Kolczyki u dziewczynki

Jak bym miała corke to chyba bym nie dała rady jej przebić 🤣

Ja powiem Wam , ze ostatnio czytałam post przestroge z zamieszczonymi wiadomościami od matki , która chciała przebić córce uszy , a kobieta się nie zgodziła i poszła do kosmetyczki, skończyło się to infekcja i szpitalem . Z tego co czytałam to żaden szanowany się piercer nie przebija tak małemu dziecku uszu. Jakbym miała córkę to tez bym się nie odważyła ;) poczekałaby aż mała będzie świadomi i sama podejmie decyzje. Ja mam od dziecka dziurki i wgl nie nosze kolczyków. Chyba, ze na jakoś uroczystość, ale moge tylko złote..

Tez to czytalam

Uszy długo goją się u małego dziecka i ropieją.. jednak czy u starszych dzieci tak nie dzieje sie.

Według mnie 6 lat to minimum. Wtedy corki same już umieją powiedzieć czy tego chcą czy nie. Nie powinno się przebijać młodszym dziewczynkom. To już jest ingerencja w ich ciało. 

Femka nie wiem jak jest z gojeniem, ale starsze dziecko jest świadome, a to jednak ingerencja w ciało. 

Właśnie dziecko starsze wie już co i jak a taki maluch nawet jak coś się banerze to już jest mega problem

Ja przebiłam na pół roku plastikiem medycznym uszy się zagoiły w ciągu miesiąca i z głowy każdy robi jak uwaza ja się cieszę że many z głowy 

o jakiej porze roku przekuwałaś ?

Ja przybiję dziecku muszę wtedy kiedy samą mnie o to poprosi i będzie na to gotowe i będzie sama chciała

Mając 2 dzieci to trzeba zwrócić uwagę czy rodzeństwo nie oberwie koleczyka np podczas zabawy.. pamiętam, że mama zawsze to powtarzała.. 

Hej! Czy macie do polecenia polskie marki, które mają w ofercie złote nausznice? Przejrzałam sporo mniejszych i większych marek - w większości oferują srebrne albo pozłacane, a zależy mi, żeby były właśnie złote.
Interesują mnie głównie minimalistyczne, delikatne projekty, ale chętnie obejrzę wszystko