Karuzela do łóżeczka

My mamy szumisia z firmy moonnie i polecam. Ma kilka dźwięków białego szumu (w tym bicie serca) i kilka melodii kolysanek. Ma również wbudowaną lampkę, w której można ustawić kolor. Ma również czujnik płaczu i włącza się gdy dziecko zaczyna płakać.
Ten cały głośniczek jest wyciągany z maskotki, więc może ona później służyć jako zwykła przytulanka :slight_smile:

oooo super . nie wiedziałam ze już są nawet z czujnikiem :wink: zaraz sobie poczytam i sprawdzę :wink:

1 polubienie

Też o tym nie wiedziałam, super sprawa, muszę też zerknąć :wink:

1 polubienie

Miałam dla drugiego syna Canpol babies foxc i się super sprawdzial

Ogólnie poczytaj o złym działaniu białego szumu. Jak dla mnie to misie szumisie wcale nie są dobre. I nie wolno tego kłaść przy uchu dziecka bo można uszkodzić mu słuch. Więc jeżeli ch esz szumisia poczytaj o nim wszystko co złe i dobre bo to zabawka która można zaszkodzić

Ooo dobrze że o tym mówisz . Rozważałam kupno takiego misia . Będę musiała więcej o nim poczytać . Pewnie się już nie zdecyduje jeśli tak jest .

Ja jestem przeciwnikiem. Ale wiesz każdy robi co uważa i nie neguję tego. Poczytaj sobie za i przeciw i zdecydujesz sobie sama :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Jak ja już wiem że coś może jednak zaszkodzić , to wolę nie ryzykować nawet , i całkiem odpuścić temat .

1 polubienie

Też przeczytałam o tym teraz, nawet nie wiedziałam

1 polubienie

Wiecie to trochę tak jak ze smoczkami bibs robią furorę dzięki instagramowi a też nie są dobre. Reklama robi swoje

Biały szum nie robi nic złego jeśli nie jest nadużywany i używany „z głową”. Szumisie są ciche, więc nawet jeśli lezy w łóżeczku, to daje tylko spokojny i cichy dźwięk w tle. Nawet jeśli zaśniemy w nocy, to nie gra do rana, a po 30-60min się wyłącza.
Szkodzić na słuch może nawet zwykły dźwięk z tv, który jest puszczany nagminnie zbyt głośno. Ale jeśli dziecko lubi dźwięk jakiejś muzyki, której np słuchałyśmy w ciąży, to można puszczać cicho w tle, jeśli działa uspokajająco na dzieciaczka.
Ja stosuje Szumisia tylko jeśli mała jest bardzo niespokojna, głównie przy skokach rozwojowych.

2 polubienia

U nas tak samo. Szumisia nie kładę zaraz przy główce czy uszach. Wystarczy go położyć np. w nogach.

Dokładnie. Biały szum jest szkodliwy jeśli jest używany nieprawidłowo. No i dodatkowo, jeśli jest po prostu za głośny.
U nas akurat jest regulacja głośności i zazwyczaj jest najciszej. Po prostu pomaga córce zasnąć, aczkolwiek też nie używamy tego przy każdej drzemce czy śnie nocnym

No właśnie tak naprawdę wszystko stosowane z głową jest ok. Ale trzeba wiedzieć wszystkie za i przeciw zanim się coś kupi bo niestety u nas reklamy robią więcej złego. Mówią tylko o dobrych rzeczach a o tych złych juz nie

1 polubienie

Tak racja dla tego dobrze że są takie fora nieraz że czego się nie doczyta nieraz można się dowiedzieć :slight_smile:

Ja kupiłam tego misia od Misie Szumisie takiego króliczka, przeuroczy jest. Chociaż widziałam jeszcze fajniejsze wersje z lampeczka

1 polubienie

tak ja to się trochę uzależniam od tego forum z rana do kawki zawsze lubię zajrzeć . :smiling_face_with_three_hearts:

Ten też jest słodki :slight_smile: ja bardzo lubię ich produkty :smiling_face_with_three_hearts:

Co prawda nie o karuzeli ale ma wiszącą zabawkę do wózka z Canpol. Jest super. Kolory są kontrastowe, zwisają lusterka i grzechotka. Młody się super na niej skupia i w wózku i jak leży na brzuszku

Ja też mam i do wózka zawieszkę i taką spiralkę na rączkę od fotelika samochodowego, obie kontrastowe, bardzo fajne i faktycznie skupiają uwagę dziecka