Niby mieć zawsze wiekszą wiedze niż jej niedostatek, chociaż czasem za dużo wiedzy też do niczego dobrego może doprowadzić
bardzo często jest tak, że jak się za duzo wie, to potem każdy sobie wszystko wmawia
a jeszcze jak ma się dużo wolnego czasu i na dodatek każdy w koło opowiada przykre historie związane z ciążą, porodem to zaczyna się różne rzeczy odczuwać i myśleć
Mi nerkid o teraz nie praują prawidłowo.
Senada: a to wina internetu bo jest w nim wszystko, a my mamy nabijamy sobie potem głowy
dlatego właśnie czasem o pewnych rzeczach po prostu nie wiedzieć ![]()
to prawda czasami naczyta się człowiek bzdur w internecie i sie denerwuje. Lepiej zapytać się doświadczonej osoby lub lekarza.
tak dr google nie jest najlepszym doradcą choć można się wiele rzeczy dowiedzieć tylko trzeba fachowe strony znaleźć
Czerpiąc informacje z internetu powinniśmy je brac z bardziej odpowiednich stron. z początku ciężko na pewno na takie odrazu trafić ale warto takich poszukac.
NAjgorsze co może być tyle blu jeszcze nigdy nie doświadczyłam.
tylko często jest, że mimo iż mamy diagnozę lekarska to i tak szperamy dodatkowych informacji, dochodząc do wniosku, że nasz lekarz się mylił
albo czasami szukamy po prostu potwierdzenia tego co usłyszałyśmy od swojego lekarza
to co mówił lekarz zawsze “konsultowałam” w internecie
chyba każdy kto ma dostęp teraz do internetu tak robi, szuka więcej informacji o swoich dolegliwościach, opinii innych, razem raźniej ![]()
tylko że w internecie czasami tak piszą że potem człowiek boi się isc do lekarza a w rzeczywistości okazuje się że to nic strasznego
ja wolę pójśc do dwóch lekarzy żeby potwerdzic diagnozę niż sprawdzać to w internecie. W internecie moge przeczytac ewentualnie co to jest dokładniej i jak się leczy
Nerki to zbyt poważna sprawa, żeby “konsultować” to w internecie. Lepiej udać sie do kilku specjalistów jak nie mamy zaufania do jednego.
Agus a dlaczego?
ja tam najpierw wole poczytac i zapoznac sie ale zawsze konsultuje to z lekarzem
mnie to omineło, nie miałam takich problemów