Kapucup - Miarka wody do sporządzania mleka modyfikowanego

Teraz technologia idzie w górę i nie trzeba odmierzarz dzbankiem wody bo jest skala na buteleczkach. Także moim zdaniem szkoda kasy. Chyba że masz zamiar wykorzystać też to do innych rzeczy, chociaż skala jest też mała 

Ostatnio trafiłam na takie urządzonko. Jest to naczynie do odmierzania wody w celu przyrządzania mleka modyfikowanego. Myślę, żeby to kupić na przykład na wyjazdy. Któraś z was ma coś takiego? Przydaje się?

Misiombrowa nie mam i wydaje mi się zbędne. Przecież butelki na mleko mają miarki 

Ja nawet jak jezdzilam na dzialke to takich rzeczy nie bralam jedynie wode w termosie który trzymał temperaturę, nie musiałam kombinować zeby gotować miałam juz ciepłą a miarke tak jak pisza dziewczyny mamy na butelkach;) ogólnie nie lubię zbednych rzeczy w domu wiec nawet zwykłej miarki się nie dorobiłam przeliczam na szklanki łyżki i jakoś do tej pory daje rade;) dobrze ze na butelkach jest skala;)

Bo w sumie gdybysmy mieki pakowac wszytke gadzety to ny trzeba bylo walize pakowac. Js zawsze zabieram tylko najpotrzebniejsze rzeczy a cos takiego nie jest takie niezbedne 

Uważam, to za zbędny gadżet nie tylko na wyjazdy, ale i w domu. Na wyjazdach spokojnie można odmierzyć miarką w butelce, a w domu to każdy na pewno ma jakieś pojemniki z miarkami. Jakby się kupowało takie wynalazki, co nawet na wynalazek jest słabe, to miejsca by w domu zabrakło.

Może by się przydało do czegoś innego gdyby miało wyższa skalę 

Ale dziewczyny, idea tego pojemnika jest inna niż tylko odmierzanie wody. WIEM, ŻE KAŻDA BUTELKA MA MIARKĘ. Ten pojemnik jest do tego żeby mieszać ze sobą wrzątek i zimną wodę, aby uzyskać odpowiednią ilość wody o temperaturze 40 stopni i nie robić tego na oko. To nie jest zwykła miarka, tylko miarka do uzyskiwania wody w odpowiedniej temperaturze.

Misiombrowa tak jak każde dziecko lubi kąpać się w wodzie o różniej temperaturze tak samo może być z mlekiem. Wolę na oko zrobić i wiedzieć że wypije. Dla mnie nadal zbędny gadżet 

aneczka, no mój księciunio to teraz sobie życzy mleczko w temperaturze pokojowej :D A że w takiej mi się proszek dobrze nie rozpuści, to zawsze każda butelka z mleczkiem ląduje pod kranem z zimną wodą do ochłodzenia :)

Ja tam na oko temperatury ustalam. Bardziej na dotyk. Nadal mi się to wydaje bezsensownym gadżetem.

Też wiedziałam zawsze ile wody cieplej a ile zimnej dolac.. Zawsze można spróbować;) 

Misiombrowa tak właśnie najlepiej robić. Bo wiadomo że w niskiej nie rozpuści się 

No to ciężko będzie Ci rozpuścić. Także no pierw ciepła i dolac zimnej 

Ja też zawsze na oko ewentualnie Zawsze miałam zimną wodę przygotowaną żeby w razie czego dolać do tej gorącej

Klaudia ja tak samo robiłam. Mniej więcej już jak się robi się ile lać tej zimnej wody a ile gorącej

Ja jadę na podgrzewaczu także nie mam takich problemów :) 

Mam coś lepszego od miarki żeby mleko miało właściwą temperaturę a mianowicie

EKSPRES DO MLEKA Perfect Prep™ od marki Tommee Tippee

* Ekspres do mleka Perfect Prep™ w mniej niż 2 minuty przygotowuje świeżą porcję pokarmu w idealnej temperaturze.
* Wbudowany system filtrujący usuwa z wody zanieczyszczenia i dozuje jej odpowiednią ilość, aby za każdym razem uzyskać tę samą konsystencję pokarmu.
* Na początku procesu ekspres Perfect Prep™ aktywuje strumień wrzątku, który zabija bakterie mogące znajdować się w mleku modyfikowanym. Gorąca woda ułatwia także rozpuszczenie mieszanki.
* Po początkowym strumieniu wrzątku ekspres dozuje chłodniejszą wodę, aby mieszanka osiągnęła temperaturę ludzkiego ciała – identyczną jak mleko mamy.

https://www.facebook.com/141108526083869/posts/1668914799969893/

Widziałam ten gadżet też moim zdaniem jest zbędny. Zastanawiałam się nad tym nawet ale jak pooglądałam filmiki to doszłam do wniosku że nie potrzebuje 

Anulka dla mnie też zbędny gadżet ale tak z miarka mi się on skojarzył żeby uzyskać odpoednia temperaturę