Kiedy można poznać płeć dziecka? Odpowiadamy

Nie możesz się doczekać, aby poznać płeć dziecka? Sprawdź, kiedy zaczyna być widoczna. 

Płeć dziecka

My poznaliśmy na pierwszych badaniach prenatalnych Czyli to był chyba jakoś jak dobrze pamiętam 12 tydzień z hakiem

W pierwszej ciazy bardzo wczesniej wiedzialam ze bede miala coreczke nawet nie dowierzałam  ze tak wczesnie mozna okreslic plec a bylo okolo 3 miesiaca;) w drugiej ciazy musialam sie naczekac ;) bo vo poszlam do lekarza to bylo tyle pytan ze o płeć nie pytalam ;) cos okolo 4-5 miesiaca wiedzialam ze bexzie corcia

Mi też na pierwszych badaniach prenatalnych powiedzieli że będzie córka się wszystko może się zmienić. Nic się nie zmieniło i będzie córeczka :D

Pierwsza ciąża dowiedziałam się na drugich badaniach prenatalnych bo na pierwszych lekarz nie był w stanie określić a powiedział, że nie chce mówić jak nie jest w 100% pewny bo maluch nie chciał się ujawnić i pokazać.

W drugiej ciąży widziałam płeć już po pierwszych badaniach prenatalnych 

u nas w 12 tyg już wiedzieliśmy jaka będzie płeć, jednak lekarz powiedział, żeby nie szaleć z wyprawką na różowo:D

Z reguły koło 12 tygodnia o ile dziecko chce pokazać czy jest chłopcem czy dziewczynka często się zdarza jednak że nieco później widać płeć :) 

Ja już wiedziałam w 9 tyg, ale wiadomo, było to nie na 100% noi chyba dlatego że to chłopiec

Czasami jednak chłopca można pomylić z pępowiną :D czas ciąży tak szybko mija że w sumie dość szybko się wie czy to chłopiec czy dziewczynka

Płeć dziecka wstępnie poznałam w 12 tygodniu ciąży. Lekarz pokazał mi jeszcze nie rozwinięty narząd, który wygląda wtedy identycznie u chłopca i dziewczynki. Jedyna różnica jest taka, że albo jest bardziej uniesiony w górę lub opada w dół, więc nie można tak na 100% określić płci dziecka. U nas lekarz stwierdził na tej podstawie, że raczej dziewczynka i potem na USG połówkowym się potwierdziło. 

U mnie około 12 tyg 

ja długo nie znałam płci moich dzieci córka do 19 tygodnia się nie pokazała syn do 22 . Ciągle się źle obracali i to była loteria. Tak naprawdę tylko przy pierwszej ciąży znałam płeć w 11 tygodniu jakoś na badaniach prenatalnych, ale nasz syn był chory i praktycznie się nie ruszał, więc łatwo było w tedy zobaczyć płeć co potem nam potwierdziły badania genetyczne. 

U nas najpierw powiedzieli, że będzie chłopiec a potem już u mojego lekarza prowadzącego dowiedział się, że to dziewczynka. Nawet patrząc na to samo zdjęcie usg dziwił Sue, że ktoś mógł powiedzieć, że to chłopiec :) 

U mnie w pierwszej ciąży było to ok 12tc a w drugiej dowiedziałam się w 20tc bo dziecko bardzo ruchliwe i nie chciał pokazać kim jest

Często jest tak że lekarz zasugeruje nam płeć mimo to mówi że to nie jest na 100% dopiero podczas kolejnych wizyt jest w stanie potwierdzić zgodność :)

TerazMama to chyba jak potwierdziła się dziewczynka to bardziej się ucieszyłas bo pisałas że właśnie bardziej chciałaś córkę pierwsza:D 

Mój mąż liczył na syna się chyba nie w tej ciąży hehe xD

Każdy podświadomie liczy na coś :) taka jest prawda ja też liczyłam za pierwszym razem mimo wszystko na dziewczynkę :) 

Ja nie liczyłam na nic. Tzn mąż tak za tym chłopcem obstawiał że w sumie stwierdziłam że spoko byłoby mieć syna pierwszego, ale jednak z tyłu głowy miałam że u mnie wśród mojego rodzendtwa to praktycznie da same dziewczynki (7:2) także większe szanse jednak na dziewczynkę były. I to wszystkie ubranka i gadżety mam na dziewczynkę od siostr. No i będzie dziewczynka :D

U mnie mąż chciał chłopca od początku