Kiedy wprowadzić dziecku telewizję?

Wiadomo dziadki wszystko chcą co najlepsze dla swoich wnucząt . U nas tylko jedną mają, wiec rozpieszczają , pozwalają na wszystko , ale np. u nas dziecko zawsze bardzo pobudzone od nich wraca

No nic nie zrobimy a klucic się z rodzicami tez lepiej nie ☺ trochę rozpieszcza i im przejdzie z czasem ☺

nati ja niestety sie kloce bo czasami mozna dziecku krzywde nieswiadomie zrobic, 

Mazia to teraz będą mieli dwoje już i nie będzie jedyną wnuczka do rozpieszczania ;) 

Kosiaszka ja nie wiem czy bym dala rade się wyklucac no chyba ze bym widziała ze faktycznie robią tak źle ze aż nie mogę na to patrzeć ale chyba wszystko z umiarem

Aneczka no tak :D w sumie się rozejdzie teraz choć jestem przekonana, że dalej  będzie to samo :D 

Mazia pewnie masz rację. Bo tak samo jak się rozpieszczało pierwsze chce się i drugie i kolejne żeby nie było poszkodowane. 

Aneczka pewnie tak jest bo człowiek ma wyrzuty ze pierwsze miało wszystko to i drugie tez powinno mieć ☺

Najlepiej jak najpóźniej wprowadzać tv dziecku,ale różne są przypadki i rozumiem,że często to ratunek dla rodzica. Byleby nie puszczać dziecku bajek całymi dniami lecz poświęcać mu czas bo są i takie przypadki. 

Ja to myślę, że dziadki tak czy siak będą rozpieszczać ile by tych wnuków nie było :D no u nas ten minus, że nasze rodzeństwo jeszcze nie ma rodziny więc skupiona uwaga będzie jeszcze długo na naszych maluszkach, potem pewnie już będą mniej rozpieszczać jak będzie ich więcej

Mazią nie koniecznie mogą starać się rozpieszczać każde tak samo 

tak na prawdę dziadki są od rozpieszczania :)

u nas ostatnio George, ciekawska małpka na tapecie - bajka super, aczkolwiek wolałabym powoli częściej oglądać już w języku angielskim

codziennie opowiadamy sobie o bajce i staramy się oglądać tylko jedną choć nie powiem, córka czasem protestuje 

polecam Wam bajki  w tv lub na kanale premium, bo na zwykłym YT ciągle pojawiają się reklamy :(

Maria tej bajki nie znam. My ostatnio córce puściliśmy Tom Holownik i jej się spodobała. jest to dosyć wolna bajka, więc mi się też pomaga, że nie pobudza tak jak masza czy o tych psach ratownikach nie wiem nawet jak sie nazywa, ale dla mnie za szybka bajka :)

maria.mary@interia.pl nie słyszałam o takiej bajce.

Mazią pewnie Ci chodzi o Psi Patrol na którego punkcie dzieci mają szal hehe 

Aneczka ooo tak o to mi chodziło ! No raz czy dwa moja córka to oglądała,ale to chyba bajka dla większych dzieci bo jest strasznie szybka. Ona zobaczyła pieski i chciała . Teraz jak chce pieski to ma Reksia

A puszczacie dzieciom bajki swojego dzieciństwa ja jak w przedszkolu miałam dzień postaci z bajek to większość dzieci nie zna takich bajek jak bolek i Lolek czy miś uszyteK. A uważam ze te bajki najbardziej kształcą ☺ 

Mazia teraz to mało które dziecko nie ogląda tego 

Aneczka no słyszę,że to popularna bajka. No choć uważam,że dla mojej córki za szybką Masza też szybka czasem,aż się boi jak się coś szybko dzieje ,więc ją dostaję sporadycznie 

Nati no ja jej czasem puszczam te tzw stare bajki i też ogląda z zainteresowaniem

No bo powiem ci Mazia ze coraz rzadkiej rodzice puszczają bajki swojego dziecinstwa swoim dzieciom 

Nati no tak bo te nowe ładniejsze, ale dużo się dzieje nie wiem czy mózg malucha ogarnia takie bajki. Moja jest pobudzona po takich, więc wybieram takie wolniejsze dla niej jak dino, Tom holownik, peppa czy Tomek i przyjaciele tzn z tych nowszych