Karmię sztucznie i jestem z tego dumna. Dlaczego?

każdy sam decyduje jak karmi swoje dziecko nie ma co ingerować w ich decyzje.

ja karmie butelką i żaluje że nie moge karmić piersią. ale swiat się nie wali że musze karmić sztucznie. tylko więcej roboty przy sztucznym

butelka wcale nie jest zla, to ta nagonka na karmienie piersia jest chora i matki dostaja kompleksow

najwazniejsze by karmic z milościa, czy piersią czy butlą

ja rowniez karmilam butlą, ale z moim mlekiem :slight_smile:

każda mam robi to co uważa dla jej dziecka za najlepsze

racja, miłość jest najważniejsza nie rodzaj pokarmu

Najważniejsze, że otaczasz Ją miłością :slight_smile:

czasem i tak bywa i nie ma w tym nic złego

Wiadomo ze najlepsze jest mleko mamy, ale mama karmiaca sztucznie nie robi przeciez dziecku krzywdy, kocha tak samo

przecież najważniejsze jest to żeby dziecko kochać i o nie dbać a nie karmienie piersią

aby dziecko nie bylo glodne! nie wazne jak nakarmimy

chciałam karmić piersią ale ten płacz głodnego dziecka był nie do zniesienia. może za szybko się poddałam ale było mi go szkoda i mało przybierał na wadze

najpierw karmiłam piersią teraz musze dokarmiac mm, nie wiem jak długo to potrwa, napewno butelką jest mi łatwiej bo widze i le dziecko wypija

najwazniejsze to nikogo nie oceniac

żadna mama nie chce zaszkodzić swojemu dziecku choć wiadomo żę mleko matki jest najlepsze tak trzeba uszanować ze niektóre mamy po prostu karmić piersią nie chcą i tyle.Lepiej mieć zadowoloną mamę niż sfrustrowaną tym że musi karmic bo tak trzeba…

Każdy ma swoje zdanie. Ja nie hylabym dumna

ja wszelkie domowe prace typu gotowanie pranie sprzątanie robię w dzień i wychodząc na spacer z dzieckiem odpoczywam karmie malca pol na pol tj mleko moje a modyfikowane tylko dlatego ze chciałam sobie polepszyć i mały nie chce teraz ssać piersi tylko woli butelkę gdyby wolał pierś to zdecydowanie karmiłabym dalej a nie ściągała pokarm by mógł zjeść…nie jest to dla mnie powód do dumy ze karmie go butlą…

to indywidualny wybór kobiety

a ja jestem dumna i będę to propagować! Bo kobiety które nie chcą karmić piersią boją się tego powiedzieć. A powiedzmy szczerze ale mamy XXIw i mm jest tak dopracowane że niczym nie odstępuje mleku matki. I tak jak kobiety karmiące mm są potępiane przez typowe matki polki tak ja będę potepiała karmienie piersią bo uważam że jest to obrzydliwe