Kiedy można poznać płeć dziecka? Odpowiadamy

Mamy syna, chciałam mieć córkę, mąż też, dowiedzieliśmy się w 20 tygodniu ciąży że bedzie córka no i jest :) 

Ja cieszę się,  że mam 2 chłopców;) wydaje.mi się,  że dobrze mieć 2 chłopców lub 2 dziewczynki bo będą trzymać ze sobą..  ;) Ja to żartuje, że córka to bardziej dla mnie kiedy chłopcy podrosną;)

Ja tez uwielbiam swoich chłopców są mega zgrani i pocieszny :)

A ja znów zawsze chciałam mieć i syna i córkę ;) 

Tez zawsze chciałam , Le jak patrze na moich chłopaków to już wiem ze niczego mi nie brakuje i cieszę się ze ich mam :)

Z drugiej strony każdy chce bardziej syna czy córkę, ale w podświadomości ma się tylko myśli, żeby było dobrze i żeby dziecko było  zdrowe 

Napierwszym miejscu jest zdrowie ale gdzieś z tyłu głowy chodzi też płeć..  Może nie tak przy pierwszym dziecku jak przy drugim. Przyznam , że nie wyobrażam sobie mieć parki patrząc na swoich dobrze dogadujących się synów ;) Ja mam tylko brata i od kiedy pamiętam nie dogadujemy się... już w szkole mówili, że jesteśmy z 2 różnych światów.. 

macie racje zdrowie to podstawa;) ja niby ciekawa byłam co do płci a w drugiej ciązy jednak troche to trwało zanim sie dowiedziałam co nosze pod serduszkiem;) bo zawsze sobie uświadamiałam ze o płeć nie zapytałam ale jak już byłam za drzwiami gabinetu;)

Ja mam córkę i oboje z mężem chcielibyśmy by była druga córka:) Ale macie rację, że zdrowie jest najważniejsze, a płeć na drugim planie;)

Tak zdrowie na pierwszym miejscu :)

Myśmy już pod koniec 14 tc usłyszeli, że chłopak będzie. I jak nic zawsze na USG pokazuje się tak, żeby to potwierdzić :) 

oj tak nie ma nic ważniejszego jak zdrówko 

Mnie lekarz sam.pytal czy chce znać płeć dziecka na początku ciąży;) więc ja nie musiałam pytać. Na kolejnych wizytach czy już poznałam płeć na poprzedniej wizycie bo już widać co będzie;)

Mi na prenatalnych powiedział ale po zapytaniu się przez mnie. później mojej ginekolog pytałam to powiedziała, że nie ma tak dokładnego sprzętu, jest wcześnie ale wydaje się, że dziewczynka ale ma to między nami zostać bo głowy nie da sobie uciąć. Na prenatalnych też zobaczył dziewczynkę ale był bardziej pewny siebie. 

Ja chciałam parkę. U mnie syn bardzo dobrze się dogaduje ze starszą córką. Trzecie niby obojętnie choć ja wolałam córkę i tak jest. Choć wiadomo najważniejsze żeby było  zdrowe.

Mój syn za każdym razem tak się ustawiał , że nie można było poznać płci do samego końca. Któregoś razu lekarz mnie zbadał , powiedział żebym troch pospacerowała i wróciła bo może coś zobaczymy.  Niestety tak czy inaczej nic nie było widać.  

Ja również spędziłam w gabinecie chyba 1,5godz, nic nie było widać..  musiałam poczekać do następnej wizyty, dowiedziałam się w 20 tygodniu, na badaniu połówkowym.

U nas się już na pierwszych prenatalnych pokazała, a później się tylko to utwierdzało:)

Nam lekarz na USG I trymestru nie chciał nic powiedzieć odnośnie płci. Stwierdził, że to za wcześnie i później jest dużo pomyłek. Dowiedziałam się w 17 tygodniu z wyników badań genetycznych. Miałam przynajmniej już 100% pewności.