Karmić naturalnie, czyli

chyba dobrze skorzystac z czyjejs pomocy

Dziewczyny coś na temat mleka krowiego

Podstawowa różnica między mlekiem krowim jest w jego składzie chemicznym. Przede wszystkim krowie mleko jest bogate w kazeinę. Jest ona cielakom potrzebna do prawidłowego rozwoju rogów i kopyt (a ludzie ich nie mają, …choć niektórzy pewnie by się sprzeczali), a co za tym idzie - posiadają przystosowany układ trawienny do przyswajania kazeiny, który wytwarza reninę, trawiącą kazeinę. Dla człowieka jest ona bardzo szkodliwa, gdyż produkuje ona w organizmie ludzkim molekułę homocysteinę, której obecność powoduje blokowanie żył i tętnic oraz osłabienie tkanki łącznej. Ponadto z kazeiny… robi się guziki i kleje.

pomoc położnej może być nieoceniona

to takie wygodne :slight_smile:
nie trzeba szykować mieszanki, wyparzać butelek i tp :slight_smile:

teraz to w nocy karmię a w dzień tylko raz albo 2

Karmienie piesią jest wygodne al dziecko się mniej najada. Bynajmniej tak było u mnie.

karmienie piersia jest o niebo lepsze niz butelka

o każdej porze można wyjąc cyca i małą uspokoić

tak tylko nie kazdy moze karmic piersia

niektórzy maja po prostu niektórzy maja pecha. Nie wiem jak ja bym sobie poradziła bez cyca

benasy, daje się radę. Ja niestety byłam zmuszona skończyć dosyć wczesnie karmić synka. Mam nadzieje, ze teraz będzie dłużej

ja jeszcze karmię

ja jedynie odciagam ale juz jest bardzo malo pokarmu wiec juz prawie jestesmy na bebilonie

oby jak najdłużej można bylo karmić naturalnie… najzdrowiej dla malucha i dla mamy również

pewnie ja jestem za karmieniem piersia ale sama nie karmie moja mala nie chce piersi bo mialam male brodwki trzeba je wyciagac dziewczyny

marysiaz ja tez tak miałam - mój syn nie chciał piersi więc odciągałam pokarm

ja mam jedna piers galanta i brodawke tez a druga taka licha ze ciezko z niej bedzie cos pewnie wycisnac… ale jestem za naturalnym karmieniem

ja po porodzie ewidentnie w jednej piersi miałam więcej pokarmu a w drugiej mniej

ja na poczatku mialam bardzo duzo pokarmu i do poki mala ssala z oslonkami to bylo go sporo

to chyba te osłonki sobie kupie… bo jednak jedna jest taka nie foremna ta piersi a lepiej aby z obu ciagnął