Wow paczka pampersow
to super prezent bo wiadomo pampersy idą przy maluszku ekspresowo ![]()
Szkoda, że wcześniej nie pomyślałam to może tez bym się załapała.
Musze sobie ściągnąć aplikacje i może jakies fajne promocje się pojawią.
Ta pierwsza paczka przysługuje pomiędzy 34 tygodniem ciąży a 1 miesiącem życia maluszka.
To już zdecydowanie za pozno bo córka 6 miesięcy skończyła ![]()
Ale może przy trzecim się zalapie ![]()
To faktycznie, nawet jakbyś podała inną datę urodzenia córki, to w 1 nie wejdzie na pewno
Ale warto ściągnąć aplikację. Zawsze to kilka % taniej na zakupach. Ostatnio była promocja 2+2 na kosmetyki dziecięce.
Oj nie wejdzie, ona w 4 śmiga
Patrycja ale na roczek dostaje się prezent też ostatnio były zabawki do wody a tetaz nie wiem ![]()
O, o prezentach na roczek nie wiedziałam.
A jak to dziala z tym kuponem na Pampersy? Dostaje sie jakiegos maila, czy wyswietla sie w apce?
To super, że na roczek też będzie prezenet. To już za 6 miesięcy. A dopiero co się urodziła…
Ja to dzisiaj doła mam. Byliśmy u kardiologa i brak poprawy z serduszkiem. Aż się ryczeć chce
Powinien przyjść mail. Ale mi na te 1 pampersy nie przyszedł, zapytałam się pani kasjerki, czy mi przysługują, sprawdziła w systemie i dostałam za darmo, czy tam za 1 grosz. Na trójki przyszedł już mail.
Ok, dzieki za info Pati
Nr 2 sie jeszcze nie urodzil a w Rossne nie da sie byc w ciazy i byc rodzicem jednoczesnie, wiec dopiero jak sie urodzi to zobaczymy czy bedzie jakis kupon ![]()
A jeżeli chodzi o promocje, to nie wiem, czy wiecie ale jak macie kartę Ikea Family i jesteście z małym dzieckiem, to przy zakupie obiadu dla dorosłego można za darmo dostać obiadek lub deser w słoiczku dla dziecka.
Dzisiaj byłam w Ikei i oczywiście wróciłam do domu z zabawkami. Duży pluszowy pies a do tego Ikea wypuściła nową serię dla niemowlaków. Kupiłam pluszową grzechotkę żyrafę i piłeczkę safari też pluszową i grzechoczącą.
Michuni ale te pampersy z tego co wiem jeszcze można odebrać przed porodem o ile mi się nie myli jedynie co warunkiem jest rejestracja przed 35 tc.
No wszystko fajnie, Aiisa ale nie ma opcji zaznaczenia “jestem w ciazy” jak juz sie ma starsze dziecko zapisane. Nawet pisalam w tej sprawie pytanie do ich obslugi klienta, bo myslalam ze moze glupia jestem i nie umiem. Mam wpisac drugie dziecko jak juz sie urodzi, tyle.
My tez ostatnio bylismy w IKEI i faktycznie sporo nowosci. Podoba mi sie ze maja teraz tez poduszke do karmienia
Ale ja sie jakos powstrzymalam i nie nakupilam pluszakow. Klara dostala fartuch do malowania bo stary sie popsul i taka lodke do zabawy w kapieli, sama nie wiem po co, bo ma takich zabawek od groma ale chciala to co jej bede skapic ![]()
Michuni I dostaniesz pampersy tak jak wpiszesz malucha tak ?
No wlasnie tego nie wiem, Aiisa, dlatego pytam jak to jest z tym mailem i w ogole. Byloby troche chamsko gdybym nie dostala tylko dlatego, ze to moje drugie dziecko, no ale kto wie. ![]()
Michuni być może dostaniesz hmm zawsze możesz założyć na np męża maila konto w aplikacji rossne zaznaczając że masz np 34 tc i odebrać czy coś ewentualnie…
Aiisa też o takim rozwiązaniu pomyślałam. W sumie to mąż też może założyć karte. Maluszka będziecie mieć. Bo co innego gdyby ludzie tak robili z pazerności i oszukiwali w rzeczywistości nie mając dziecka. A skoro się pampersy należa to warto by skorzystać… Ja niestety przegapiłam…
No ale gdyby miało być trzecie to będę pamiętała.
Faktycznie, moze macie racje, ale glupio mi troche
Zobaczymy, czy dostane jakis kupon po wpisaniu malucha. Jak nie to moze faktycznie bede kombinowac. Albo znowu do nich napisze maila
No bo skoro inni dostaja to czemu mam byc niejako “poszkodowana”? ![]()
poczytałam, poszperałam. Michu, na Twoim miejscu czekałabym do dnia porodu, wprowadziła dane drugiego dziecka i wysłała męża do drogerii - najlepiej żeby pytał kasjerkę bo maile chyba nie zawsze przychodzą (do nas nie dotarł).
Znalazłam taką informację:
"Od daty aktywacji karty każdy uzyskuje możliwość podwyższania przysługującego mu rabatu o jeden 1% co każde 90 dni. Warunkiem podwyższenia rabatu jest odbycie w każdym z tych Okresów minimum 6 wizyt. Przy czym maksymalny rabat nie może wynosić więcej niż 10%.
Ponadto dla dzieci i rodziców Rossmann przygotował regulaminowe upominki. Można je zakupić za przysłowiowego grosza w momencie, gdy:
- Spodziewamy się dziecka
- Zostania rodzicem
- Ukończenia przez dziecko 1 roku życia
- Ukończenia przez dziecko 2 roku życia"
Rabat nam systematycznie wzrasta tylko zastanawiam się czy on później już taki zostaje np te 10%? Czy z drugim dzieckiem rośnie od nowa?
Prezenty by się zgadzały:
- Spodziewamy się dziecka- dostaliśmy pampersy
- Zostania rodzicem - otrzymaliśmy szczoteczki do ząbków, to było dość wcześnie bo wtedy o ząbkach nawet nie myślałam więc córka mogła mieć miesiąc/dwa
- Ukończenia przez dziecko 1 roku życia - Aisa dostała zabawki do kąpieli
- Ukończenia przez dziecko 2 roku życia - wyczytałam, że prezentem była filcowa ramka na zdjęcie
Co do ikea family - nie znalazłam informacji o bezpłatnym obiadku lub deserku dla dziecka (skąd wiecie? jaka jest granica wieku?)
Aaaale znalazłam coś dla mnie nowego: jeśli macie kartę to od poniedziałku do piątku napijecie się bezpłatnie kawy lub herbaty ![]()