o jednak sie komus sprawdza u nas bylo prawie 2 tyg przed terminem
u nas prawie 2 tyg po terminie. Wiecej lekarza nie bede ufac co do trminów bo sama potem sie dziwiła jak mogła taki wyliczyc
miałam cc, więc to nie to samo co przyjście na świat dziecka naturalnie. Tutaj lekarze wybierają termin przyjścia na świat
u mnie też sie dopiero okaże. Ale mam koleżanki które urodziły tak jak termin miały
podobno termin z usg po 12 tygodniu jest najbardziej wiarygodny, tak mi powiedział lekarz ginekolog i u mnie tak było
a nam mówił, że wg 1 usg
ja mam na koniec listopada
u mnie termin pokrył się praktycznie z terminem wyznaczonym z miesiączki
Ja tez słyszałam, ze jeżeli bierze się pod uwagę termin porodu z usg to z pierwszego bo na tym etapie wszystkie dzieci rozwijają się jednakowo.
to prawda z pierwszego usg najwiarygodniejsza jest data porodu.
moja z om się sprawdziła
na usg nawet sie nie nastawiałam ![]()
w większości chyba zaplanowane cc odbywa się w terminie wyznaczonego porodu, co do porodu sn to różnie bywa
Ja uwazam podobnie. Na cc jesteśmy już przygotowane a tymi sn to nigdy nie wiadomo kiedy dziecko uzna że to już właściwy czas.
u mnie termin bł wyznaczony na 19.11,a synek wybrał sobie dzień świąteczny 11.11 ![]()
agus poprostu wolał mieć fajniejsza datę. Moja córka miala przyjść 02.02 a wolala 14.02 i tak to jest. nic na to nie poradzimy.
ja nawet sama nie próbowałam ustalić terminu porodu - czekałam na to co powie lekarz
agus29sc to może będzie z synka wielki patriota albo może nasz prezydent ![]()
raczej piłkarz będzie, bo jak był w tym roku mecz Polska - Rosja,to pierwszy raz mnie kopnął w brzuch…
ha ha, no to sobie mały wybiera szczególne dni na pamiętne chwile:)
isama: nie zapomnę tamtego dnia