Jaka u was temperatura?

Ja jestem Poprostu narazie załamana tym latem w gdansku

Też jestem z okolic i totalna masakra z tą pogodą :weary: Nawet nie byłam jeszcze nad morzem, a mam ok 80 km do Gdańska

1 polubienie

Takie lato to tylko do narzekania się nadaje :sweat_smile:

U nas tak samo , ja nie wiem co się dzieje z tym latem . A dziś cały dzień pada i zimno

U nas jest tak cały czas :frowning:

To chociaż mamy na co narzekać :crazy_face:

Ja tam wolę narzekać jak jest za ciepło :see_no_evil::see_no_evil:

2 polubienia

No jasne, lepiej narzekać na ciepło niż w lipcu ciągle moknąć ;/

3 polubienia

na narzekanie zawsze się coś znajdzie :wink:

Oj tak, jak się chce ponarzekać, to nawet piękna pogoda może przeszkadzać :smile:

Tak , to zawsze jakieś plusy…

,to naprawdę męczące warunki taki parny upał potrafi dać w kość, zwłaszcza maluszkom :sweat: Dzieciaczki szybciej się przegrzewają, a ten duszny, wilgotny powietrzem to jak sauna. Trzeba wtedy naprawdę pilnować nawadniania i lekkiego ubioru.

1 polubienie

Latem dzieci powinny korzystać z słońca i świeżego powietrza, a nie uciekać przed deszczem. Trochę ciepła naprawdę im się należy

1 polubienie

Masz absolutną rację kiedyś lato to było lato, zima to była zima, a teraz… wszystko na opak. Albo tropiki z burzami co dwa dni, albo 15 stopni w lipcu i człowiek szuka ciepłych skarpet :upside_down_face: Pogoda coraz bardziej nieprzewidywalna i widać to zwłaszcza po dzieciach raz biegają półnago po ogrodzie, a raz trzeba kurtki wyciągać w środku wakacji. Klimat się zmienia i niestety nie na lepsze…

1 polubienie

Siedzieliśmy w domu bo nie było czym oddychać. Sama się męczyłam a co dopiero dziecko

Mi się właśnie prognozy nie sprawdzają, wczoraj miało padać od 15, specjalnie na szybko robiłam rano pranie, żeby zdążyć rozwiesić, żeby przeschli, spacer też rano, i resztę dnia zaplanowaliśmy sobie w domu, a tu deszczu jak nie było tak nie ma… dzisiaj miało podobno „lać” a ledwo kropi, fakt cały czas, ale dosłownie kilka kropel spada…

U nas w okolicy same podtopienia , zalane piwnicę . Dużo szkód

1 polubienie

U nas też sporo szkód, straszna sytuacja

No na lipiec już nie ma co liczyć na jakiś większy dłuższy upał , pogoda mi pokazuje 24 stopnie i deszcze z przerwami

To też jest dziwne , bo 15 km od nas też podtopienia zalane domy i piwnicę , a u nas trochę popadało