Kapucup - Miarka wody do sporządzania mleka modyfikowanego

Ewula inaczej działa bo tu jak przyjrzysz się są niebieskie i czerwone kreski ile jakiej wody lać

Klaudia to ja tak samo

Aneczka faktycznie, nie zwróciłam uwagi.

Ja mm to ze 2 razy w życiu robiłam bo syn nie lubił. I wtedy gotowałam wodę, przelewałam do miseczki/butelki i czekałam aż ostygnie, potem wsypywałam mleko.

Moja corka tez w ogole mm nie chciala. Jak ją odstawialma to ptovowalam poczatkowo zmienic na mm ale pluła nim. W koncu udalo sie odstawic od piersi bez mm. Mysle ze jak dziecko od malego nie mialo podawane mleka sztucznego to pozniej nie chce. Tak tez bylo w naszym przypadku 

Ja wodą mylam na poczatku i  myje tez jak corka ma odparzenia a tak to jesnak chusteczki są wygodniejsze bo nie trseba tej wody szykowac, zmieniac itp. Jak corka byla mala i tylko lezala to moza bylo szybko zmi3nic wode a jak dziekco ruchliwe juz jest to ciezko nawet na pol sekundy zostawic :D 

Ewula ja na początku też na to nie zwróciłam uwagi 

U mnie zaakceptowała po 9 miesiącach mleko mm

MiśkaPyśka moja jak była przed rokiem tez wypijala,o 1,5 roku nie chętnie pije a im bardziej chce odstawić od kp tym bardziej nie chce mm.

Chyba im starsze dziecko rym trudniej o jakie kolwiek zmiany ;)

A ja ostatnio spróbowałam dać córce mleko modyfikowane tylko że nie na leżąco tak do przytulania i do próby zasypiania ale posadziłam ją foteliku do karmienia no i wtedy wypiła to mleko widoczny Bała się że nie dostanie jak piersi skoro nie chciała Pić na leżąco przed snem. Dzieci to są jednak mądre strASZNIE

Z czasem dziecko się przyzwyczai jeśli mama chce zrezygnować z kp 

potzreba czasu, a my czasami zbyt niecierpliwe  kobietki jesteśmy ;)

Ja jestem strasznie niecierpliwa Najlepiej to bym chciała żeby było tu i teraz No ale wiadomo jak z dzieciaczkami. Ja wiem że prędzej czy później od uczę się i do tego trzeba właśnie czasu

Ja jestem strasznie niecierpliwa Najlepiej to bym chciała żeby było tu i teraz No ale wiadomo jak z dzieciaczkami. Ja wiem że prędzej czy później od uczę się i do tego trzeba właśnie czasu

A moja od momentu odstawienia nie chce wcale mm. Ani w butelce ani w bidonie. Czasem w szklance zwykłej wypije ale to raczej dla frajdy picia właśnie 

U nas właśnie córka lepiej pije ze szklanek niż z tych kubków, czuje się wtedy taka dorosła

Miśka czesto dzieci lubią naśladowac dorosłych ;) dlatego łatwiej niektórych przychodza pewne zmiany ;)

Moja różnie zależy od dnia i sytuacji. Raz chce z konia jak ja a raz że swojej butelki że słomka

Anita z nocnikim nam poszło błyskawicznie-21 mies i bez pieluchy a kp jakos trudno mi ja odstawić jak piszesz z cierpliwością mam ciezko...

Ja nie mam takiej miarki ale napewno bardzo fajna sprawa mozna na wyjeździe szybko odmierzyc ilość wody do mleka ale też nie tylko do tego czasem miarka tego typu przydaje się to wielu innych rzeczy pieczenia ciast itp

poczatkowo robilam na miarki przy 2 dziecku juz tylko na wyczucie