Ja znam , bo odrazu po skonczeniu szkoly zaczelam prace w niemczech , chyba nawet dosc dobrze , bo teraz zajmowalam kierownicze stanowisko
A polecasz jakieś konkretne płyny do prania z Niemiec? Zdarza mi się zamawiać na allegro lub kupować na giełdzie, gdzie przywożą z Niemiec - ale nigdy nie wiem który jest taki TOP i który brać ![]()
Wiesz co , ogolnie chemia niemiecka jest silniejsza niz nasza , to samo jest z karmami dla zwierzat , u nich tez jest wiexej miesa w skladzie niz u nas pomomo , ze firma ta sama . Ja kupuje to.co akurat na promce złapie ![]()
Jesli chodzi o takie detergenty do czyszczenia to polecam milizit , ale uwaga , bo jest naprawde silny
Nigdy go nie widzialam w Polsce , ale widze , ze jest dostepny na allegro
Ja jak jeżdzę do Niemiec to kupuje w aldim Tandil i super jest zarówno proszek jak i płyn. Z Tandila proszek do białego to jest czad, tak ładnie wybiela białe pranie
Kapsułki kupuje z Lenora bo fajnie dopieraja i ładnie pachną. A płyn do płukania to Kuschelweich najlepszy ![]()
Ale fajnie, i to są wtedy jakieś plusy mieszkania blisko granicy. Bo pracowałaś gdzieś blisko?i dojeżdżała codziennie ? A co jeszcze ze polecasz z Niemiec ?
Tak dojrzdzalam codziennie , oni teraz maja fakie fajne bilety , nazywa sie to deutchland ticket i za 58 euro mozesz jezdzic po calych niemczech przez caly miesiac
Wsiadlam sobie w pociag , pozniej ubahn albo sbahn i podjezdzalam pod sama prace
Ja lubie kupowac sloiczki dla malej , szczegolnie z deserkami , chociaz obiadki tez sa fajne i pachną o wiele lepiej niz nasze , tak , ze sama bym mogla je zjesc
ciasteczka takie ala biszkopty , ale twarde kupuje dla malej . Jak wczesniej bylo mowiowe to slodycze sa super i zawsze wybor jest ogromny , od koloru do wyboru
Lubie takie serki w wosku , nie wiem czy sa w polsce , ale sa pycha
Maja fajne butelki na wode Air up z takimi krazkami smakowymi , mam i polecam , mozna te wklady i butelki kupic w rossmanie i kauflandzie . Ooo i w aptekach maja te termofory/misie Warmies . One nie maja wody w wypelnieniu a pestki wisni lub proso i len .
Ooo sprawdzę sobie
scren zrobiony aby mi nie uciekło ![]()
Zapach jest ostry , ale naprawde dziala super
Mam Paule !
Kurcze jakie batoniki ? Takie fitnes ?
sa takie sklepy jak selgros u nas . Widzialam tam METRO moze tam ?
O takie mi chodzi
O kurde , alw dziwninznajomi
boja sie , ze im wykupicie czy co ![]()
![]()
Zrobie sobie screeena i jak gdzies zobacze to CIe poinformuje
A to nie sa te co sa w kauflandzie pakowane w paczki foliowe ? Moze gdzies sprzedaja w kattonach , ale wydaje mi sie , ze sa podobne ![]()
No właśnie nie, niby w jakiś hurtowniach
ale ja się nie znam na tych niemieckich ![]()
To moze Metro
Swoja droga zobacz jaki tam w rossmanie jest wybor przekasek dla dzieci
Drugie tyle to same sloiczki
Wow jeszcze nie zaglądałam na ten dział ale nie wiedziałam że aż tyle nowości jest dla maluszków
A czemu nie chcą ? To jakaś tajemnica ?
Nigdy nawet nie słyszałam o Metro , to jakaś hurtownia? A to jaki sklep? @Mama.kacperka oni są tacy , że nie powiedzą , bo to oni znaleźli i nie chcą żeby każdy je przywoził
Metro to tak jak u nas selgros . Ale wiesz oni moga tez kupowac je w takich kartonach np z krotka data waznosci , bo normalnie w sklepach nie ma takich
Aa co to im szkodzi , oni tym handlują czy jak ?
A te z krótką ważnością myślisz , że też można kupić w Metro? @Mama.kacperka taak , ale maja takie ceny wysokie i jak mój jest często w Niemczech to mógłby dla nas kupić