Przy pierwszym piłam rozpuszczalna przez cały okres ciąży i karmienia piersią wszystko było Oki. Przy drugim Synku w ciąży jak napiłam się kawy z expresu to na izbie przyjęć wylądowaliśmy ze złym zapisem ktg, więc piję kawę inkę przy karmieniu piersią, chodź raz dziennie wypije latte ale z podwójnym mlekiem (nie widzę żeby mu coś się działo) napewno nie mam mniej mleka, są takie dni że dziecko stymuluje mniej produkcji ale u mnie napewno to nie od kawy.
ja pije 2x dziennie herbate ale kawy wgl
Ja też sporadycznie piję kawę tylko od święta.
Piłam tylko rooibos, tutaj piszą że jest nawet zelecana ze względu na żelazo.
https://imbryczek.com/produkt/rooibos-napoj-milosny/
Nie wiem czy to prawda :) ja piję ją ze względu na ten delikatny odprężający kwiatowy zapach.
Ja próbowałam zamienić ns inkę ale strasznie mi nie smakowała
Klaudiamama są różne smaki wiec może warto spróbować i coś Ci podpasuje
Edytka fajna stronka z herbatami...
a teraz nie wiem czy to podswiadomość działa czy to faktycznie ma związek ale ni pije po południu czarnej kawy tylko rozpuszczalna i córka chodzi wczesniej spac a nie o 23-24...chyba ze jej sie cos przestawiło
kawa rozpuszczalna ponoć zawsze słabsza niż taka parzona z fusów, także moze coś w tym jest ;)
Sypana to zawsze mocniejszą niż rozpuszczalna.
A może zrobić kawę z ekspresu na dwie filiżanki u dodać dużo mleka? To zawsze jakieś małe oszustwo a mniej kofeiny :) ekspresy mają teraz różne możliwości, może być mała kawa espresso, albo duża z dużą ilością wody
Ja tylko i wylacznie rozpuszczalna
Z ekspresu są pyszne ale to jednak wciąż sypana kawa.
ja wam powiem że kawa sypana jest zdrowsza niz rozpuszczalna a z expresu to podobno najjzdrowsza.w umiarkowanych ilościach kawa czarna ma wpływ na przemiane metaboliczną dzieki antyoksydantom z kofeiny niweluje wolne rodniki.natomiast kawa rozpuszczalna ma mniej kofeiny to fakt przez duza obrubkę ziarna i gorszy gatunek ziarna.osobiście to uwielbiam rozpuszczalną ale czasami pije sypaną
DoNiWe zgadzam się, generalnie samemu jak się zmieli to najzdrowiej, no ale to jak ktoś może pić i nie karmi ;)
oczywiście, że tak. Kawa rozpuszczalna to chemia, nie ma co ukrywać. Ta mielona, może mieć domieszki wszytskiego, zresztą widać różnice gdy kupimy ziarno i zmielimy a gdy kupujemy mieloną, zupełnie inny kolor, struktura i po zaparzenmiu takiej kawy z tej własnej zmielonej fusów zostaje niewiele w przeciwieństwie do tej mielonej kupnej
Ja przy pierwsze córce bardzo się pilnowałam i piłam max 1 kawę. W ogóle nie spała ani w dzień ani w nocy. Chodziła też późno spać.
Przy drugiej córce, piję czasem 3 kawy, takie dość mocne z ekspresu, piję dużo czarnej herbaty. Zasypia o 19, ma 2 karmienia nocne, i w staje około 7.
Obie tylko KP
Ja osobiście uważam, że nie ma to wpływu i wszystko zależy od dziecka. Tym bardziej, że pokarm powstaje z krwii a nie że dziecko pije kawę ;-)
Ja piłam zarówno kawę jak o herbatę i nie miałam żadnych u problemów z laktacją.
Kawę piłam z ekspresu z mlekiem ale taką normalną, nie słabą.
oliwia tak pewnie tez masz rację ze zależy od dziecka ja kawe pije ostatnio owszem częsciej czarną,ostatnio nawet myslałam zę rzez nią córka ma słaby sen ale kilka dni i wróciła ze spaniem do normy
tez wydaje mi się, że to zalezy od dziecka po prostu
zreszta nawet dzieciaki maja gorsze dni ze spaniem