Krem do twarzy dla dziecka jaki?

Emolium najlepsze, mi pomogło w ciągu dwóch dni na zaczerwienienia a na krostki polecam mąkę ziemniaczana krostki znikają po około 2 godzinach albo i szybciej.

Paula super że u was tak szybko zniknęły krostki, niestety nie na każdego działa to samo. Jednak mąka czy krochmal to na pewno dobry domowy sposób na problemy skórne.

U mnie na zaczerwienione policzki bardzo dobrze sprawdzał się Oilatum krem. Zaczerwienione policzku u nas były spowodowane alergią pokarmową.

Na potówki i zaczerwienienia najlepsza jest mąka ziemniaczana.
Systematycznie też kąpie dzieci w krochmalu naturalny bardzo fajnie działa jak niejeden emoilent.

A ten babydream 50+ nadaje sie dla noworodków ?

Jamajka krem babydream 50+ ma bardzo dobry skład i możesz nim smarować skórę noworodka. Możesz dokładną analizę sprawdzić tutaj: http://www.srokao.pl/2015/06/fitry-przeciwsoneczne-drogeryjne.html

Jamajka jak najbardziej krem Babydrem nadaje się dla noworodka.

Polecam krem Nivea Baby:)

My ostatnio na codzień używamy kremu z ziajki. Ma bardzo fajny zapach i super się rozprowadza.
A kiedy na dworze świeci słoneczko smaruje Hani buzię kremem z mustela 50+, ma fajną tubke z dozownikiem i przyjemnie pachnie. A przede wszystkim nie zostawia na buzi tłustego śladu.

Ja polecam dermedic dla dzieci z filtrem. Polska firma, fajny skład i budżetu nie zrujnuje.

Ja używam krem witaminy z Linomag Bobo A + E jest naprawdę świetny

My to twarzy mamy ziajke . Ale zastanawiam się nad zakupem kremu przeciwsłonecznego bo w większości jest po 6 miesiącu . Znacie jakieś dla mniejszych maluszków ??

Ja uzywam emoloum trojaktywny a ostatnio w aptece doradzono mi troszkę tanszy a sklad podobny i jestem z niego zadowolona nazywa sie eloderm opakowanie prawie identycznedo emolium.

Pati DERMEDIC baby SUNBRELLA 50 jest dla maluszków od pierwszego miesiąca życia :slight_smile: Widziałam z hippa też krem przeciwsłoneczny i o ile dobrze pamiętam jest przeznaczony dla maluszków już od urodzenia.

Ja też właśnie rozglądam się za kremem z filtrem dla maluszka bo zbliża się lato

My stosujemy Nivea Baby, ale Synek nie ma problemów ze skórą twarzy…w razie kłopotów najlepiej skonsultować się z pediatrą.

Dominika dzięki :wink:

Fajny też jest babydream z filtrem 50 i skład ma ok :slight_smile:

Co do ochrony przeciwslonecznej: Dla niemowlat podobno nie powinno sie stosowac filtrow chemicznych, bo moga uczulac. A wiec filtry mineralne. Polecany jest sunbrella, baby anthyllis, alterra z rossmanna i cos jeszcze, nie pamietam niestety - warto zajrzec na srokao.pl :wink:
Buzki nie kremuje bez potrzeby wiec w tym temacie nie poradze. W razie “W” uzywalam kremu Nivea

Dziewczyny tylko kremy mineralne! I nie tylko dla dzieci ale i dla nas.
Równie wazne co rodzaj filtra jest tez to, aby miały ochorne UVA i UVB!!! Na wiekszosci porduktów jest napis UVA i UVB ale tylko jeden wariant jest zakreslony. Zwracajcie na to uwage.
A to dlatego ze słonce działa na nas 2 rodzajami promieniowania Własnie UVA i UVB. O ile promienie UVB odpowieadają za nadanie naszej skórze ładnego koolorytu jest też to pormieniowanie kóre w głownej mierze odpowiada za rozwój nowotworów (dlatego z dwojga złego jesli jest tylko 1 filtr w kremie to wybierajmy wlasnie ten!). Dodatkowo promieniowanie UVB uszkadza DNA komórek skóry, sprzyja powstawaniu plam posłonecznych (które bardzo trudno pozniej zniwelowac).
Natomiast Promieniowanie UVA jest niebezpieczne ponieważ jego natęzenie jest takie same przez cały dzien! Dociera równiez znacznie głębiej niz promieniowanie UVB. Samo promieniowanie UVA nie wywowuje ani zaczerwienienia skóry ani nie opala, natomiast w połaczeniu z UVB natychmiast powoduje rumień. UVA ze wzgledu na to, że tak głeboko wnika do skóry niszczy włokna kolagenowane, a co za tym idzie nasza skóra starzeje sie szybciej!
Dlatego zeby dobrze się ochronic nalezy dobrze sprawdzac filtry i wybierac te które maja UVA jak i UVB.

Natomiast jesli chodzi o filtry mineralne, dlaczego warto jest stosować. Otóż w filtrach mineralnych czasteczki są na tyle duże, że nie maja zdolności wnikania w głab naskórka. Dlatego tworza na powierzchni skóry ochronny filtr, który odbija bądź rozprasza promienie UV. Dlatego wlasnie nazywane sa inaczej filtrami fizycznymi, gdyż wiążą się z fizycznym procesem odbijania światła, a nie reakcjami chemicznymi (tak jak w filtrach chemicznych).
Do filtrów mineralnych wliczają sie tylko 2 zwiazki:
Dwutlenek tytanu (Titanium dioxide)
Tlenek cynku (Zinc oxide)

A jesli chodzi o samą twarz, to każdy krem UV przeznaczony dla dzieci bedzie równiez odpowiedni do buziaka :wink: