Ja będę chciała żeby córka słuchała muzyki po angielsku i niemiecku i bajki też w tym języku oglądała jeśli przyjdzie już ten etap. Tak na pewno pomoże to w nauce języków
MamaRóża to super, że macie takie miejsce, bo to faktycznie nie za dużo a dziecko jednak obcuje z tym jezykiem.
Ja bym chciała żeby w przedszkolu córka chodziła na dodatkowy np angielski choćby w celu utrwalenia
Starszy miał zajęcia z angielskiego w przedszkolu uważam że takie zajęcia są dobrym przygotowaniem
Dolalsnie tak i warto dziecko też na takie dodatkowe zapisywać ja bym chciała żeby córka chodziła na jakieś dodatkowe w przedszkolu nie koniecznie językowe
ja bym chciała żeby chodziła kiedyś na jakieś tańce
Fajna sprawa ja myślałam kiedyś o balecie ale nóżki się krzywią od tych balerin i jest to dość wymagająca forma rozrywki
balet pieknie wygląda na filmach mam wrażenie bo to bardzo wyagające jest jednak, do tego własnie te baletki i trzeba byc mega rozciągnietym
No właśnie to jest to że filmy nie pokazują tego jak jest naprawdę a jest to bolesny zawód
No w sumie tak
i potrzeba dużo zaangażowania jeśli chodzi o dziecko
balet okupiony jest wieloma cierpieniami, ale myślę, że to dotyzy wielu takich profesji.
balet pięknie wygląda, ale niestety jest bolesny
No balet to już jest bardzo dużo wyrzeczeń i pracy, ale jak ktoś bardzo chce i ma do tego powołanie to czemu zabraniać.
Pięknie wyglądają dzieci jak tańczą . Myślałam żeby córkę zapisać. Choć trzeba właśnie dużo ćwiczyć.
Balet pięknie wygląda na filmach i też nie zawsze ;) ale gimnastyka artystyczna też np nie jest łatwa każdy sport ma wady i zależy niestety są wyrzeczenia , siniaki itp ból i cierpienie jest wpisany po prostu w niektóre sporty
ciężka praca
Dokladnie tak, ciężka praca, my widzimy tylko efekt piękny spektakl.. ale iloma jest to przepłacone wyrzeczeniami ...
Dlatego nie ma co na siłę dziecka też zmuszać do czegoś bo jednak jest to poświęcenie i wyrzeczenia
Nie ma co zmuszać na siłę ale warto zabrać żeby spróbowało może akurat