiej na tym niż pracując za pensje minimalne a nie muszą pracować. Nie twierdzę że tak nie jest ale już na to się nic nie poradzi bo żyjemy w takim kraju że ten socjal jest dość mocno rozwinięty.

2 polubienia

Co do mężczyzny jako stylisty paznokci, to od sobie mogę dodać że - nie znam go osobiście, ale moja znajoma chodzi robić hybrydę u pana, bardzo go sobie chwali, mówi że sam jej proponuje fajne pomysły na stylizacje i rzeczywiście robi bardzo ładnie i dokładnie te pazurki :star_struck: także jest to mega rzadko spotykane, ale już się zdarza :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile:

2 polubienia

U nas dziś też tak wiosennie było i słońce się pokazało tak że fajnie :blush:

1 polubienie

U Nas w koncu dzisiaj słoneczko. Niby tylko 11 stopni ale tak przyjemnie bylo. Jutro i pojutrze ma byc ladnie. A na poniedzialek pokazuje deszcz

U nas dzisiaj chłodno i deszcze zapowiadają

Tak jak mowisz , ja akurat wspominalam o dziewczynie , ktora znam doskonale i wiem , ze nie brak pracy w zawodzie czy inne wazne kwestie trzymaja ja w domu. Tylko to , ze mama i tata da , wiec lepiej siedziec i ogladac seriale .
Wielu moich znajomych porobilo strudia , ktore na przyklad w ogole nie maja przyszłości , pracuja wiec zupelnie nie w zawodzie i tez im sie wiedzie , jak wspomnialam kwestia checi .
Przyklad z zycia , jesli chodzi o “mnie nie stac” to moja byla bratowa widziala tylko pieniadze … zreszta widzi do dzis , tyle , ze nie bylo jej spieszno do pracy . Zawsze ubrana od stop do glow , paznokcie , rzesy, brwi , fryzjer a dzieciom na buty bylo jej “szkoda” , bo przeciez zaraz wyrosna . I tu nie mowimy o butach za miliony tylko za 200 zl , czyli tyle ile mniej wiecej kosztują sztuczne rzesy na 3 tygodnie :melting_face:

Ooo właśnie zapomniałam o tym. Dziecku wiecznie szkoda dać. Córka tej mojej znajomej jest w wieku mojej córki i się kumplują. 2 lata temu jak moja jechała na obóz do Grecji mówię do tej koleżanki weź żesz puść swoją. Chyba jakoś 2500 kosztował nie pamiętam ale załóżmy że tak. No i ona do mnie że ona nie ma takich pieniędzy ze tyle kasy i jeszcze trzeba ją obkupic i dać coś. No ale to się zapisywało w listopadzie żeby jechała w czerwcu więc można sobie wpłacać po ile się chce. Wiec mówię na raty nawet nie odczujesz ale nie bo za drogo. Ta znajoma ma w marcu urodziny i co mąż jej kupił voucher na tatuaż za 3000 no ludzie ale 2500 na raty na dziecko to za dużo. I wieczne dogadywania że moja ma takie buty, takie spodnie. No ma bo ja wolę czasami na siebie nie wydać ale dziecku kupić a u nich jest odwrotnie mama chce wyglądać jak z gazety a dzieci są mniej ważne. U mnie np jest odwrotnie wolę żebym ja nie miała a dzieci muszą mieć.

1 polubienie

U nas sloneczko się przebija może będzie dziś pięknie. Liczę na to żeby z corkami iść do kościoła z koszyczkami❤ bo ta najmłodsza jeszcze do końca jej katar nie przeszedł a jak będzie zomno nie chce jej brać.

1 polubienie

U nas pada odrana ;/

1 polubienie

U mnie słońce chociaż w prognozie pokazuje że ma być zachmurzenie. A jutro 18 stopni :sunny: z prognoz na przyszły tydzień po 20 stopni teraz pokazuje 7 i deszcz/śnieg :see_no_evil: ja nie wiem czy sprawdzałam tamtą w prima aprilis i google robiło żarty :sweat_smile: A z okazji wiosny wróciła do naszego domu Ziemba która w zeszłym roku tłukła się nam do okna w kuchni non stop :face_with_peeking_eye: niczym nie możemy jej odgonić i mam wrażenie że za każdym razem jak leci to się zabije o to okno …

U mnie słońce :sunny: A jutro 19 st. C :heart:

Mamy od rana Sloneczko :heart: Robi się coraz cieplej

U nas też słoneczko i dość cieplutko ale wietrzeni.

@chloria to ja mam siostrę która ma dwójkę i od września tego roku jedno idzie do żłobka a drugie do przedszkola i też myślałam że będzie wracać na chodźby pół etatu ale ona przechodzi na wychowawczy i stwierdziła że będzie w tym czasie odpowczywac :face_with_peeking_eye: Z jednej strony mnie to trochę dziwi bo im się nie przelewa. Jej mąż co 2 tygodnie jedzie za granicę i ona jest wtedy sama z dziećmi. Może nie tyle sama bo tam albo teściowa albo moi rodzice są. A z drugiej strony jak ma iść do pracy jak są socjalu i wszyscy ją dookoła wspierają (ciarki, rodzice) bo stale narzeka jak jej ciężko i jak im nie starcza. :face_with_peeking_eye:

1 polubienie