Karmienie w nocy

Dla pocieszenia powiem Ci, że mój bobas od początku śpi tylko na mnie i nie ma opcji jej odłożyć :woman_shrugging:t3: jak odkładam to spi 10 min a jak na mnie to 3 h :face_with_hand_over_mouth:

Mój tylko w pierwszym miesiącu spał na mnie i to tylko po jedzeniu , później jak bym śpiący to się denerwował i musieliśmy odkładać go do łóżeczka

Dokładnie i skąd wiedzieć że nasz maluch lubi mrożone

Wiesz co ja też tak na początku miałam. Jak pojechałam do teściowej na wakacje w zeszłym roku (mały miał 5 miesięcy) to pierwsza noc dwie miał tak że był przebidzcowany nowym miejscem i wręcz jedna noc to cała spał na mnie a ja na siedząco bo był przebodzcowany. Nawet obok siebie nie mogłam go odłożyć. Ale przeszło mi potem i pod koniec pobytu przespał mi (ale tylko raz) całą noc 10h …. Nawet sprawdzałam czy żyje :joy:

Ja tak mam że w obcym miejscu pierwsza noc jest zawsze gorsza a potem już jest ok :grinning:

@Wesola95 u mnie też najdłużej ciągiem to 5h. Wczoraj go położyłam po 20 bo nie miał drugiej drzemki więc padł obudził się o 23, zjadł i potem ok 5 się obudził i jeszcze do 8 pospał. Ale mój ma już 12 miesięcy a nie niecałe 3 :grin:

@daga1271 moj na mnie spi na drzemkach. W sensie zasypia i śpi a potem robi obrót i na brzuchu na nogach albo bok ….

Trochę to pocieszające ale minęło 7 nocy i dalej budzi się w nocy :see_no_evil: ale tu akurat obstawiam że to przez nowe mleko a nie orzebodzcowanie bo budzi się głodny. Akurat na nowe mleko przeszliśmy po przyjeździe do moich rodziców więc te 2 rzeczy nałożyły się na siebie.
Pije też o wiele więcej nowego mleka, wcześniej 850 ml a teraz 1100. Według chatu gpt budzi się głodny bo lepiej trawi nowe mleko, co ma sens, bo ma alergię na BMK i przeszliśmy na mm na receptę, a wcześniej maił mleko z częściowo hydrolizowanym białkiem

1 polubienie

A to zupełnie inna sprawa. To faktycznie pewnie się to nałożyło. A kolek nie ma?

Na szczęście nie, trochę go bąki męczą, więc będę dawać espumisan

Jakie mleko teraz macie?

Przeszliśmy z nestle nan pro ha na Bebilon pepti syneo

1 polubienie

@SylwiaMK u nas też podejrzenie alergii na bmk, niby pediatra twierdzi że jak skończy 3 miesiące to powinno mu to minąć :thinking: ale nie wiem sama, mam teraz dietę bez mleka i na wypadek dokarmiania Bebilon Pepti … zobaczymy za kilka tygodni , chyba zrobię próbę bo może to wcale nie alergia na mleko

A zrobiłaś dietę eliminacyjną? Ile już tak ja stosujesz?

1 polubienie

U nas z czasem było tylko gorzej. Jakoś od 2 tygodnia życia synek po moim mleku miał straszne bóle brzucha, widać że się męczył, po mm trochę mniej - widzieliśmy zależność, że po moim jest gorzej. Jakoś w połowie stycznia jak synek miał prawie 3 miesiące to pediatra poleciła nam dawać mleko HA, wcześniej był na Nan supreme pro które niby tez ma hydrolizowane białko ale cząsteczki są większe niż przy HA. AZS lekko się poprawiło, ale nie było spektakularnej poprawy, powiedziałabym że poprawa jest przez emolienty a nie przez mleko. Później pojawił sie jeszcze śluz w kupie. Najpierw mało a później coraz więcej, więc jak widziałam że jest coraz gorzej to poszłam do pediatry i od razu dostaliśmy mleko na receptę.

1 polubienie

@Mamuska357 @SylwiaMK u nas to zaczęło się jak synek miał 4 tygodnie (wysypka ale taka konkretna i prężenie - chociaż to akurat pediatra twierdzi że jeszcze niedojrzały układ trawienny) :thinking: teraz synek ma 8 tygodni, jestem na diecie eliminacyjnej- wprowadziłam już ze 4 produkty, którą miałam odstawione (jajka, miód, seler, ryby) :yum:

No i jak z małym? Lepiej? Ja też u swojego jak miał wysypkę w okół ust to wyeliminował wszystko co jest z BMK ale okazało się że to nie to

1 polubienie

To u nas w okolicach 4 tygodnia też było prężenie sie i do tego straszne kolki. Bylam pewna że to niedojrzały układ trawienny, po jakimś czasie- nie pamiętam dokładnie czy po miesiącu czy po 3 tygodniach było lepiej. Synek nie miał takich kolek jak wcześniej, ale też dawaliśmy espumisan i probiotyk. Synek już w okolicach 4 tygodnia miał wysypkę i bardzo suchą skórę zwłaszcza w zgięciach (co jest typowe dla AZS i alergi na BMK). Moja siostra jak była niemowlakiem to też miała alergię ale z czasem jej przeszło

U mnie około 4 miesiąca było też prężenie ale jak się potem okazało to zawsze miał takie jakby kolki po mm którym go raz dziennie dokarmiałam (zazwyczaj wieczorami). Poszłam do pediatry to mi powiedziała że zabije laktację dokarmiając mm :face_with_peeking_eye: więc przestałam dokarmiać chodź wydawało mi się że nie mam za dużo mleka jeszcze. Po paru cleniach mi się rozkręciła i w sumie karmię swoim 12 miesiąc a mały odkąd przestałam go dokarmiać mm przestał mieć kolki :upside_down_face:

@Mamuska357 no właśnie wysypka zeszła całkiem, prężenie ustąpiło więc chyba coś jest na rzeczy z tą alergią na mleko :thinking:

Ooo to pewnie faktycznie maluszek miał uczelnie na BMK to dobrze że wyeliminowała produkty które mu szkodzą