Krew pępowinowa- bezpieczna przyszłość

jest to przyszłośc ale niestety na nasze zarobki dosyc droga ale jak kogoś stac to bardzo dobre

Jakby mnie było stać to czemu nie, nawet jeśli to mało popularne, ale nie mam za co więc i nie mam się nad czym zastanawiać, pozostaje tylko mieć nadzieję, że kiedyś będzie tańsze.

Myślę, że za kilka lat będzie to metoda bardziej znana i nagłaśniana niż teraz przy czym stanie się metodą tańszą lub całkowicie bezpłatną.

fajnie, tylko mało kogo teraz na to stac.

i w Polsce to nie jest tak powszechne

Medycyna czyni takie postępy że krew pępowinowa za parę lat to już będzie przeżytek.

Strasznie droga rzecz. Może za kilka lat ceny będą niższe i więcej osób będzie z tego korzystać.

Za tą cenę to nie wiem.

Ja uważam, ze jest to zbyt drogi i przereklamowany interes. Ostatnio rozmawiałam z hematologiem, który oczywiście nie zaprzecza słuszności decyzji oddania krwi, ale podkreśla, ze medycyna cały czas idzie do przodu i się rozwija. Też powstają darmowe banki krwi pępowinowej, ale tam ta krew dostępna jest dla każdego potrzebującego. Sama nie wiem.

Bardzo duży wydatek do tego trzeba uiścić opłatę co roku na utrzymanie , no nie wiem czy tak każdego stać by pobrać krew
podejrzewam że gdyby nie był to taki duży wydatek dla rodziców to by to było u nas bardziej rozwinięte

my nie pobieraliśmy

Rzeczywiście bardzo droga rzecz…

Faktycznie jest to kosztowna sprawa ale uwazam ze czesto rowniez potrzebna i przydatna. My z mezem caly czas zastanawiamy sie nad tym czy bankowac krew pepowinowa. Wiem ze sa dwa szpitale w Polsce gdzie mozna bezpłatnie oddać krew pępowinową na cel publiczne tj. Szpital Dziciątka Jezus w Warszawie i Szpital kliniczny im. ks. Anny Mazowieckiej w Warszawie, choc bardzo cieżko jest wykonac taki zabieg z uwagi na ilosc chetnych i mala ilosc zestawow do pobierania krwi pepowinowej.

wspaniala rzecz ale jak dowiedzialam sie ile to kosztuje…

No niestety koszt duży, ale jest za co płacić

Ja chciałam zgłębić temat i szukałam osób, którym pomogło się w ten sposób. Jest ich bardzo mało. W mediach słyszy się tylko, ze warto oddać krew, ale nie słyszy się, ze tylu osobom pomogło.

Nie chcę być przesądna czy to nie jest kuszenie losu , drogi koszt druga sprawa a ja i tak nie mogłam pobrać wirus był we krwi po ospie

Metoda dobra, aczkolwiek droga. nie każdego stać na takie dobrodziejstwa

gdyby bylo mnie stac napewno bym sie zdecydowala

Jest to super ale niestety bardzo drogie i mało kogo na to stać ale zycie potrafi uratować