Jakie wybrać łóżeczko dla noworodka?

Jak lupka nie działa to ciężko znaleźć interesujący nas wątek a jak ktoś jest tutaj po raz pierwszy to już wogóle. 

No tak lupka nie dziala znów :( przez jakis czas mi dzialala wiec widac znow cos sie stalo nie tak z nią. 

Julczmik witamy ;) jesli chodzi o łóżeczko w sumie chyba wiekszosc bedzie ok osobiscie polecam takie by mozna bylo zrobic wyjscie jak juz dziekco bedzie większe by moglo wychodzic i wchodzic do lozczka. No i materac nowy powinien byc nawet przy uzywanym lozeczku materac powinno sie nowy kupic aby dziecku bylo wygodnie by nie bylo wady postawy przez stary materac ktory np moze byc wygnieciony pod dziecko poprzednio z niego korzystajace. 

Aneczka na to nie wpadłam ,żeby szukać wątku w google . Jak dla mnie mija się to z celem. Poza tym skąd nowa osoba na forum może o tym wiedzieć. Myślę , że w takich chwilach warto pomoc, a nie odsyłać do lupki która nie działa. Ja jak przyszłam na forum to dziewczyny były bardziej pomocne . :) 

Myślę , że jeżeli chodzi o łóżeczko to najważniejszy jest materac nie samo łóżeczko . My mamy pianka kokos i syn śpi spokojnie nic się nie dzieje , nie jest za twardy , ani za miękki . 

Pati dokładnie dla nowej osoby to bym powiedziała, że to nawet wyzwanie znaleźć tu coś  ;) sama jestemod niedawna i do dzisiaj mam trudności żeby się odnaleźć na forum ;)

A co do materaca , to tak jest najważniejszy my tez mamy piankę kokos i jest okej 

Ja miałam zwykle białe łóżeczko a siostra kupiła już z tych droższych które zmienią się potem w łóżko i jak dla mnie super takie lozeczko bo jak dziecko ma ok. 2latka to można już zmienić na łóżko z obramowka i takie lozeczko może posłużyć nawet do 5lat. Dla mnie super;-). 

Na przy wyborze łóżeczka zwracałam uwagę by było na dłużej czyli żeby później można cała barierkę ściągnąć tak 3w1, żeby była opcja min 2 poziomów dla dziecka. To chyba takie najważniejsze dla mnir

sa lozeczka standardowe drewniane z szczebelkami ktore rosna razem z dzieckiem. Mozna obnizac polozenie materacyka sciagac szczebelki jesli dziecko bedzie juz wieksze i samodzielne a takze maja na dole szufladke na zabawki czy na posciel wiec tak naprawde takie lozeczko na dlugo starczy ;) Jesli chodzi o materac najlepiej kupic kokos i twardy albo poltwardy ;) jesli chodzi o posciel na piczatek nie warto w nia inwestowac zeby dziecko nie ponioslo smierci lozeczkowej wystarczy sam kocyk lub pieluszka ;) 

Mi się wydaje że przy wyborze łóżeczka Najważniejszą rolę Odgrywa jaki będzie ono miało materac, materac w łóżeczku jest najważniejszy! 

Aneczka podała link do wątku już istniejącego i dobrze zrobiła skoro go znalazła bo powielając wątki faktycznie robi się bałagan ale z kolei trudno o to żeby bałaganu nie było jak lupka nie działa. Myślę że nie zrobiła tego złośliwie a żeby pomóc ;) 

Co do łóżeczka to teraz jest taki duży wybory że pewnie większość mam wybiera taka żeby pasowało do wystroju dla mnie wygląd też był ważny jednak o materac chodziło mi najbardziej bo ten musi być wygodny. Dobrze też jak ma wyciągane szczebelki i można opuścić stelaż bo kiedy dziecko samodzielnie siada na samej górze robi się niebezpiecznie. 

Ja mysle ze warto orzemyslec oby lozeczko bylo na dluzej. 

Ale matersc rzecz jasna nowy i wygodny dla dziecka trzeba wybrac. 

A lozeczko to juz kwestia czego sie oczekuje ja bym szla w kierunku by jak najdluzej posluzylo i by byly poziomy ulozenia materaca 

My mamy takie duże łóżeczko białe szerokie szczebielki, z możliwością przekształcenia na normalne łóżko już dla starszego dziecka. Materac z wiórkami kokosa, wszystko było by idealnie gdyby córka tam spała... Hah  

My właśnie mamy takie z barierka , które posłuży na dłużej ;) 

Patka dokładnie nie chciałam żeby balakan powstał, dublowały się wątki. Bo ale widzę że nie było sensu wklejać link bo nadal tu dyskusja na temat łóżeczek trwa 

Racja nie dublujmy, bo się zrobi misz masz. 

Nie rozumiem zarzutów że robi się bałagan. Skoro ktoś chce się czegoś dowiedzieć to pyta - taka jest idea funkcjonowania forum. Co innego gdyby lupka działała.. Ale że nie działa to nie wiemy czy dany wątek już był czy nie. 

Dyskusja na temat łóżeczka nadal trwa, bo zamiast pisać komentarze, które nic nie wnoszą na temat wątku (czyli że jest to dubel itp) pozostała część użytkowników stara się pomóc i odpowiadać na pytania 

No a wracając do łóżeczka. Ja zastanawiam się nad materacem bo to jest chyba ważniejsze niż zame łóżeczko. Kupujecie łóżeczko razem czy materac osobno? Na co warto zwracać uwagę przy dobieraniu materaca? 

Klaudiamam sam materac nowy nie wiem co masz na myśli pisząc "łóżeczko z materacem" w sensie nowe łóżeczko z nowym materacem? Czy używane z uzywanym? Bo to ma znaczenie materac powinien być nowy osobiście odradzam gryke mimo że ma super właściwości uważam że może uczulić i zwyczajnie może być problemem. Warto wybrać materac pod kątem dobrego przepuszczania powietrza niektóre materace niestety ale nie przepuszczają powietrza co może być problemem również zwrócić uwagę też na materiały pokrowca materaca aby były naturalne tzn z bawełny a nie z poliestru np. no i by materac taki pokrowiec miał bo wtedy łatwo wyprac

Łóżeczko mielismy uzywane (kupione na olx) drewniane najzwyklejsze jakie tylko istnieje. Jesli chodzi o materac to chyba pochlonął mi najwiecej czasu, jesli chodzi o czytanie jaki jest najlepszy i kupiłam materac z havea za 250 zł, choć wiem, że są jeszcze dużo droższe... 

Jedno jest pewne - musi być nowy, ponieważ dostosowuje się do danego dziecka. Najlepiej jak jest wykonany z pianki wysokoelastycznej, tak, ze jak nacisniemy ręką, to szybko wraca do kształktu. Twardy lub średniotwardy, bez zadnych uwypuklen i wzgłebien. 

Aissa, chodziło mii o to, że czasmi nowe łóżeczko można kupić już z materacem. Przeglądając łóżeczka np na allegro, srzedawcy oferują łóżeczko plus materac już w cenie. Zrobię chyba tak, że łóżeczko kupię przez internet (bo można znaleźć taniej niż w sklepie) a materac stacjonarnie żeby móc zobaczyć, dotknąć, doradzić się sprzedawcy  

Aga K, właściwie podsunęłaś mi pomysł którego wcześniej nie brałam pod uwagę, czyli używane łóżeczko. Warto w sumie przeglądnąć. Jak zadbane to w sumie czemu nie. A materac to wiadomo że nowy musi być