Mam tak samo a szkoda
nie wazne jak sie karmi bo i tak sie kocha swoje dziecko
Ja karmilam mm
dominika1990 racja, miłość do dziecka nie jest mniejsza przez rodzaj mleka
wszystko zależy od nastawienia jak ktoś chce karmić to będzie karmić i się nie będzie nastawiać negatywnie.Ale karmię mieszannką to nic złego dizecko jeść musi i nie można krytykować takich mam
myślę że jeśli chodzi o te apekty : -jem to, na co mam ochotę
-mogę wyskoczyć na dłuższe zakupy itp. Zostawiając córeczkę z tatą
-większe prawdopodobieństwo, że biust nie będzie obwisły
-unikam bólu i poranionych brodawek
to można je również przy karmieniu naturalnym pokarmem spełniać. Wybór należy do każdej z nas, jest to zbyt indywidualna sprawa by można było to generalizować
są plusy i minusy każdego z karmienia czy piersią czy mm. Każda mama ma wybór
nie ważne czym się karmi przecież czy cyckiem czy mm to i tak robimy to z miłością
to faktycznie bardzo indywidualna sprawa na szczescie w tych czasach mamy wybór
teraz mm jest bardzo zblizone właściwościami
nie kazdej matce jest dane karmic piersia
Każdy ma prawo do wyboru czy karmi naturalnie czy mlekiem modyfikowanym.
absolutnie nie wolno oceniac i potepiac
ManieMani, nie każdej jest to dane, ale też nie każda mama chce, tak jak to było w moim przypadku. Miałam mnóstwo pokarmu, musialam przyjmować leki na zatrzymanie laktacji. W naszych czasach mamy wybór i mamy prawo go dokonywać ;]
obecnie wsrod znajomych czy rodziny czeste jest karmienie mm z włąsnego wyboru
najważniejsze żeby do niczego się nie zmuszać, w końcu szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
każdy ma prawo tak karmić dziecko jak chce, nie można potępiać mam które nie karmią piersią bo nie wiemy czy dlatego że nie chcą czy że nie mogły
Kazda mama robi jak uważa
ja też sama odstawiłam z własnej woli po dwóch tygodniach córkę. Może mam teraz więcej roboty przy karmieniuale za to mogę bez problemu posprzątac itp
U nas tak musialo byc