Nie każda mama może karmic piersią i to nie znaczy że jest zła mama
chcialam piersia i nie wyszlo, wazne ze dziecko nie jest glodne
Kazdy ma swoje zdanie na ten temat
Każdy ma prawo decydować jak woli karmić
chcialabym karmic piersia
na początku też chciałam, ale dobrze że zmieniłam zdanie.
łaskotki, bo źle to wygląda, bo bliźniaki jej przecież to najlepsze co można dziecku dać dziwne te wymówki. Rozumiem, że czasem są problemy zdrowotne, ale te błahe powody są dziwne.
ja cieszę sie ze karmię piersią
Karmienie dziecka mm wcale nie jest gorsze.
ja bym chciała karmić naturalnie jednak … ale każdy ma prawo wyboru
nie wiem czego istnieje taki mit ze mamy które karmia butelka sa gorsze wcale tak nie jest!
ja również jestem dumna że karmię sztucznie. I wcale nie czyni mnie to złą matką ,także mamusie nie zawsze pomimo chęci mozna karmić piersią to co wtedy? Mieszanka i dziecko też będzie szczęśliwe
ja tez! i wiem, że nie szkodzę mojej córeczce
Kazda z nas ma prawo wyboru
Nie widzę w tym nic złego, każda z nas ma prawo wyboru
każdy decyduje sam za siebie, nie ma co nikogo krytykować, różne mogą być powody
Nie wiem czy można “być dumnym” z tego, że się karmi sztucznie. Karmi się sztucznie, bo nie ma innego wyjścia, jak nie można naturalnie. Zgadzam się z kotek013, niektórzy mają naprawdę błahe wymówki, ale to ich dzieci i ich wybór. Zapewniam, że karmienie piersią ma o wiele więcej zalet zarówno dla dzieciątka, jak i dla mamy niż karmienie mm. A z zalet karmienia mm wymieniłaś tylko własną wygodę ![]()
Faktycznie, zdarza się, że nie jest dane karmić piersią i tym bardziej,że autorka sama napisała, że chciała karmić nie rozumiem tego powodu do domu. Trochę mam wrażenie, że to próba usprawiedliwienia się, tylko po co ?
dokładnie każda z nas może zrobić tak jak uważa i nie powinna być osądzana
ja tez karmie juz mlekiem modyfikowanym i nie widze w tym nic zlego ![]()