@Redax33 Powinno się trzymać od 3-6 miesięcy. Wtedy zachowuję swoją jakość. Od 6-12 miesięcy nadal jest bezpieczne ale może stracić swoje wartości odżywcze
3-4 miesiące ale syn nie chciał tego pić a do kąpieli jakoś mi tak dziwnie było dodawać
@Mama.kacperka wlasnie ja też zamroziłam, u mnie się teraz przydały bo miałam przerwę w karmieniu chwilową
aż żałowałam, że tak mało zamroziłam … ale skąd to wiedzieć kiedy się przyda ![]()
Nie wybudzam
cieszę się, że mogę pospać troszkę dłużej ![]()
Ja też nie wybudzam
ale u nas ostatnio synek na rekord idzie …. Już trzecia noc, że usypia o 21 i wstaje po 4 ![]()
![]()
![]()
![]()
Ja nie wybudzałam jak widziałam, że moje dziecko dobrze przybiera. Piersi sie przyzwyczaiły i nie musiałam w mocy odciągać. Teraz po regrwsie 4 miesiąca wrociło karmeinie w nocy i piersi znowu sie dopasowały do dziecka. Matka natura wie jak działać ![]()
No to jest fajne że piersi po dwóch dniach się dopasowuje ![]()
![]()
Ja własnie usypiam i u mnie córka do 20stej już spi i wstaje albo ok 1-2 w nocy na karmienie albo przy dobrych wiatrach dopiero pierwszy raz ok 4-5
🩷
@Efektdomi oj to też daje mamie ładnie pospać
łaskawe te nasze dzieciaczki
wiedzą że szczęśliwa mama to wyspana mama ![]()
![]()
![]()
Oj tak 🩷🩷 mam nadzieje, że z biegem czasu to sie nie zmieni przy kolejnym skoku ![]()
![]()
Moj synek był bardzo długo łaskawy, na początku wstawał jak u Ciebie. Koło 1 i 5. Później bardzo długo przesypiał całą noc, a teraz jak przyjechałam do rodziców na czas remontu to synek chyba ma regres snu- w nocy co chwile płacze, budzi się na jedzenie 2-3 razy. Jak zje to nie chce mu się spać. Zmiana mleka, rutyny i miejsca nie pomaga, a zamiast zostać tydzień u moich rodziców to będziemy 2 tygodnie ![]()
@SylwiaMK oj tak, dzieci kochają rutynę
jednak zmiana otoczenia robi swoje …
O rany… nagorzej
dzieci dziecmi ale ja sama jako dorosła osoba ma problem aby sie wyspać poza domem ![]()
Ja teraz też mam problem żeby wyspać się poza domem
nigdy nie miałam tego problemu, ale synek sprawił że sobie nie pośpię.
Staram się trzymać naszej rutyny no ale jest ciężko, zwłaszcza ze spacerami, bo nie chce zostawiać psów samych w domu, a wyjście z całą 3 to wyzwanie.
Juz nie mogę doczekać się powrotu do domu
Ja też mam problem, lubię spać tylko w swoimi łóżku i się źle z tym czuje jak mam u kogoś lub gdzieś spać
No dokładnie wiec ciezko sie dziwić dzieciom ![]()
Oh! Czekam na taki moment kiedy mój synek prześpi całą noc
nasz rekord to 5h ciągiem z dwoma pobudkami w nocy
od dwóch dni mamy pobudki co trzy godziny, czytałam, że to trzeci skok rozwojowy ![]()
Trzymam kciuki aby mama mogła też pospać przynajmniej jedną nocke bez wybudzania 🩷 a jak tam bobas? Ile juz waży? Ile ma cm?
Dobrze, dziękujemy
waży 5,1 ale ile mierzy Ci nie powiem bo nie wiem, ale długi się zrobił ![]()
body już mu zakładamy 62, ale spodenki 56
no i od dwóch dni to spanie kiepskie, tzn na mnie śpi w miarę dobrze, ale jak odłożę to chwila moment i się budzi ![]()
ale przetrwamy to, wierzę że to tylko “moment” i po nim będzie przesypiać całe noce ![]()
![]()
U nas faza spania na mamie to już trwa i trwa haha generalnie do pierwszego karmienia śpi w łóżeczku, a potem mleko i masakra
nawet go odkładam obok siebie, to i tak po godzinie znowu zasypia na mnie i wtedy obok mnie i za godzinę znów. Nie wiem czy się tak już przyzwyczaił czy co