Wiecie czloqiek jak nie doswiadczyl to nie wie jaki to bol, ale super ze wam sie udalo qytrwac w tym i sie nie poddalyście
Wyderka, tez tak mialam i to 3 razy. O y nigdy mi się już to.nie przytrafiło.
Biedna...
Dobrze, że udało Wam się przetrwać i karmić dalej :)
MamaRoza u mnie też w ciągu dnia tak mocno tryska i mała często płacze i się krztusi jak za dużo leci. Ostatnio trochę lepiej już sobie radzi z tym ale nadal potrafi się złościć szczególnie jak jest śpiąca i chce sobie szybko zjeść i zasnąć to jest straszny płacz jak jej tak bardzo leci. U nas już 5 miesiąc i ciągle jest tak samo
Rozanet proponuje odciągnąć troche mleko albo karmić tak zeby mala byla nad piersia czyli ty lekko oparta do tyłu wtedy tez dziecko nie zalewa się tak mocno
lepiej troszkę właśnie odciągnąć przed podaniem piersi
Agata Ar ale sama wiesz ze jak dziecko się obudzi to nie ma czasu na takie rzeczy.. A czasem po prostu brakuje czasu od tak. U mnie już czar prysł noworodkowy dwie drzemki w ciągu dnia tylko..... ;( ile spały w dzień wasze 2-3 miesięczne dzieci? Ja totalnie nie pamiętam. Ale załamana jesten że miesiac tak szybko minął
MamaRozyM to fakt, tym bardziej jak same ogarniamy maluchy. Mój mały spał jak miał 2 mce często ale krótko, później coraz rzadziej, teraz mam jedną drzemkę godzinna. Przyzwyczajaj się;)
Mój ma pół roku i ostatnio przez kilka dni były 2 drzemki a teraz znów 3 ale krótkie. Wczoraj jedna drzemka trwała całe 2 minuty. Odłożyłam, zamknęłam drzwi, usiadłam i się obudził.
Ale jako 2-3 miesięczne to spał wyjątkowo dużo. I tak godzina aktywności to było maks, znów drzemka. Starszy syn wydaje mi się, że mniej spał. No na pewno jak nie spał to płakał a ja tylko płacz kojarzę z początków macierzyństwa.
ja nie wiem jak oni i tak szybko regenerują te siły ;) drzemki chwilówki ;)
mamaróża ja nie pamiętam jak mój spał, ale u nas były kolki całe dnie, więc sporo płaczu jednak było. Choć on mało spał zawsze tak te trzy drzemki miał, ale krótkie, Jak spał na mnie to dłużej
U mnie są turbo drzemki . Córka skonczyla 4 miesiące i w ciągu dnia spi 3 x po 20 min to jest max
U nas też było tak w początkach że były krótkie drzemki ale z czasem zrobiła się jedna a długa
Miskapyska masz rację potem się robią rzadziej drzemki,ale dłuższe
MamaRóżaM ja początkowo też tak miałam że normalnie piersi non stop pełne i aż z nich kapało. Jak karmiłam i przykładałam ten kolektor pokarmu do drugiej piersi to czasami i 30 ml się odciągnęło. U mnie tych drzemek było więcej. Średnio co 1-1.5h chodził spać.
Anisss tzw. turbo drzemki to dla mnie fenomen do dnia dzisiejszego.
ja z początku nie zbierałam, ale tu mi aneczka poradziła by do drugiej piersi dać jakiś pojemnik i mi się nazbiera, Faktycznie nawet 30ml potrafiłam tak sobie zdobyć
Ja korzystam z muszli laktacyjnych i dla mnie rewelacja .
Szkoda że nie wiedziałam o tych kolektorach.. Przy nawale to mleko samo uciekało
MiśkaPyśka przy pierwszym też n ie korzystałam a przy drugim kupiłam ten kolektor pokarmu i rewelacja :) Musisz się w niego zaopatrzyć. Za nic już masz mleko nazbierane.
turbo drezmki to na dzisiejsze czasy coś oczywistego widze ;)
co do kolektora przy pierwszej laktacji by mi sie mega przydal;) przy drugiej córci już laktacja była o wiele słabsza