Kosmetyki do kąpieli i do pielęgnacji

Lubie hipp oraz babydream z rosmana :)

Cześć Mamy!

Szukam sprawdzonych kosmetyków do kąpieli i pielęgnacji dla maluszków i liczę na Wasze doświadczenia! 😊 Jakie produkty polecacie? Czym kierowałyście się przy wyborze? Jestem ciekawa, co najlepiej sprawdziło się u Waszych dzieci, a może macie swoje ulubione marki?

Zależy mi na tym, żeby były delikatne dla skóry, bezpieczne i sprawdzone. Co Was skłoniło do wyboru właśnie tych kosmetyków, których używacie? Jestem wdzięczna za każdą radę i podpowiedź! 

Dziękuję z góry za wszystkie polecenia!

Polecam emolium ,  mają delikatne formuły bez parabenów, idealne dla wrażliwej skóry maluszków. U nas świetnie sie sprawdzają 

W szpitalu były HiPP.  My przez pierwszy miesiąc stosowaliśmy jedynie wodę, krochmal i doraźnie szare mydło z Biały Jeleń. A od pierwszego miesiąca przerzuciliśmy się na Sylveco z betuliną

Przy moich dzieciach zawsze się fajnie sprawdzała i sprawdza Nivea także ja mogę polecić ale wiadomo kazde dziecko ma indywidualne wymagania jednemu dasz 1 kosmetyki który chwycisz w sklepie na półce inny musi mieć np emolienty także trzeba probowac

U nas też  świetnie sprawdziły się Emolium i Mustela delikatne dla skóry i sprawdzone

Ja używałam HiPP. Super skład ma i nam pasuje albo Ziajka. W ogóle wejdź sobie na pan tabletka kosmetyki do kąpieli tam jest każdy skład wyjaśniony. Ja nie polecam Nivea i bambino bo mają skład tragiczny nie wiem kto to w ogóle dopuszcza do sprzedaży dla tak małych dzieci. Wiadomo że nie każdemu dziecku coś po nich będzie ale po co ryzykować 

My używany naprzemiennie z Sylveco i Emotopic

Dostałam balsam z mangomica i jest cudowny :)

U mnie dwóch chłopaków mają sucha skórę , AZS ..i najlepszy krem jaki mam sprawdzony to cethapil , miałam już tak dużo kremów i balsamów ale dla mnie najlepszy jest cethapil i już przy tym zostałam;)

Bambino słyszałam zbiera kiepskie opinie . 

Ja tez 

Nam się bardzo sprawdzają kosmetyki z musteli, są drogie, ale są też bardzo wydajne. 

Przy problemach ze skórą atopową polecam La Roche Posay serię Lipikar, u nas sprawdziła się rewelacyjnie. 

My stosujemy od początku emolium do kapieli i balsam po również z emolium. Córka przez pierwsze dwa miesiace miała ŁZS więc tak zalecił lekarz I kontynuujemy to dalej. Dodatkowo mamy zel hipp i linomag. Myje nim buzie, włoski i pupę. 

Shadow tak potwierdzam, La Roche Posay super działa 

Też HiPP to mój ulubiony żel 

Teraz nowy od Dada wyszły. Próbowalyscie?

Właśnie widziałam. Ciekawa jestem czy która z was używała. Pampersy z dady są ok i chusteczki też mają dobry skład ciekawe jak to

Cześć! 😊 Z własnego doświadczenia mogę polecić kilka sprawdzonych marek, które są delikatne dla skóry maluszków i bezpieczne. Przede wszystkim, bardzo lubię kosmetyki Hipp, OnlyBio Baby oraz Sylveco – te produkty są naturalne, bezpieczne i bardzo łagodne. Co więcej, polecam zajrzeć na bloga "Sroka O", gdzie można znaleźć mnóstwo recenzji i testów kosmetyków dla dzieci – to naprawdę pomocne, jeśli chcesz poznać opinie innych mam.

Warto też rozważyć kosmetyki z marek własnych sieci takich jak Rossmann, DM, Lidl, Biedronka czy Aldi – to świetne, budżetowe opcje, które nie odbiegają jakością od droższych produktów. Z mojego doświadczenia są równie skuteczne, a przy tym bardziej przystępne cenowo, więc warto dać im szansę. 😊

Mam nadzieję, że te propozycje pomogą! Na pewno znajdziesz coś, co będzie idealne dla Twojego maluszka. 🍼