Kolczyki u dziewczynki

ja nie jestem za przekłuwaniem uszu ale mysle ze jak córka bedzie chciała to sie z nia wybiorę i przekłujemy uszy ale mimo iż jest już na tyle duża ze moglibyśmy sie wybrac do kosmetyczki to nie nalega;) nie jest to dla niej priorytetem, ba z tego co widze w szkole dużo dziewczynek też nie ma uszu przebitych 

Aniss ja mam takie samo podejscie zrobimy to w momencie kiedy córka będzie świadoma tej sytuacji tego będzie chciała 

kiedyś chyba wiecej dziewczynek miało kolczyki w uszach nizeli teraz chyba kiedyś jak była to taka nowość top kazdy chciał miec te ucho przebite;) teraz to bardziej sa to chyba swiadome decyzje rodziców;)

Dziecko małe ma zmienne humirki raaz chce raz nie. I może tak być że będzie chciało przekłujemy a potem dziecko nie będzie chciało nosić i dziurki zarosną. Wiec po co taki koszt ponosić 

akurat kolczyki to nie jest coś takiego . jak nie będzie w przyszłości nosić kolczyków to wyjmie je i tyle 

Ale to jest ciało dziecka to po co my mamy w nie ingerować. Dziecko jak będzie większe zdecyduje czy chce czy nie kolczyki 

Aneczka masz rację. Moje dziecko potrafi zmienić zdanie po minucie no co do obioru. U Was już też taki etap,że w to się nie ubiorę, to chce ubrać ? Myślałam,że to będzie później,a tu już strojnisia się robi 

Ja myślę że na te 3 urodziny to jej przekuje 

Moja córka ma 20mcy i nie przebijam jej uszu jeszcze, myślę że w okolicy trzecich lub czwartych urodzin lub później jeśli nie będzie chciała. Ja miałam przebijane około 5rż, nie chcialam kolczyków, podczas przebijania poruszyłam się i mam krzywo przebite, kolczyków nie noszę bo nie lubię

A ja jak jest okazja to lubię kolczyki

Megg dlatego właśnie uważam że dziecko powinno chcec mieć kolczyki bo co z tego że rodzice tego chcą przekłuja skoro córka nie będzie chciała chodzić w kolczykach 

To nie będzie nosić i one zarosną to tylko dziurka 

każdego rodzica wola ale taki 2 czy 3 latek to jeszcze nie decyduje swiadomie, ja miałam przekłute uszy chyba w zerówce;) kiedyś pisałam o tym metoda na ziemniaka;) stare dzieje ;) miałam piekne kolczyki a najpiękniejsze dostałam od mamy wkrety ;) gdzie tak zacisnełam kolczyk zeby go nie zgubić że totem był problem;) no ale co tam ;) było mineło nie zraziło mnie to nadal chodze w tego typu kolczykach ;) 

My też przebyliśmy na 3 latka gdy córka sama wolała i świadomie chciała natomiast dobrze ze wybraliśmy opcję na dwa pistolety bo myślę że do dziasiaj chodziłaby z 1 dziurką

ja nie wiem czy te uszy tak zarosną szybko . Tzn jak ma się małe dziecko i rodzic decyduje to nie oszukujmy się jak przebiłaś będziesz dziecku zakładać. Maluch sam nie ściągnie. Jak już wszystko zagojone to się dziurka nie zarośnie 

MiśkaPyśka niby tylko dziurka ale po co kluć dziecko 

mi zarosły jak nie zakładałam i musiałam jeszcze raz przekuć 

Mam do dziś 😂

Zazwyczaj przebija się raz na całe życie;) znam.mamy które przebił i uszy przed rokiem jak i większym dziewczynkom. 

Ja właśnie mówiłam, że przebije na roczek, ale teraz jak widzę tą kruszynę to sama nie wiem. Z jednej strony ładnie dziewczynki wygladaja w kolczykach, a z drugiej to jednak troszkę boli, trzeba pielęgnować żeby się ładnie zagoiło