Kiedy test ciążowy wychodzi pozytywnie?

Trzymamy kciuki! U nas pierwsza była pół świadoma. Wiedzieliśmy że mam dni płodne i że coś może z tego być. Ja już dawno chciałam dziecko, byliśmy zareczeni ale nie byliśmy po ślubie i chcieliśmy po ślubie raczej, ale wtedy jak miałam dni płodne stwierdziliśmy że jak będzie to będzie i teraz mamy takiego bobasa kochanego i nie wyobrażam sobie jakby jej ni było :wink: także trzymamy kciuki za was! Zobaczymy jak pójdą starania o 2 dziecko

Anna no to fajnie masz…w.lecie.lepiej jest urodzić i chrzcic niz w zimie…ale czasem nie mamy na to wpływu niestety;-). A jeszcze nie zrobilam testu…maz sie smieje ze mnie…mowi ze jak po 10dniach wyszlo ze nie jestem to znaczy ze nie jestem zebym sobie nie robila nadziei bo co to da…a tyle znam.znajomych ze o drugie starali sie pare miesięcy, czy rok…to az mnie przeraza…ale niestety nie zalezy to od nas czy sie uda czy nie…okres mam dostac 3w niedziele wiec zobaczę czy dostanę tem okres…chyba ze nie wytrzymam i zrobie jutro ten test ciazowy:-) ale chyba maz ma.rację i nie ma.sensu…

Najlepiej wybrać się do laboratorium i zrobić badanie beta hCG z krwi. Wówczas wynik jest najbardziej wiarygodny.

Dla pocieszenia - przy drugiej ciąży jest łatwiej :slight_smile: Tzn. łatwiej zajść w kolejną ciążę niż w przypadku pierwszej :wink: Poza tym najlepszym sposobem na ciążę jest… luzzz :wink: Nie myśl o tym i nie “spinaj się”… pomyśl o tym, jak o cudownej przygodzie, że “będzie co będzie”, a zobaczysz, że się uda. Czerp z tego radość i nie licz dni :wink: Ciąża “lubi” luz…

Dokładnie, dokładnie. Nie ma co za dużo myśleć o tym i nakręcać się. Takie podejście na pewno nie sprzyja ciąży. Warto zrelaksować się i wyłączyć się, wówczas najczęściej udaje się (choć wiem, że przy długich staraniach nie jest łatwo o takie podejście, ale na pewno warto).

ewcia test ciążowy zrobiłam po okresie dwóch tygodni od współżycia. Najlepiej go wykonać w dniu spodziewanej miesiączki z samego rana kiedy jest najwyższe stężenie hormonu w moczu. By mieć większą pewność warto wykonać badanie beta hCG z krwi, którego nie musisz wykonywać na czczo. W każdym razie życzę Ci powodzenia:)

Wiem coś o tym … Mój synek jest grudniowy z końca roku i zimowy :slight_smile:

Daj znać jak będziesz mieć pewność :wink:

Ja zrobiłam gdzieś dopiero jak okres mi się tydzień spóźniał, ale tylko dla formalności w sumie :slight_smile:

Ja dowiedzialam sie od ginekolog, ze test nalezy robic kilka dni po tym, jak nie pojawia sie okres :wink:

A ja dalej czekam na okres…zawsze mam 3. Ale jak nie mialam 3 to przypomniałam sobie ze powinnam miec pewnie 4bo ten miesiąc mial 31dni a ja mam okres zawsze 3czyli chyba co 30albo co 31dni juz sama nie wiem jak mam to liczyć. A dzisiaj od ok. 17mam boleści ymu dolu brzucha…takze pewnie zaraz pojawi sie okres.

a ja się bałam zrobić wcześniej i dopiero 1,5 tygodnia po spodziewanej miesiączce, to był jakoś 5ty tydzień ciąży

Ja zrobiłam jakos tydzien przed okresem i tak samo z pierwszym dzieckiem.Z synem od razu wyszed mi pozytywny i ujrzałam dwie kreski a starałam sie o synka 2 lata i tak sie cieszyłam ! A z córka za pierwszym razem sie udało zrobiłam test tydz przed okresem pierwszy test wyszedł negatywny jeszcze czekałam kilka minut czy napewno.Pojechalam na cały dzień do rodziny wróciłam popatrzylam jeszcze raz na ten test bo go nie wyrzuciłam patrze a sa dwie kreski nie wierzylam ! A podobno po 10 min jak die kreska nie pojawia to znaczy ze nie jestem i tyle czekałam a tutaj nic.Za dwa dni powtórzyłam test i ujrzałam dwie kreski i jednak sie potwierdziło :slight_smile: To był 5 tydzień widocznie za wczesniej test robiłam.

Ja za każdym razem robiłam kilka dni przed spodziewaną datą miesiączki i wychodziła druga kreska, bardzo blada ale była :slight_smile:

Ja też zrobiłam kilka dni po spodziewanej miesiączce, ale to była już formalność, bo przeczucia mówiły, ze to ciąża:)

Ja mam nieregularny okres i staraliśmy się o dziecko ze mną było tak że zrobiłam 27 kwietnia i nic nie było natomiast jak zrobiłam tydzień później już były dwie kreski jedna mniej wyraźna na drugi dzień była bardziej wyraźna, a trzeci test już był taki czerwony , że nie dało się przeoczyć. Tak naprawdę trudno mi było stwierdzić kiedy robić jak miałam nie regularny okres , lekarz mówił że jest problem z owulacją. I jak sobie zapisywałam kiedy teoretycznie mogło dojść do zapłodnienia to nic się nie działo, a jak zapomniałam to od razu wyszło i nie wiem kiedy nasze maleństwo zostało poczęte według ostatniej miesiączki był to marzec

Ja test zrobiłam ok. tydzień po planowanej miesiączce i to wieczorkiem po pracy, bo sie mocno stresowałam…
Kreseczki od razu były dwie i to mocno widoczne, więc nie musiałam czekać.

Zamarancza po tygodniu planowanej miesiączce spokojnie mozna juz odczytac test ciążowy i wynik jest pewny na 100%. Ja przy pierwszym synku zrobilam test dzien lub dwa dni po planowanej miesiaczce i wynik wyszedl pozytywny i widoczne dwie kreski;-). A przy drugim synku nie moglam sie doczekać i zrobilam dwa dni przed planowaną miesiączka i wyszedl test negatywny a pozniej zrobilam dzien przed i wyszła ta.druga kreska taka blaciutenka, cien cienia ze sama nie wiedziałam czy taktycznie widzę ta kreskę czy tylko mi sie.zdaje;-) a juz w dniu spodziewanej miesiaczce wyszla wyrazniejsza ale nadal taka slaba;) ale jednak.to ciaza i jestem juz w 31tyg.ciazy;)

No 7 dni po to już długo i niby jeden dzień, a kreseczka sie pojawiła.
Dziewczyny, a widziałyście te testy, które teraz reklamują, że pokazują jaki jest tydzień ciąży? :smiley:

Zamarancza pierwszy raz słyszę o takich testach ciążowych, ciekawe jaka jest ich skuteczność:)