Aniss jakiej firmy masz ten elektryczny ?
Taki porządny elektryczny to kilka stów kosztuje.
A jakie macie sposoby żeby dziecko dało wyciągnąć te glutki z noska bez walki?
eletrycznego nie mam zastanawiałam sie tylko nad nim ale patrzac po opiniach zrezygnowałam z zakupu i zostałam przy zwykłym odciągaczu canpola
Aniska ja w nocy odciągam katar zwykłym. U nas jak jest katar to są częste pobudki bo nos zapchany, więc i nocą odciągamy
TerazMama ja po prostu oddciągam, druga osoba trzyma główkę, by zrobic to szybko i w miarę bezboleśnie;p
Mam nadziej, że to jednak dziecka nie boli :P chociaż na początku nie było problemu żeby szybko odciągnąć te glutki a teraz przy katarze jak tej wydzieliny jest więcej to dużo dłużej się z tym schodzi i zaczyna się walka i kopanie :P
Maziula ja też czesto odciagałam starszej ale ona miała problemy z katarem jej wszystko spływało po tylnej ściance gardła co powodowało kaszel najgorszy był suchy duszący ;(
to czy dziecko boli myśle ze jest to zabieg bardziej nieprzyjemny jak ten katar wychodzi i jest sciagany, przy odciąganiu dziecko powinno mieć otwartą buzie ale jak to wytłumaczyć niemowlakowi lub małemu dziecku?
powiem wam ze lepszy aspirator i procedura odciągania kataru nizeli płukanie zatok;)
Ja miałam elektryczny z biedronki ale chodzil bardzo głośno i się go bała więc nie było opcji żeby zrobić cokolwiek niestety czasami trzeba się namęczyć i zrobić na siłę jak jest bardzo źle
Też mam ten z biedronki i na początku był ok ale do kataru się nie nadaje niestety. Z tym odkurzaczem trochę się męczymy ale jednak różnica jest ogromna więc warto się pomęczyć bo na pewno więcej tej wydzieliny się uda w ten sposób odciągnąć
u mnei maż katar odciaga wiec póki co nei narzeka to ja nei szukam wydatków;) ale jak sie bedą pojawiały infekcje to kto wie moze bedzie trzeba szukać sprzętu
Terazmama moja córka mówi, że ją czasem boli jak jej odciągam katar, ale może za mocno jej to ustawiam ,ale czasem daję mocniejszą moc bo gluty nie chcą wyjść
ten do odkurzacza na szczęście nie jest drogi bo około 30zł płaciłam, ale muszę kupić nowy bo mi już jedna rzecz odpadła
U nas najlepiej działa sól morska przechylam dziecko fukam do nosa chwilę ja trzymam z odchylona do tyłu głowa podnoszę i z reguły jak kichnie to po prostu wypsika taka bardzo gęsta wydzielinę która jej zalegała
Ja musze kupić sobie ten do odkurzacza
Ja jak pierwszy raz podłączyłam ten do odkurzacza i nie zmieniłam na mniejszą moc to odkurzacz mi się wyłączył i myślałam, że się spalił... Na szczęście za parę minut udalo się go włączyć i teraz na minimalnej mocy tylko podłączam i daje rade odciągnąć
Ja chyba też będę musiała pomyśleć chodź wątpię żeby mała dała mi stosować niestety ona nie lubi jak się takie rzeczy robi koło niej sto razy woli sobie dać fuknac do nosa
Czasem takie psikniecie do nosa niestety nie wystarcza
Zobaczymy jak u nas zareaguje jak odkurzacz będzie gile wciągał
TerazMamma no masz rację ale nie mam innego sposobu na to moje dziecko bo nie da sobie w inny sposób ściągnąć maść koperkowa pod nos nic nie daje według mnie najlepsze jest smarowanie stupek dziecko się wygrzeje i wszystko samo schodzi a Laura ładnie idzie i smarka w chusteczki
Ja dawałam sól fizjologiczna po 2 krople
MamaLaury wow szybko Ci nosek wydmucha ! Pięknie ! Moja od niedawna dmucha nos,ale i tak wolę jej zrobić odkurzaczem jak ma problem bo lepiej to ściągnie gluty niż jej dmuchanie.