Co oznaczają plamy na piersiach podczas laktacji? Jak karmić dziecko piersią, gdy masz małe brodawki? Sprawdź, jak wygląda karmienie maluszka piersią.
ja napoczatku tez mialam problem z karmieniem malej piersia poniewaz brodawki nie chcialy mi stanac i mala nie mogla ich zlapac nawet przez nakladki ale pozniej juz poszlo z gorki ale na poczatku byla sama piers a pozniej dokarmianie z butli
Ciekawy artykuł. Moja bratowa też na początku miała straszne problemy z karmieniem ale u niej też sprawdziły się nakładki.
ja tez kupilam nakladki i nic z tego … ani razu ich nie uzylam, sa niewygodne, dziecko nie chce ssac
ja również miałam wklęsłe brodawki i jeszcze będą w szpitalu dostałam zapalenie ;-(
próbowałam także nakładek ale mała miała kolki i je szybko odstawiłam
sutek był taki że - ciągłe zapalenia piersi i popękane do krwi brodawki .
na szczęście po pewnym czasie zapalenia minęły i brodawki się zarosły
a córcia dalej jest karmiona piersią
iwona101 to się nieźle nacierpiałaś i na pewno nastresowałaś. Ja sutki po wyjściu ze szpitala miałam przez dziecko pogryzione. Przez jakis czas używałam nakładek silikonowych i smarowałam je bepantenem i wszystko bylo ok.
Wiadomo że mleko mamy jest najlepsze. A czy z piersi czy z butelki to już mniej istotne
Ja myśle że lepsza jest pierś niż nasze mleko w butelce. Mówie tak ponieważ dziecko w ten sposób nawiązuje z nami wiekszą bliskość i w pewnym stopniu czuje sie bardziej bezpieczne.
jak ja karmiłam córcie piersią to miałam wrażenie że się ona nie najada porządnie bo ciągle by tak piła mleko jak była malutka i koniec końców dość szybko musiałam przejść na mleko z butelki bo u mnie pokarm się skończył
ja karmie piersia ale powoli wprowadzam modyfikowane
Moja córka teraz je różne posiłki i spożywa masze manne zaś pierś ma na deserek przed pójściem spac jak sobie życzy.
ja nadal karmię piersią ale już czas się z nią pożegnać ale nie wiem jak to zrobić - doradźcie coś?
Może powiedz lekarzowi i on przepisze ci tabletki które spowoduja zanik mleka.
poprostu mniej pij i żadziej przystawiaj dziecko do piersi tabletki tu niepomogą
A ja byłam po tabletki u lekarza i mi pomogło.
moje dzieci juz dawno jedza wszystko ale syn jak byl karmiony piersia to i tak musial byc dokarmiany
ja karmiłam niecały miesiąc, ale mała cały czas była też dokarmiana. Niestety mleka było za mało
przy córce też miałam małe sutki, trzeba przystawiać jak najczęściej, dziecko wyciąga sutki po paru tygodniach
Mnie obecnie przy karmieniu drugiego dziecka kłują piersi. Tzn. jak córcia ssie jedną pierś to druga mnie w tym czasie kłuje. A szczególnie jak zrobi sobie dłuższą przerwą pomiędzy posiłkami
Netka, a to kłucie to nie jest nachodzenie pokarmu?? bo czasem jak pokarm nachodzi to lekko pobolewa.