Jaki termometr polecacie dla maluszka? Szukam sprawdzonego!

U nas termometr też pika, ale na szczęście to nie jest taki głośny dźwięk, więc nie przeszkadza za bardzo przy maluchu.

2 polubienia

Mam termometr Xiaomi ihealth i jest super pod tym względem, bo nie wydaje dźwięków. Nie świeci też mocno. Nie rozbudzi więc śpiącego dziecka. Tylko dla mnie z tymi bezdotykowymi termometrami jest o tyle problem, że dziecko musi być te 2 sekundy bez ruchu, więc w sumie tylko właśnie w czasie snu jest to wykonalne.

1 polubienie

Dla mnie ten bez dotykowy najlepszy

Tak i można bez rozbudzania mierzyć temp co chwilę

2 polubienia

Nasz też pika ale to jest ciche i dzieci się nie budzą

1 polubienie

Tak takie delikatne piknięcie nie zbudzi dziecka .

A jednak aby się dostać do pachy to czasami bywa że dziecko się wybudzi

1 polubienie

Ale w większości termometrów można wyłączyć to pikanie. Trzeba przeczytać instrukcję jak to zrobić

Aaa to już zależy… Przy niektórych śpiących maluchach możesz młotkiem walić i na trąbce grać a ich nie wybudzisz, ale jak weźmiesz głębszy oddech, albo strzeli Ci w kolanie to już oczy jak 5 złotych :sweat_smile:

Ja w swoim termometrze mam opcje wyłączenia i dźwięku i tego światełka. Ale z światełka jednak nie rezygnuje bo widać w jakiej odległości się mierzy wtedy, bo czasami w nocy to ciężko strzelić .

O widzisz, nawet nie wiedziałam, że można tak to ustawić :slight_smile:

2 polubienia

U nas akurat dźwięk nie jest jakiś głośny ani przeszkadzający, więc go zostawiłam :slightly_smiling_face: Ale masz rację, to światełko się serio przydaje, szczególnie w nocy, bo inaczej to można mierzyć po ścianie zamiast w czoło :joy:

2 polubienia

Ja mam termometr douszny od Brauna, ale chciałabym mieć tez bezdotykowy, bo córka czasem się wybudza podczas pomiaru w uchu. Wiem, że temperatura mierzona w różnych miejscach może się różnić. Pod pachą zwykle jest nieco niższa, bo ta część ciała jest bardziej wystawiona na chłód. Pomiar w uchu jest dokładniejszy, ale zależy od tego, jak dobrze przyłożymy termometr. Bezdotykowy pomiar na czole może być mniej dokładny, bo mierzy temperaturę skóry, nie ciała, więc wyniki mogą być zaniżone.
Podobno większość nowoczesnych termometrów bezdotykowych uwzględnia różnice np wplywu otoczenia i automatycznie dostosowuje wyniki.

1 polubienie

My też z polecenia koleżanki farmaceutki mamy ten brauna i to jest jedyny termometr który wskazuje prawidłową temperaturę, w nocy jak nie chcę małego obudzić to wyłączam dźwięk i wkładam go pod kątem aby nie naruszyć tego skrzydełka ucha w środku i jakoś dajemy radę, małemu rzadko kiedy to przeszkadza :wink:

U mnie w szkole rodzenia polecali te z giętką końcówką, a też mamy które ich używały mówiły, że najlepsze. Te na podczerwień wiele osób odradziło

Taaak ahahhahahaha totalnie !

1 polubienie

Spotkałam wiele dobrych opinii o termometrze z Canpol babies.
Cena wydaje się spoko, więc rozważam jego zakup.
Link poniżej:
https://canpolbabies.com/p/canpol-babies-bezdotykowy-termometr-na-podczerwien-easystart

My mamy bezdotykowy z neno, u nas sie sprawdza :blush:

Ten z canpol jest super :smiling_face:

o fajny :heart_eyes: i jeszcze promo:)