Jakie wybrać łóżeczko dla noworodka?

Witajcie! ?

Zdaje sobie sprawę z tego, że jednym z ważniejszych elementów wchodzących w skład wyprawki jest łóżeczko. Jak to mówią- "dobrze dobrane łóżeczko, to wypoczęte dziecko i wyspani rodzice."

Stąd pytanie do Was Kochane- czym kierować się przy jego wyborze? Na co zwrócić uwagę?

Może macie jakiś sprawdzony sklep internetowy? A może macie jakiś konkretny model łóżeczka, który szczególnie polecacie? ?

Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii! ?

Taki wątek już istnieje. Warto poszukać zanim się załóży. 

Można kontynuować w nim dyskusje więc radzę tam się przenieść 

https://canpolbabies.com/pl_PL/forum/CB-1/lozeczko-noworodka

Warto poszukac za pomoca np lupki albo ręcznie czy interesujacy wątek nie istnieje bo powielając watki robi sie balagan 

Jak ktoś jest nowy może nie wiedzieć ;) Poza tym jakiś czas lupka nie działała . 

Nie wiem co jest przyczyną, ale lupka mi nie działa, ciągle wyskakuje jakiś błąd. ??‍♀️

Dziewczyny nie wiem jak i was ake moja lupka od grudnia znajduje tylko błąd 404..

Moja też nie działa ale ja wpisuje w wyszukiwarkę Google hasło i dopisuje fatum Canpol babies i mnie więcej zgaduje co chce 

U mnie ten sam błąd :/

Potwierdzam mi też lupka nie działa. 

Moim zdaniem łóżeczko każde podobne, jedyne na co zwrocilabym uwagę to trzy poziomy regulacji materaca. Wymiar wg mnie tez 120x60 będzie wystarczający, 140x70 jest niewiele większy ale moim zdaniem to nic nie zmienia.

a ja myślałam że tylko ja tak mam.tez mi lupka nie działa co próbuje znaleść to not found

Aneczka ja uważam że skoro jest forum to wszystko powinno być sprawne a nie każdge zagadnienia szukać w googlach.

Co do łóżeczka ja mam kojec z podwieszaniem.teraz juz córka śpi bez podwieszania(ma 10 miesięcy)

U mnie tak samo lupka nie działa,  czesto chce znaleźć jakiś post, co akurat mnie interesuje i nici z tego.. 

Aneczka uważam jak DoNiWe , że powinno być wszystko sprawne na forum, wgl by mi nie przyszło do głowy, by szukać w Google.. 

A co do łóżeczka to ja przy wyborze zwracałam uwagę na jakos wykonania (wszystkie elementy gładkie, bez jakiś fuszerek), solidność,  obowiązkowo 3 rregulacje wysokosci materaca, wyciągane 3 szczebelki, łóżeczko ze szczebelek (są takie co mają zabudowane całkowicie te krótsze boki, ja jednak osobiście uważam, że te zabudowane nie mają aż tak dobrego przepływu powietrza),  wzięłam łóżeczko z barierka , co dla mnie też bylo ważne, jezeli ma się dużo miejsca to polecam łóżeczko z szufladą,  jest bardzo przydatna ;) co do wymiarów to zależy od ilości miejsca, polecają te 140/70,  ja mam to standardowe 120/60 i jestem zadowolona 

aneczkaa006 - Myślałam, że forum właśnie służy do tego, aby wymieniać się informacjami i poglądami między innymi osobami, które mają podobne zainterosowania/pojęcie na dany temat. Jeśli bym miała szukać każdej informacji w Google i przeglądać wszystkie strony, to na końcu bym zgłupiała i by było tak jak z osobami, które swoje choroby wyszukują w przeglądarce i czytają diagnozy, że mają raka, przez które się później załamują i boją się iść do lekarza.. ??‍

u mnie lupka nie działa od października czyli odkąd była aktualizacja forum.

aneczkaa006 - A szukać na forum ręcznie wątku, który mnie interesuje, to jak szukanie igły w stogu siana... 

Gdyby lupka działała to by było fajnie. Forum jest po to żeby pytać, a nie spędzić pół dnia na tym żeby wyszukiwać czy a nóż taki wątek się czasami nie pojawił... 

Julczim, Ja własnie też jestem na etapie szykowania wyprawki - w tym łóżeczko. Ważne chyba dla mnie żeby materac był porządny. 

Nie wiem czy wy mnie zrozumieliscie. Chodziło mi o to że wpisałam hasło w google żeby zobaczyć czy na forum Canpol już jest taki wątek. 

Mnie też denerwuje że nie działa lupka i bym chciała żeby już działa poprawnie 

aneczka tak jak koleżanki  nie wpadłam na pomysł by intresującego mnie wątku szukać w google.dlatego taki liczny odzew

JulczimK masz rację też wolę tu popisać z rodzicami którzy może mieli podobna sytuację która np..mnie spotkała i może też cos skomentować, pomoc, doradzić ,bo czytając na Google o czym kolwiek to czasem az strach czytać a tu zawsze jakos człowiek sie uspokoi bo ktoś może miał  podobna sytuacje i nie 

koniecznie trzeba się bać a można się uspokoić dana sytuacja, więc lepiej zetknąć i poczytać na forum a jeśli tematu nie ma to poprostu zapytać a zawsze znajdzie się jakaś osoba która coś dobrego doradzi;-)