Kiedy urodziłyście

Ni właśnie :)?

A jak to się robi ns podstawie Tuchów dziecka ? O tym nie słyszałam szczerze mówiąc 

A powiedzcie mi dziewczyny nie Kojarzycie czy Karolina tu od nas z forum już może gdzieś pisała czy urodziła tak się dzisiaj rano zastanawiałam że przecież w tamtym tygodniu gdzieś w którymś wątku opowiadała że trafiła do szpitala już chyba Jak się nie mylę po terminie tam coś próbowali wywołać ale przez kilka dni żadnych efektów i mieli właśnie od nowa coś próbować po weekendzie A tu już dzisiaj piątek czy Maluszek jest w końcu z nią czy ostatecznie skończyło się cesarką

Tak kalusia urodzila miala 2 lub 3 razy oxy i w koncu skonczylo sie cc maluszek dosyc spory 

O to super ❤️

Nadal w dwupaku i nadal czekamy 😁

Co do ruchów to właśnie kilka dni się na to natknęłam, że niby od pierwszego wyczutego dolicza się 20tyg i na tej podstawie oblicza się termin. Ale nie wiem na ile to się sprawdza 

U mnie poród był miesiąc wczesniej 

nagle zaczely odchodzić mi wody w srode ok 23 wyladowalam w szpitalu w czwartek 16:30 synek był już z nami :) 

O kurczę to o ruchach bardzo ciekawe, nie słyszałam o tym. Ciekawe czy to prawda.

Pina dzięki za zainteresowanie 🙂 

Skończyło się cc. Tak widocznie miało.byc. Widok Maluszka wszystko wynagradza :)

Dobrze , że poród masz za sobą i obyś szybko doszła do siebie :* 

Kalusia dobrze ze juz jestescie razem w domu ;)

Co do ruchow nie wiem jak to jest bo z tego co czytalam to w drugiej ciazy wczesniej te ruchy sie wyczowa ;) ja nie pamietam kiedy dokladbie czulam te ruchy ale w sumie tyle tutaj na forum kobiet w ciazy ze moze ktoras przyszla mama to sprawdzi;) hehe

O też pierwsze słyszę. Już raczej się nie przekonam. Trójka mi zdecydowanie wystarczy. A jeszcze najmłodsza córka to strasznie wymagająca jest i wszędzie jej pełno. Chyba ze ja już stara jestem i inaczej to odczuwam�

Ja urodziłam tydzień przed terminem.

Poród był długi ale to ze względu na brak rozwarcia, po oxy rozwarcie ruszyło i wtedy ta właściwa faza porodu poszła już expresowo.

Super się czyta te wasze historie :)

U mnie poród był kilka dni przed planowaną ogólną datą porodu. Rano się nic nie zapowiadało a po południu odeszły mi wody i później pojawiła się córka :)

U mnie niestety skonczyło sie cesarką bo nie było postepu porodu. Zaczęłam rodzic o 8:00 Rano a urodziłam po 19:00

U mnie też skończyło się cc. Od 10.10 w szpitalu.

11.10 - balonik- wiele się nie ppdzialo.

12.10- oksytocyna - lekkie skurcze a po całej kroplówce później już cisza.

14.10 - druga próba z oksytocyna. Znowu nic wiele się nie podziało.

16.10 badania o decyzją o cc.

Wymeczylas się heh .. 

Stresujący czas dla kobiety.. 

Chyba najgorsze takie czekanie tutaj podpiecie pod oxy i nic sie nie dzieje tymbardziej ze to tyle prob bylo;/ kalusia ale teraz jak bys drugi raz miala rodzic drugie dziecko to ju z gory jest cc ze organizm nie reaguje na oxy czy jest jeszcze mozliwosc naturalnego porodu?