Korzystanie z przewijaka

Hej, do jakiego wieku dziecka korzystaliście z przewijaka? Mam przewijak na komodzie, córka ma 6 miesięcy i już tak się kręci, że coraz trudniej mi ją ogarnąć…

Ja przewijak mam na szafce w łazience, akurat wkomponował mi się na blat przy umywalce i korzystam z niego tylko przed i po kąpieli. Mój synek właśnie skończył 5 miesięcy i też się wierci, także zupełnie nie wyobrażam sobie przewijać go stale na przewijaku. Robię to na łóżku, kanapie czy macie, siadam na wprost niego, pod pupę podkład z Canpol Babies i cyk myk po robocie :wink:

1 polubienie

Tak gdzieś do 6-7 miesięcy. Później tej miękki wzięłam na łóżko, a teraz sam podkład wystarczy

1 polubienie

Ja mam córe 4,5 msc, juz sie tak kręci że się momentami boję i czasami rano jak ją biorę z sypialni albo przed kąpielą to przebieram na macie do zabawy :see_no_evil:

1 polubienie

Moja 6 m ale dalej korzystamy, byli u nas znajomi z roczniakiem i też go przewijali na nim.
Faktycznie mała się czasem kręci ale daje jej coś by ją zająć i tyle. Jeszcze dajemy radę. :wink:

1 polubienie

Jak juz syn sie tak mega wiercil to zrezygnowalam z przewijaka przebieralam na łóżku na podkladach

1 polubienie

Z przewijaka korzystaliśmy do 12mż, później zdecydowanie łatwiej było przebrać dziecko na łóżku, tym bardziej, że trzeba już wtedy robić to dość sprawnie :sweat_smile:

1 polubienie

Nie pomogę bo w ogóle nie korzystałam. Jakoś było mi niewygodnie.

1 polubienie

My uzywalismy przewijak do 6 miesiaca bo poźniej córka sie nie mieściła teraz przewijam ja na lóżku

1 polubienie

U nas córka ma 8 miesięcy i dalej używamy. Wcześniej jedynie stał na komodzie, ale teraz córka jest ciekawa, siada, wstaje, przekręca sie. W dzień jest praktycznie nieużywany, ale wieczorem i tak go biorę przy kąpieli, balsamowaniu itp

1 polubienie

Przewijak w łazience to mega pomysł!

Ja bardzo długo korzystałam chyba do 2 roku życia

Ja używałam na komodzie przewijak do 4 miesiąca później syn zaczął się obracać na boki i już nie było szans, teraz praktycznie używam tylko do przebierania kupki ale już na łóżku :smiley:

Ja używalam kokonu. Miałam go na podłodze w łazience i tam ,obrabialam, małego :crazy_face:

My dalej korzystamy - a Maly prawie 2 lata. Ale zaraz trzeba bedzie juz zupelnie zrezygnować bo jest zwyczajnie przymaławy juz ten przewijajk

Nie bolały od tego plecy? :sweat_smile: ja mam to szczęście że mały uwielbia przewijak

Nie bo ja siadałam też na podłodze a wszędzie jest ogrzewanie podłogowe więc w zimie ciepło a w lecie chłodno :blush::blush: miałam przewijak przy łóżeczku ale nie korzystałam z niego w ogóle

Ja mam przewijak skladany taki z pepco i powiem szczerze mam go od początku przy dzieciach. Sprawdza się mega bo przewijam na nim wszędzie gdzie się da . I zabieram nawet w podróży.

1 polubienie

To wręcz przyjemnie :grin:

1 polubienie

Chyba mamy rekordzistę! Mi osobiście jest bardzo wygodnie z przewijakiem, fajnie sobie tę przestrzeń zorganizowałam, mam wszystko pod ręką i będzie mi tego brakować :pensive:

1 polubienie