Takie banki krwi pępowinowej są chyba w Polsce, ale nie jestem do końca przekonana do tego przechowywania krwi pępowinowej.
Dokładnie drogo jak cholera…
i dlaczego taka droga??? większości nas na to nie stać
Ja też nie skorzystam, właśnie ze względu na cenę.
nie mamy na takie zabiegi funduszy.
Czlowiek zrobilby wszystko dla dziecka… ale czasami brakuje srodkow
dużo mam celebrytek promuje krew pępowinowa, wiadomo mogą sobie pozwolić
dokładnie, to luksus dla bogaczy, nie każdy ma prawie 3000 zł na taki zabieg i co roku kilkaset złotych na opłacenie przechowywania tej krwi …
Uważam to za wynalazek póki co - wszędzie zawalone są poradnie tymi ulotkami.
no bo wiadomo, to też biznes, więc rozreklamowują
Szkoda że przechowywanie jest takie drogie
no ceny to trochę przesada
dziewczyny to nie jest luksus dla bogaczy! denerwuje mnie jak tak piszecie
nosia89 nie każdego jest na to stać, nie które mamy wychowują same dziecko albo musi im wystarczyć 1700zł miesięcznie
Mnie na to stać ale nie będę korzystała z tej opcji, żaden ze znanych mi lekarzy łącznie z moim ginekologiem nie pobierali krwi pępowinowej chociaż ich dzieci rodziły się w czasie gdy taka opcja już istniała
ja mysle ze to sprawa indywidualna
kazdy robi jak uwaza
ceny sa rzeczywscie wysokie ale uwazam ze krew ta powinna byc pobierana za darmo w przypadkach np wczesniak , czy jakas wada urodzeniowa
ja też uważam że to nie jest na kieszeń każdego, zwłaszcza że samo pojawienia się dziecka to spore wydatki, plus szczepienia itd. a gdzie tu jeszcze kilka tys złotych na pobranie tej krwi, potem może samo jej utrzymanie, czyli ten roczny abonament to nie jest aż tak wiele, bo można przez rok odkładać sobie tę kwotę, ale mimo wszystko, to nie powinno być takie drogie. Wielu Polaków pracuje za najniższą krajową, spłaca kredyty za mieszkanie itd. to skąd mają na to wziąć?
W naszym państwie za wszystko trzeba płacić
moim zdaniem to zbędne. nie wiadomo gdzie i w jakich warunkach jest ona przechowywana, poza tym koszt powala. W naszym kraju za wszystko trzeba płacić, masakra