u nas kąpią i przynoszą dziecko do matki dopiero
Kiedy jeszcze byłam w ciąży dowiedziałam się od położnej, że według najnowszych zaleceń, noworodka nie powinno się kąpać po porodzie. Jednak w naszych szpitalach raczej się tego nie stosuje – dzieciaczki są kąpane kilka godzin po przyjściu na świat.
Szpitale nie zmieniają się tak szybko jak mody. Ja widziałam, że najczęściej to pierwsza kąpiel jest do 2 godzin.
w domu zjawiłam się po 9 dniach ale tego samego dnia nie wykapałam dziecka, dopiero kolejnego dnia
U nas po porodzie nie kąpali
jestem za tym aby nie kąpać
ja jestem za kąpaniem
Synek był wykapany ale w 2 dobie po porodzie
mojego malucha też wykąpali następnego dnia, myślę, że było mu to już potrzebne
u nas w szpitalu pielęgniarki codziennie rano przed obcchodem lekarza myła synka
U Nas malutka była wykąpana po porodzie, później tez była kąpana codziennie a spędziłyśmy w szpitalu tydzień, położna środowiskowa zaleciła nam kąpiel maluszka raz na 2- 3 dni, główka raz w tygodniu
ja kapałam jak wróciliśmy do domku w asyście meża
w szpitalu kąpali ją codziennie
My kąpaliśmy codziennie, mały bardzo polubił kąpiel
W każdym szpitalu wygląda to inaczej w jednych kąpią noworodki od razu w innych nie
mój maluch był w szpitalu kąpany urodziłam go popołudniu a przywieźli mi go na salę po kąpieli wieczorem
Przy 1 dziecku w szpitalu wykapali malego tylko raz , natomiast mlodszy byl kapany codziennie
Kąpać nawet trzeba
My kąpaliśmy co 2 dni
Jakąpałam codziennie