Kalendarz ciąży: pierwszy trymestr

sen sen i jeszcze raz sen ale ogólnie tez lubiłam spac ale nie do przesady jak na poczatku ciazy

pierwszy trymestr chyba słynie z senności :wink:

i jeszcze poranne mdłości których chyba nikt nie chce mieć na początku ciąży, mnie na szczęście omineły

sen to podstawa

o tak, śmiałam się, że w pierwsze miesiące ciąży odsypiamy przeszłe i przyszłe krótkie noce

a mi tam spać się nie chciało wręcz przeciwnie :stuck_out_tongue_winking_eye:

Senność czasem w I trymestrze potrafi dopaść w najmniej spodziewanym momencie.

ja nie miałam tego problemu ze snem, jedynie jak siedziałam sama w domu to tak potrafiłam spać dniami

Ja spałąm na stojąco i te mdłości… Koszmarny trymestr. 3 miesiące wyjęte z życiorysu jak dla mnie.

u mnie cala ciąża super

u mnie tez wszystko dobrze przebiegalo ale poczatek ciazy to spalam i spalam , do poludnia moglam cos porobic gdzies wyjsc a popoludniu drzemka nie bylo dnia zebym nie spala

ja musiałam dużo leżec

ja mdłości miałam okropne i wszystko mi śmierdziała zrobić sobie coś do jedzenia to było wyzwanie

teraz już się tak nie wysypiam jak w ciąży

na początku źle się czułam, drugi trymestr ok, a w 3 jak słoń się czułam

mnie nic nie dokuczalo jak na samym koncu bole miednicy spalam po pol godz na lewym boku pol na prawym i tak sie przewracalam, poznie narzekalam ze nie moge usnac i dopiero nad ranem padalam

ja nocami chodziłam po domu i nie umiałam nspać a w dzień jak ie dało to drzemałam

w 1 trymestrze lubiłam sobie dobrze pospać, nieraz i 12 godzin spałam, w póżniejszym okresie już bywało różnie

właśnie w pierwszym trymestrze większość z nas jest bardzo senna i ja do tej grupy się zaliczałam

kajeczka ja to chyba jakis ewenement jestem bo nawet senna nie bylam :slight_smile: