Kalendarz porodu – jak obliczyć termin porodu?

moj synek urodzil sie dwa dni po terminie

ja dwa razy urodziłam przed terminem raz 5 tyg i 3 tygodnie ciekawa jestem jak będzie za trzecim razem bo mam na 17 listopada równo 3 lata od drugiego porodu

no to teraz tydzien przed bedzie :slight_smile:

najlepiej urodzić w terminie

łatwtwo powiedziec urodzic w terminie moje dziewczyny przuszły 2 tygodnie przed terminem

ja 5 i 2 tygodnie przed terminem urodziłam

to nie jestem sama z tymi wcześniejszymi porodami

Mi już lekarz zmieniał 3 razy termin porodu, nie dał sobie powiedzieć że lepiej wiem kiedy czas :wink:
przy ustaleniu ostatniego terminu wyszło na moje. wiec za niecałe 4 tygodnie przywitamy naszą kruszynkę :slight_smile:

mi w przychodni liczyli tydodnie na takim kólku

Mi lekarz wyznaczył jeden termin i go nie zmieniał,tylko na usg wyszło nieco inaczej

z usg zazwyczaj jest trochę różnica niż z daty ostatniej miesiączki

u mnie roznica miedzy usg a miesiaczka byla 3 tyg takze wedlug mnei usg sie nie sprawdza

a u mnie różnica to tylko 3 dni :slight_smile:

ja miałam niby termin porodu na 4 styczeń a dziecko i tak urodziło się tydzień po także to jest tylko orientacyjny dzień

u mnie dziecko przyszło na świat 11 dni wcześniej

mam 3 pociechy - pierwsze ur dzien po terminie, drugie 2 tygodznie po, a 3 urodzilam 4 dni wczesniej . drugie i 3 to chlopcy :slight_smile:

raczej metody wyznaczania porodu się nie sprawdzają

tetrminy sa bardzo ruchome

mi na jednym usg wyszlo 3 lipca, na kolejnej kontroli wg usg bylo 11 lipca… takze roznie

roznie roznie bywa z tymi terminami - niestety dzieci same wiedza lepiej kiedy pora opuscic brzuszek mamy