My mamy szumisia z firmy moonnie i polecam. Ma kilka dźwięków białego szumu (w tym bicie serca) i kilka melodii kolysanek. Ma również wbudowaną lampkę, w której można ustawić kolor. Ma również czujnik płaczu i włącza się gdy dziecko zaczyna płakać.
Ten cały głośniczek jest wyciągany z maskotki, więc może ona później służyć jako zwykła przytulanka
oooo super . nie wiedziałam ze już są nawet z czujnikiem zaraz sobie poczytam i sprawdzę
Też o tym nie wiedziałam, super sprawa, muszę też zerknąć
Miałam dla drugiego syna Canpol babies foxc i się super sprawdzial
Ogólnie poczytaj o złym działaniu białego szumu. Jak dla mnie to misie szumisie wcale nie są dobre. I nie wolno tego kłaść przy uchu dziecka bo można uszkodzić mu słuch. Więc jeżeli ch esz szumisia poczytaj o nim wszystko co złe i dobre bo to zabawka która można zaszkodzić
Ooo dobrze że o tym mówisz . Rozważałam kupno takiego misia . Będę musiała więcej o nim poczytać . Pewnie się już nie zdecyduje jeśli tak jest .
Ja jestem przeciwnikiem. Ale wiesz każdy robi co uważa i nie neguję tego. Poczytaj sobie za i przeciw i zdecydujesz sobie sama
Jak ja już wiem że coś może jednak zaszkodzić , to wolę nie ryzykować nawet , i całkiem odpuścić temat .
Też przeczytałam o tym teraz, nawet nie wiedziałam
Wiecie to trochę tak jak ze smoczkami bibs robią furorę dzięki instagramowi a też nie są dobre. Reklama robi swoje
Biały szum nie robi nic złego jeśli nie jest nadużywany i używany „z głową”. Szumisie są ciche, więc nawet jeśli lezy w łóżeczku, to daje tylko spokojny i cichy dźwięk w tle. Nawet jeśli zaśniemy w nocy, to nie gra do rana, a po 30-60min się wyłącza.
Szkodzić na słuch może nawet zwykły dźwięk z tv, który jest puszczany nagminnie zbyt głośno. Ale jeśli dziecko lubi dźwięk jakiejś muzyki, której np słuchałyśmy w ciąży, to można puszczać cicho w tle, jeśli działa uspokajająco na dzieciaczka.
Ja stosuje Szumisia tylko jeśli mała jest bardzo niespokojna, głównie przy skokach rozwojowych.
U nas tak samo. Szumisia nie kładę zaraz przy główce czy uszach. Wystarczy go położyć np. w nogach.
Dokładnie. Biały szum jest szkodliwy jeśli jest używany nieprawidłowo. No i dodatkowo, jeśli jest po prostu za głośny.
U nas akurat jest regulacja głośności i zazwyczaj jest najciszej. Po prostu pomaga córce zasnąć, aczkolwiek też nie używamy tego przy każdej drzemce czy śnie nocnym
No właśnie tak naprawdę wszystko stosowane z głową jest ok. Ale trzeba wiedzieć wszystkie za i przeciw zanim się coś kupi bo niestety u nas reklamy robią więcej złego. Mówią tylko o dobrych rzeczach a o tych złych juz nie
Tak racja dla tego dobrze że są takie fora nieraz że czego się nie doczyta nieraz można się dowiedzieć
Ja kupiłam tego misia od Misie Szumisie takiego króliczka, przeuroczy jest. Chociaż widziałam jeszcze fajniejsze wersje z lampeczka
tak ja to się trochę uzależniam od tego forum z rana do kawki zawsze lubię zajrzeć .
Ten też jest słodki ja bardzo lubię ich produkty
Co prawda nie o karuzeli ale ma wiszącą zabawkę do wózka z Canpol. Jest super. Kolory są kontrastowe, zwisają lusterka i grzechotka. Młody się super na niej skupia i w wózku i jak leży na brzuszku
Ja też mam i do wózka zawieszkę i taką spiralkę na rączkę od fotelika samochodowego, obie kontrastowe, bardzo fajne i faktycznie skupiają uwagę dziecka