U nas lego to ogromna frajda, żadnymi klockami córa nie bawi się tak długo i tak często. Od września zaczyna przedszkole i właśnie pomyślałam, że zestaw lego przedszkole byłby dobrą zapowiedzią ![]()
Kasiu właśnie nie wiedziałam wcześniej, że te z Biedronki mają sorter. Pewnie bym się skusiła na te niż z Lidla. Jednak mamy w domu inne sortery, jeden z Lidla drewniany. Córka uwielbia klocki, buduje wieże czy właśnie wkłada poszczególne elementy do odpowiednich miejsc.
To widzę, że nasze dzieci sorterowe i klockowe.
Ja dlatego zdecydowałam się kupić drugie klocki dla tego sortera właśnie. Jedne ma w domu a drugie u babci i zabawa zawsze jest wyśmienita. ![]()
Sortery nie dość że zajmują na długo, to uczą i ćwiczą zdolności manualne. Fajne są takie zwykłe nawet plastikowe, jak są np. w Auchan w kształcie kostki czy żółwia.
Osobiście nie polecam podróbek kloców one są totalnie do niczego żle się je nakłada i słaba jest ich jakość ![]()
Sorter świetny to garnuszek na klocuszek. Mój syn potrafi się tym bawić ciągle i to samo mówi wiele rodziców.
A klocki faktycznie lepiej kupować oryginalne, bo jakościowo są o niebo lepsze i wręcz na lata.
Zależy bo są też klocki coś ala duplo czy lego ale bio i one są całkiem dobrej jakości i pasują do oryginalnych kompletów.
Ja tam jestem wierna lego Duplo póki co, bo są dobre i wiekościowo idealne dla maluchów. Mamy zestawy np wesołego pociągu, gdzie są zwierzątka, mamy domek, mamy karuzelę i można niezłe miasto zroić ;]
Ja próbowałam różnych podróbek i niestety były to pieniądze wyrzucone w błoto. Po wyciągnięciu z kartonu okazywały się tandetne. Któregoś razu syn stwierdził, że śmierdzą. Ja wole kupić mniej, ale by były lepsze jakościowo.
Czekam aż syn trochę podrośnie i będę mogła mu kupić Duplo. Widziałam już kilka ciekawych zestawów. Najchętniej już bym kupiła ale nie mam gdzie składować tych zabawek. Dopiero pewno w okolicy pierwszych urodzin pewno kupi się poerwsze Duplo. Mąż już się rozgląda za zestawami Lego. od 12 lat ![]()
u nas tez kroluje duplo i wlasciwie na kazda okazje jest jakis prezent z lego duplo. Pod choinke cora dostala 3 zestawy, teraz na urodziny bedzie kolejne duplo…
Juz mamy 3 pudelka z ikei pelne duplo i zaraz przestana sie miescic ![]()
I znam tez ten objaw, ze tata juz sie cieszy czym tu sie bedzie z maluchem bawil. jak nasza corka miala cos kolo 1,5 roku to tatus postanowil kupic pociag lego duplo. Ona sie go bala jak jezdzil, bo wydawal takie dziwne odglosy i w ogole nie rozumiala o co chodzi. A jakos od roku to jest jej ulubiona zabawa, budowanie z tatusiem torow i uruchamianie tego pociagu. Doczekal sie ![]()
Akurat ten pociąg chciałam już w ciąży kupić, a najlepiej dużą kolejkę Piko, niestety wraz z nią musiałabym chyba pokój dokupić. Eh, u nas na zakupach, to ja raczej jestem tym złym rodzicem i odkładam na półkę zabawki, które wrzucił mąż.
On to najchętniej na każdych zakupach kupiłby po kilka zabawek ![]()
A my z mezem tak sie wymieniamy, raz to ja jestem “ta rozsadna”, potem z kolei mnie cos bierze i kupowalabym i obdarowywala a maz mnie troche “stopuje” ![]()
Wczoraj kolejne 2 zestawy lego duplo dolaczyly do kolekcji, jeden od nas, a drugi od wujka… Mowie Wam, szalenstwo. A jest jeszcze tyle innych ladnych i ciekawych i nam az sie oczy swieca ![]()
Ja się obawiam, że jak kupimy pierwszy zestaw, to kolejne polecą już lawinowo i zginiemy w klockach
Już planowałam, że w przyszłym a raczej już w tym roku synek dostanie kalendarz adwentowy z duplo, niestety LEGO produkuje je tylko w seriach klasycznych od 5 lat, nie znalazłam takiego z Duplo.
Dokladnie tak bedzie, wiec nie zaczynaj zbyt wczesnie ![]()
Faktycznie, nie ma kalendarzy z duplo… a troche szkoda. ![]()
Jakby ktoś był zainteresowany, to dzisiaj w Tesco była promocja -20% na Duplo. Ale dałam radę i wyszłam ze sklepu bez klocków ![]()
Mój syn ma klocki po swoim tatusiu
mają one okolo 20 lat
super jest to, że sa po prostu idealne. Żadnych śladów zniszczen. Tyle, ze moj mąż bardzo o nie dbał. Uwielbiał się nimi bawić, po za tym niewiele ich miał i wiiedzial, ze musi je szanowac ![]()
A teraz na Święta syn dostal lego duplo i stwierdził, ze to dla dzieci. A on jest już dorosły
i chce takie dla duzych
w końcu 3 lata to poważny wiek ![]()
Ale oczywiście w domu z usmiechem na twarzy się nimi bawił ![]()
W rossmanach są ceny na dowidzenia lego i lego duplo więc wychodzi nawet atrakcyjną cena do tego jeszcze rabat rossne.
Właśnie przypomnialo mi sie o rossne…
Jak syn byl maly to mialam karte, to bylo 3 lata temu.
Teraz nadal jest karta czy aplikacja?
My dzisiaj z duplo stajnie robiliśmy. Tyle, ze konie gdzieś sie pochowaly (syn schował a nie pamieta gdzie). Więc w stajni krokodyl zamieszkal ![]()
Nasz syn dzięki duplo uczył się tez kolorow. Bo jak brał jakis klocek do ręki to tłumaczyłam co to za kolor.
Także nazw zwierząt itd.
No i tatuś z nim caly dzien potrafi siedziec i coś budować.
Teraz jest aplikacja. Nawet fajne promocje są z kartą. Po urodzeniu synka dostałam za darmo paczkę pampersów, a gdy miał 3 miesiące to można było kupić pampersy w atrakcyjnej cenie.