mi przy porodzie nikt nie wspomniał o takiej możliwości
jak się natrafi na promocje to 1100 zł ![]()
ale i miesieczny abonament chyba trzeba płacić?
u nas w Polsce jest jeszcze mało znane pobieranie krwi pępowinowej i bardzo kosztowne jak na kieszeń przecięnego obywatela
gdyby mnie było stać napewno bym z tego skorzystała, ale drogie to strasznie, powinna być chociaż częściowa refundacja, więcej osób by się decydowało
gdyby mnie było stać to bym to zrobiła
dokładnie tak, jakbym miała środki na to to napewno bym skozystała, bo to naprawdę super sprawa
koszty tez nam na to nie pozwoliły
Nam koszty tez nie pozwolily. Gdybym teraz rodzila to pewnie bym to zrobila
mnie tez nie bylo stac bo maz pracowal na czarno a ja wcale ale gdybym miala kase to nie wachalabym sie
to nie sa az takie duze koszta, bo ok.500zl abonamentu na rok czasu, no i przy po pobraniu jednorazowo trzeba zaplacic ok 1800zl w zaleznosci od szpitala
Chciałabym jeśli byłoby mnie na to stać.
na pewno bym skorzystała jakby mnie było stać
nigdy nad tym nawet nie myślałam
czytałam przed porodem dużo na ten temat ale się nie zdecydowaliśmy
my też się nie zdecydowaliśmy
oddanie krwi to świetna sprawa ale strasznie droga. Czemu za zdrowie i bezpieczną przyszłość trzeba tyle płacić !?
lena25 1800 jednorazowo w momencie kiedy trzeba kupić wyprawkę to dla niektórych bardzo dużo
zgadzam sie że pobranie krwi pepowinowej i przechowywanie j jej jest kosztowna a powinna byc darmowa
to świetna sprawa szkoda ze jest to takie trogie to jedyny powód dla którego tego nie zrobie