Kalendarz ciąży: pierwszy trymestr

ja również nie odczuwałam senności. Tak wiec to nie do końca jest reguła że gdy jesteśmy w ciąży musimy być senne.

Senność u mnie pojawiła się na początku ciąży…

ja też lubiłam sobie troszkę więcej pospać i poleniuchować.

to jedyny czas takiej totalnej odmiany, więc można spać, zresztą powieki same leciały

pewnie niektore z was przestaly pic kawe i tez przez to byly senne, ja wcale nie pije a spalam i spalam :slight_smile:

ja nie lubie spac w dzien wiec spałam ma 1h, ale potraiłam spac nawet na siedząco

oprócz senności nie miałam innych objawów :stuck_out_tongue:

śmiesznie :stuck_out_tongue: na siedząco :stuck_out_tongue:
od razu można poznać, że koleżanka jest w ciąży jak ją zaczyna “mulić”

no ja pierwszy trymest okropnie przeżyłam wymioty te sprawy

pierwszy trymestr u mnie zlecial tak szybko ze nic nie pamietam nic nie mialam ani zachcianek ani mdlosci

no a mi się właśnie III trymestr dłuży… jjuż bym chciała mieć to za sobą

a ja gdyby nie to że miałam 2 kreski na teście to bm nie wiedziała że jestem w ciąży bez objawowo

u mnie tez wymioty ale dało sie przeżyć, powoli dochodzimlo do mnie ze bede mama

a ja czułam, że jestem w ciąży mimo tego, że przez długi czas test ciągle pokazywał jedną kreseczkę, ale tak podświadomie bo jakieś dolegliwości to pojawiły się po 8 tygodniu

także gdyby nie 2 kreski to chyba bym się nie kapneła, bo czasem mialam tak że miesiączki nie miałam 2 tyg

chyba wiekszosc z nas czula ze jest w ciazy i cos sie zmieni

ja przeczówałam jakies 2 tygodnie po zapłodnieniu, a partnerowi chodz nic nie mowiłam sie nawet wtedy snilo ze mamy dziecko i ze jestem w ciązy. hehe prorocze sny

Ja mialam bardzo obolałe piersi i 100razy większe napięcie jak by przed miesiączkowe. W pracy nie można byli ze mną wytrzymać

a to mi też się malutkie dziecko śniło jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży

a ja nie mialam zadnych snow ale czulam ze cos sie zmienia