Dziękuję :)
Wygląda smacznie i zachęcająco;)
blwbez fajny pomysł z tymi foremkami:D nie pomyślałam bym:D i na ząbkowanie przyniesie też ulgę;D
fajne i ciekawe pomysły;) u nas owsianki czy kaszki działały poczatkwoo z owocami jak nie miałam sezonowych to mrożone borówki truskawki;) świetnie sie sprawdzaja a i warto mieć paczkę rodzynek w zapasie;)
zawsze warto urozmaicać posiłki im bardziej kolorowe tym lepiej;) pamietając że dzieci jedzą najpierw oczami;)
U nas chyba przełomem było gdy zaczęłam dodawać do owsianek, rozgniecionego widelcem banana i kakao bez cukru :) Wystarczy łyżeczka i pół banana i nagle zwykłe płatki owsiane nabierają czekoladowego smaku. W ogóle jestem fanką owsianek bo można w nich przemycać tyle witamin i wartościowych składników :)
Może faktycznie to być rozwiązanie spróbuje :)
Spróbuję dodać kakao i może chłopcom posmakuje. Narazie dodaje kremu orzechowego lub owoce ;)
super pomysł :)
U nas króluje kaszka z sokiem malinowym i owocami
Taka kaszka z sokiem malinowym to smak mojego dzieciństwa :) przypomniałaś mi o tym i teraz będę musiała otworzyć ją dla synka :)
U mnie kakao nie lubi;) heh... u mnie malo co lubi od tego trzeba zaczac;)
Ale pytanie z tym dodatkiem kakao takie naturalne wedlowskie dodajesz?
Bo ona raczej chyba do zagotowania?
Chyba to są preferencje dziecka. Moje też nie lubili kaszek. Ewentualnie w mleku czasami przemycałam
ja jak łyżeczka bardzo gęstą dam to ok, a z butli nic a nic
Anisss dodaję klasyczne kakao bez cukru, które stosuje się do wypieków. Teraz akurat mam firmy Celiko "Cacao natura - ekstra ciemne".
czyli nie zagotowujesz?
dobry pomysł z tym kakao. Spróbuję przy trzecim :D
Mój niechce do dziś 🤪
Czasem tak jest, że dzieci czegoś nie chcą i koniec ; p u nas tak samo, średnio idą jakieś papki, ale np lubi kaszkę taką rzadszą z bidonu :)
Anisss dopiero teraz zauważyłam, że pytałaś. Nie zagotowuję czego? Owsianki czy kakao? :) może napisze po prostu jak przygotowuję owsiankę na śniadanie: pół szklanki mleka wlewam do garnuszka. Do tego dodaję 4 łyżki płatków owsianych błyskawicznych, wrzucam łyżeczkę kakao w proszku, jedną łyżkę ekspandowanego amarantusa, pół rozgniecionego widelcem banana i łyżeczkę wiórków kokosowych. Całość gotuję aż zgęstnieje :)
Chodzilo o kakao;) ale wypasiony posilek kokos ;) nie robilam w takiej wersji u mnie typowo owsianka z owocami lub sama ale teraz musze sprobowac z kakao ;) tylko banany musze kupic bo zjedli;)
A amarantusa to nie gotowalam raczej na sucho dawalam do jogurtu;)