Kosiaszka a dokładnie o jakich mówisz?
Na poczatku kolorowanki wodne były bardzo ciekawą opcją, można mazać byle jak, a fajny i kolorowy obrazek powstaje:)
Podpisywały jej bo są przeznaczone grubością do jej wieku. Jestem z wykształcenia nauczycielem ukończyłam kurs terapii ręki i grubość kredki oraz jej długość ma znaczenie w każdym wieku powinna być inna
Dziś kupiłam biurko i strzał w 10! Malujemy piszemy bo już 2 literki umie napisać i i o 😂
aneczka, ktores z tych https://jakbumcykcyk.wordpress.com/2015/11/12/kredki-dla-rocznego-malucha-przeglad/
Kosiaszka nie mam takich w domu nawet. U nas od razu zwykle kreski a nie dedykowane dla maluszków
Ja się zastanawiam kiedy będę ściany malować po małym Picasso.
Moja na szczęście po ścianach nie maluje
kosiaszka predzej niz myslisz...moja nawet nie wiem kiedy pomalowala sciany w trzech miejscach...
znalazłam tez dla niej fajna kolorowankę dotykową
https://kolorowankadotykowa.pl/
Można też kupić takie specjalne tablice do rysowania po ścianie tylko wtedy musimy dziecku wytłumaczyć ze tylko tam może rysować ☺
Są takie farby na ścianę czarne po których właśnie można malować kreda, są tez takie samoprzylepne tablice - i cos takiego mamy u syna w pokoju, niestety po kilku razach powierzchnia troche sie już wytarła i nie wszystko do końca udaje się z niej zetrzeć
Nati właśnie ja bałam się że jak na ścianie będzie tablica to ciężko będzie wyjaśnić że tylko w tym miejscu może malować.
Aneczka masz rację gdy dziecko jest zbyt małe moze byc problem ale 3 latek juz zrozumie ☺
Nati czasem i w buncie trzykatek może popisać ścianę
Ja mysle ze i wiekszym dzieciom sie zdarza po scinach pisac:) Ja bylam artystka i mi sie chyba jeszcze jako 5 latce zdarzalo. Corce siostry tez :)
Aneczka nie mowie ze nie . Bardziej chodzi mi o to ze dziecko już w tym wieku rozumiem bardzo dużo i jeśli mu się wyznaczy teranie do takich zabaw to się w większości stosuje
Nati może tak być choć moja neta tak uparta,że ja mam wrażenie,że za rok dalej będzie robić odwrotnie niż mama każe :-P
Nati wiadomo że im większe tym więcej rozumie i się do tego stosuje
Mazia oj tam dziewczyna ma swoje zdanie juz od małego hehe będzie dobrze ☺
Co do pisania po ścianach to mój syn odpalił taka akcje mając 4 lata. Była potem rozmowa konkretna i musiał myc ściany razem ze mna. wiecej się to nie powtórzyło ;)