Kanalik mleczny

ja też nie miałam pojęcia o kolektorach :O

Ja dowiedzialam sie na szkole rodzenia ale nie kupilam bo byłam mądrzejsza ... fakt laktacje mialam na początku slaba ale w nocy potrafiło mnie zalewać pokarmem. 

Ja w nocy to miałam mokre łóżko

Aniss, a ja słyszałam, że przy drugich dzieciach jest lepsza laktacja..  

U mnie czy ja wiem czy lepsza, cycki jakby puste, ciągle flapsy. Syn je ekspresowo, bo jak go karmię 5 minut to to już jest mega długo, zazwyczaj 3 minuty to max. Pociągnie 3 razy i dość. Skarżyłam się na początku położnej na to ale mi mówiła, że przy drugim dziecku wszystko jest już wypracowane i dziecko nie ma tyle roboty aby ten pokarm sobie ściągnąć. Nie wiem jak to jest.

Mam nadzieję że za 2 dzieckiem nie będzie grzej bo u mnie początki były ciężkie z nadmiarem mleka 

A moja córka teraz potrafi wisiec 20 minut ...i nie ze spi caly czas cycka 

ja mam wrażenie, że u mnie przy drugim mleka było sporo bo np. nawału przy córce nie miałam ,a teraz nawał kosmos. ZNowu też ona wisiała ciągle na piersi, a mały to jednak więcej płakał 

Czesto się tak właśnie zdarza że przy drugim to jak z kranu ;p

Nie słyszałam o tym szczerze mówiąc...

Każdy jest inny wiec pewnie różnie bywa, ale jak ktoś rozbudzi laktację to faktycznie może tak być:)

U mnie nawały przy oby dwóch ciążach natomiast teraz syn bardzo żarty z córką musiałam pomagać laktatorem  żeby mieć ulgę a syn wszystko wyciąga ale miesiąc i 5 kg a urodził się 3360

Mamaróża super, że ma apetyt i ładnie przybiera :D ja nie pamiętam ile mój miał ,ale na stówę mniej :D 

Mamaróza dla mnie to waga kosmos ale super ze przybiera

moja ma 5 miesięcy i wazy 5.5 kg ale urodziła się 2.4kg z spadkiem do 1.8kg ...

Wyderka Twoja to mała wojowniczka,ale i tak pięknie waży ! Masa ciała podwojona już,a nie ma pół roku ! Także i tak jest super . Macie może gorszy start,ale to wszystko się nadrobi . Strasznie dużo Ci spadła , co było przyczyną ? Nie chciała pić ?

Mój juz prawie 5900 :) a skończył 2 miesiące :)

Mazia przez próby przestawienia z karmienia dojelitowego i sondą na zwykle - wysiłek podczas karmienia z butelki tez powodował spadek. Ale szybko odbiła bo w 2 tyg było spowrotem 2.5kg

Wyderka oj to już rozumiem. Czyli Wasz początek był mega trudny. Mimo wszystko ładnie odbiła i daje radę naprawdę ! Wcześniaki zawsze mają pod górkę,ale widzę,że Twoja córcia na dobrej drodze 

Tak i mam nadzieje że szybko dogoni rówieśników . Jeśli chodzi o rozwój to póki co idze z wiekiem urodzeniowym:)

Wyderka, a w którym tygodniu przyszła na świat córeczka?