my wybraliśmy drewniane łóżeczko ale słyszałam dobre opinie o łóżeczkach turystycznych które służą tez jako łóżeczko do codziennego snu
Też wlansie słyszałam dużo dobrego. Mimo wszytko bardziej skłaniam się ku drewnianemu
Ja też jak byłam nowa na forum popełniłam kilka błędów i została mi zwrócona uwaga przez "starsze" forumowiczki, ale przyjęłam to z pokorą i tych błędów więcej nie popełniałam, bo rzeczywiście pomyślałam że tworzy się bałagan...
ale teraz gdy jestem na forum już rok to uważam troszkę inaczej....a mianowicie:
Co szkodzi komuś odpisać na temat który już wcześniej istniał, pisanie jest dobrowolne jak ktoś chce to odpisuje jak uważa że nie chce i że już kiedyś o tym pisał to niech nie odpisuje. Domyślam się że wiele nowych mam woli konwersować i wymieniać się też doświadczeniami z mamami przebywającymi aktualnie na forum niż czytać stare wpisy. Szczerze mówiąc to wszystko przecież się powtarza. Wątek który ostatnio powstał o perfekcyjnej pani domu też już był rok temu i był zapchany po brzegi na temat odkurzaczy, mopów i w ogóle a mimo to z chęcią teraz wszystkie na nim się udzielały tzn na tym nowym i nic nie padło że jest powtórzony. W tamtym roku też pisały wszystkie o wakacjach, przetworach itp i itd ale wiadomo jest to że mamy na forum się zmieniają i chcą na bieżąco o tym pisać a nie szukać czy już czasami tego nie było lub czytać stare wpisy. Jak jakaś mama jest kilka lat na forum i wie że już o czymś pisała kilka razy to przecież nie musi tego robić znowu.
Mam nadzieję że mi się nie dostanie, ale to takie moje zdanie
U nas łóżeczko i całą resztę do łóżeczka kupiliśmy w sklepie przeznaczonym do robienia wyprawek i doradzała nam Pani ekspedientka. Materac mieliśmy gryka-kokos. Z łóżeczka córka bardzo mało korzystała. Kupiliśmy łóżeczko z szufladą co okazało się wielkim niewypałem, nic nie można było do niej włożyć ponieważ zaraz odpadało jej dno. Teraz na pewno jakbym miała kupić łóżeczko to zwykłe białe tylko z możliwością wyjmowania szczebelek. Materaca nigdy nie kupiłabym używanego, ale łóżeczko czemu nie..niektórzy sprzedają praktycznie nie zniszczone tak jak my bo córka spala ze mną.
Ja mam drewniane w domu i turystyczne na działce szczerze powiem ze wolę to drewniane bo nasze turystyczne nie ma poziomów i to wyjdzie z torystyczneho moje dzieci już porozrywały na działce nie trwałe strasznie nasze jest. A poprzednie turystyczne przy rozkładaniu połamałam, bo takich nerwów dostałam że tego rozłożyć nie mogłam 2 H się meczylam aż połamałam..
Darulka masz rację z tym , że te stare posty się źle czyta, poza tym przez ten rok , czy dwa dużo się zmienia , ciągle wchodzi coś nowego i wgl ;) Aneczce chodzilo o to żeby się przenieść do tamtego wątku i po prostu tam kontynuowac temat na bieżąco ;) też zauważyłam, że bardzo dużo wątków się pojawia, może przez problem z lupka.. sama często długo szukam, A czasami nie mam za dużo czasu..
Ja pewnie też zdecyduje się na zakup turystycznego, żeby było np u dziadków których często będziemy odwiedzać.
Moim zdaniem większy bałagan jest jak piszemy nie ma temat niż tworząc nowy wątek. Np wchodzę w wątek "poród rodzinny czy lepiej samotnie" bo mnie to interesuje, czytam dyskusje o długości włosów, farbowaniu itp. Zanim się dokopie de sedna sprawyty, to mi się odechciewa. No ale co zrobimy, takie są realia internetu :)
Klaudia na początku też mnie to bardzo denerwowalo, jak wchodzilam na forum to wgl pisało nie na temat.. Ale będąc tu regularnie i komentując posty to samo tak wychodzi.. wiemy, że są specjalne wątki jak ploteczki, jednak to samo z siebie wychodzi, że się zmienia temat, ktoś coś napisze i się to później ciągnie. Ja np. w danym wątku zadaje pytanie podobne do wątku tylko bardziej pod siebie , jeżeli chce coś wiedzieć i wtedy dziewczyny od razu odpisują na temat dając świeże porady i nie muszę szukać starych , tylko mam nowe na bieżąco, co jest nawet lepsze, bo niektóre są z przed kilku lat nawet ;)
Wiem, zdaje sobie sprawę. Ciężko o porządek w takim miejscu :)
Klaudia bo większość mam tutaj traktuje forum jako odskocznie też tak zwanie aby pogadać z kimś dorosłym i oprócz pisania rozmawiamy taka już społeczność trochę jak rodzina i człowiek się uzależnia od pisania tutaj po prostu. Ale fakt jak chce się coś wiedzieć to warto zapytac i na pewno dostanie się odpowiedź i nie trzeba szukać :)
Ja odradzam gryke bo nie jest praktyczna może uczulić mało tego jak wilgocią przejdzie mogą się w niej robale zasiedlić było głośno o tym w internecie osobiście wybrałabym zwykla piankę albo LaTeX pianka :)
Oj dla mnie to miła odskocznia taki mój już nałóg by tu trafić i przejrzeć kilka wątków a przy okazji komuś pomoc coś doradzić pogadać.
Może i racja, nawet nie wiem czy lupka nie działa, ale ja staram się wyszukać temat który mnie interesuje i poprzeglądać posty od początku. Rozumiem że nie każdy ma na to czas i chęci.
To prawda też że nie zawsze piszemy ciągle na jeden temat zawarty w temacie wątku ale to wychodzi naturalnie. Jest społeczność która jest na forum regularnie iw większości dlatego tak wychodzi. Nie miałam na celu bycie niemiła, a chyba tak to zostało zrozumiane.
Figa nie sądzę by tak to było odebrane :)
Tak zmiany tematów są no ale to wychodzi samo z siebie bo rozmawiamy ze sobą prócz pomagania i to wychodzi naturalnie i nie da się tak pisać tylko o jednej rzeczy konkretnie bo byłoby to trochę sztuczne a tak wychodzi naturalnie po prostu poniekąd też poznajemy siębie niekiedy to brak mi was jak wiem że nie mam czasu wejść.
Rozumiem :)
może nie do końca zostało odebrane nie miło, każdy wyraził po prostu swoje zdanie, a to że się różni, nie znaczy że trzeba odrazu odbierać to jako złośliwość
Klaudia myślę że w pewnym momencie sama wpadniesz w wir forum :)
Klaudia nie ma co się przejmować brać do głowy. Poprostu każdy ma prawo do swojego zadania a jak.ktos inny się z tym nie zgadza to trudno .
No dokładnie :)
Nawet jak rozmawiamy w realu na żywo to kilka razy się złapałyśmy z przyjaciolka , ze gadamy o czym konkretnym, a po chwili juz zeslysmy na kilka innych tematów i to nieświadomie ;) tez myślę, że z czasem jak będzie tu regularnie wpadnie w wir forum ;)
Klaudia po prostu tak to bywa i myślę że wszędzie tak jest ze prócz tematu wodzącego Ida kolejne poboczne bo tu się można powiedzieć też "rozmawia" :)
Już zaczynam bywać regularna :)
Tak niestety jest ze nie da się trzymać tematu głównego bo od pytania do pytania i odbiega się pomagając innym odpowiadając i schodzi na inny temat tak to wygląda ale tu chodzi głównie o pomoc.