Kalendarz porodu – jak obliczyć termin porodu?

W dniu umówionej cesarki w szpitalu zaczęły mi odchodzić wody i pojawiły się skurcze masakra…

nie znałam terminu wg usg, ale urodziłam w terminie tak jak wychodziło z kalendarzy i ost.miesiączki

no ciekawe jak będzie u ciebie. Mysle jednak ze dziecko i tak sobie inny termin wybierze do porodu.

czesto jest ze znamy termin a dzieci robia nam niespodzianki i sa wczesniej

ja używałam kalkulatora znalezionego w internecie. polecam :slight_smile:

a ja urodziłam dwa tyg przed terminem

u mnie z terminem to lekarz prawie idealnie trafił, chociaż jak każda mama pod koniec już się nie mogłam doczekać i sie niecierpliwiłam

kalkulator internetowy pokrywał się z tym co lekarka mówiła

ja korzystałam ale zdarzyło mi isę że w jednym miałam na 14 a w innym na 15

u mnie inny termin z okresu a inny z usg wychodzi…nie jestem pewna czy da sie samej ustalić dokładnie:)

u mnie to samo na usg mam całkowicie inny, bo z usg wychodzi że jestem w 39 tyg i 3 dniu a z OM no to już 40 tydzień

u mnie pomiedzy terminem z USG a miesiączki byla różnica tygodnia

u mnie róznica była 1 dnia a dziecko i ta inaczej przyszło na świat.

LiliankaN13: korzystając z tych kalkulatorów u mniej najczęściej wypadał 12.11, w innych był to nawet 20.11, w przypadku wyliczeń z miesiączki czas pokrywał się z terminem 12.11

ale tego się nie da tak dobrze wyliczyć, bo to też zalezy jak kto miesiączkuje, bo niektóre mają że co 28 cykl a ja miałam też różie czasem 28 ale najczęściej było to co 30 dni

u mnie tez miedzy usg a om była różnica tygodnia

mi chyba też właśnie wychodziła różnica tygodnia, a synek przyszedł dzień wcześniej na świat niż przewidywał termin z om

LiliankaN13: no tak w przypadku nieregularnych cyklów faktycznie jest trudniej ustalić, ja miałam regularne dlatego termin mi się pokrywał

no już myślałam że wczoraj mała przyjdzie na świat, bo okropnie się czułam, ale fałszywy alarm niestety

i tak już niedługo Ci zostało :slight_smile: